Lorlu Menemen

Bildiğiniz gibi lor bizim için hem besin değerleri açısından hem de fiyatı açısından vazgeçilmez bir hayvansal protein kaynağı, lakin yemesi biraz zor. Bu yüzden ben de sürekli loru nasıl daha kolay yiyebiliriz diye çeşitli tarifler düşünüyorum. Bana en kolay ve lezzetli gelen lor tarifi budur arkadaşlar.

Malzemeler
Yeşil Biber
Soğan
Domates
Lor
Çeşitli Baharatlar
Yumurta Akı

Malzemelerin miktarını isteğinize göre ayarlayabilirsiniz.

Öncelikle doğradığımız yeşil biberi tavamıza atıyoruz ve diriliği gidene kadar kızartıyoruz, normalde kızartma işlemi sırasında yağ kullanılır ama ben yağ yerine su kullanıyorum ve bittikçe üstüne azar azar su ekliyorum tava yanmaması için.

Biberler diriliğini kaybettikten sonra doğradığımız soğanımızı ekliyoruz ve yine soğanlar ölene kadar pişirmeye devam ediyoruz.

Soğanlar da öldükten sonra kabuğu soyulmuş ve küçük küpler halinde doğranmış domatesimizi ekliyoruz ve pişirmeye devam ediyoruz. Suyu bittikçe eklemeyi de unutmuyoruz.

Domateslerimiz de piştikten sonra istediğimiz miktarda lorumuzu katıyoruz ve az bir süre daha pişiriyoruz.

Bu aşamadan sonra baharatları ve yumurta akını ekleyip yemeğimizi hazırlamış oluyoruz.

Ben baharat olarak pul biber ve karabiber kullanıyorum ve yeşil biberleri acılarından seçiyorum. Acı hem metabolizmayı hızlandırıyo hem de yemeğin lezzetini artırıyo, benim için hayati. Sonra da afiyetle yiyoruz.

Kalorisinin çoğu proteinlerden gelen lezzetli bir sporcu yemeği.
 
canım çekti :) bide resim olsaydı ağzımız sulanırdı iyice :D
 
Aslında ben ekmeği baya bi unuttum yemeklerin yanında, alışkanlıklarım baya değişti bu spora başlayalı. Gerçekten de insanın canı çekiyor, bu yorumu yazarken henüz bi tava bitirmiştim bu tariften :)
 
Yağsız olması müthiş doğrusu :) Teşekkürler
 
gercektende guzel bır tarıf yagsız olması proteın acısından zengın olması ıse cabası
 
Yumurta sarısında 3-4 gr yağ var ve kolestrolden dolayı günde 1 taneden fazlası tavsiye edilmiyor. Bunları göz önünde bulundurarak tercih size kalmış tabi.
 
Bu arada bir şey belirtmek istiyorum arkadaşlar. Kabuğunu soyduğumuz domatesin kabuklarını atmak yerine yemenizi öneriyorum. Ben kabuğunu soyduğum hiçbir meyve ve sebzenin kabuğunu atmamaya özen gösteririm.

Meyve ve sebze kabukları lif ve vitaminler açısından oldukça zengindirler ve atılamayacak kadar değerlidirler.
 
aslıda bildiğimiz melemenden pek farkı yok tek farkı içinde lor olması bakalım nasıl olcak ayrıca lorun kolay sindirilebilmesi için güzel bir tarif olabilir
 
Back
Yukarı