YesiLZeytin
Üye
Bildiğiniz gibi lor bizim için hem besin değerleri açısından hem de fiyatı açısından vazgeçilmez bir hayvansal protein kaynağı, lakin yemesi biraz zor. Bu yüzden ben de sürekli loru nasıl daha kolay yiyebiliriz diye çeşitli tarifler düşünüyorum. Bana en kolay ve lezzetli gelen lor tarifi budur arkadaşlar.
Malzemeler
Yeşil Biber
Soğan
Domates
Lor
Çeşitli Baharatlar
Yumurta Akı
Malzemelerin miktarını isteğinize göre ayarlayabilirsiniz.
Öncelikle doğradığımız yeşil biberi tavamıza atıyoruz ve diriliği gidene kadar kızartıyoruz, normalde kızartma işlemi sırasında yağ kullanılır ama ben yağ yerine su kullanıyorum ve bittikçe üstüne azar azar su ekliyorum tava yanmaması için.
Biberler diriliğini kaybettikten sonra doğradığımız soğanımızı ekliyoruz ve yine soğanlar ölene kadar pişirmeye devam ediyoruz.
Soğanlar da öldükten sonra kabuğu soyulmuş ve küçük küpler halinde doğranmış domatesimizi ekliyoruz ve pişirmeye devam ediyoruz. Suyu bittikçe eklemeyi de unutmuyoruz.
Domateslerimiz de piştikten sonra istediğimiz miktarda lorumuzu katıyoruz ve az bir süre daha pişiriyoruz.
Bu aşamadan sonra baharatları ve yumurta akını ekleyip yemeğimizi hazırlamış oluyoruz.
Ben baharat olarak pul biber ve karabiber kullanıyorum ve yeşil biberleri acılarından seçiyorum. Acı hem metabolizmayı hızlandırıyo hem de yemeğin lezzetini artırıyo, benim için hayati. Sonra da afiyetle yiyoruz.
Kalorisinin çoğu proteinlerden gelen lezzetli bir sporcu yemeği.
Malzemeler
Yeşil Biber
Soğan
Domates
Lor
Çeşitli Baharatlar
Yumurta Akı
Malzemelerin miktarını isteğinize göre ayarlayabilirsiniz.
Öncelikle doğradığımız yeşil biberi tavamıza atıyoruz ve diriliği gidene kadar kızartıyoruz, normalde kızartma işlemi sırasında yağ kullanılır ama ben yağ yerine su kullanıyorum ve bittikçe üstüne azar azar su ekliyorum tava yanmaması için.
Biberler diriliğini kaybettikten sonra doğradığımız soğanımızı ekliyoruz ve yine soğanlar ölene kadar pişirmeye devam ediyoruz.
Soğanlar da öldükten sonra kabuğu soyulmuş ve küçük küpler halinde doğranmış domatesimizi ekliyoruz ve pişirmeye devam ediyoruz. Suyu bittikçe eklemeyi de unutmuyoruz.
Domateslerimiz de piştikten sonra istediğimiz miktarda lorumuzu katıyoruz ve az bir süre daha pişiriyoruz.
Bu aşamadan sonra baharatları ve yumurta akını ekleyip yemeğimizi hazırlamış oluyoruz.
Ben baharat olarak pul biber ve karabiber kullanıyorum ve yeşil biberleri acılarından seçiyorum. Acı hem metabolizmayı hızlandırıyo hem de yemeğin lezzetini artırıyo, benim için hayati. Sonra da afiyetle yiyoruz.
Kalorisinin çoğu proteinlerden gelen lezzetli bir sporcu yemeği.