Lor'un Tadını Beğenmeyenlere Öneri

galois91

Üye
Siz de benim gibi lorun tadını pek sevmeyenlerdenseniz şunu bir deneyin:

Lorun içine biraz maydanoz, biraz taze soğan ve biraz da yeşil biberi ince ince doğrayıp, biraz da karabiber döküp karıştırın.
Birkaç kere iş olmasın diye bir haftalık hazırlıyor her gece yiyorum. Tabii benim gibi loru gece yatmadan önce tüketiyorsanız kattıklarınızın miktarını abartmamakta fayda var.

Eskiden loru yemek için kendimi zorlarken şimdi gerektiğinden çok yemeye başladım :)
 
aklıma takıldı lor kullanırken kalsiyum alımına dikkat etmek gerekmıyormu tehlıke teşkıl eddiğini tahmın etmekteyım okuduklarıma gore kalsıyumun aşırı alımının,süt içiyorsak suplemant kullanıyorsak birde lor kahvaltıda da peynir tüketiyorsan yanılmıyorsam 2000mg ları geçmekte oluyo ve buda böbrek taşı gibi veya büyüme kıkırdaklarının erken kemikleşmesine neden oluyo olabilirmi??? bilgili arkadaşlar?
 
himes;
nası yani ben anlamadım ?
kalsiyum fazla geldiği için mi ? ben supplement vb. kullanmıyorum süt de içmem ama lor çok tüketirim pretin için
 
Süt ve süt ürünlerinin içindeki yüksek fosfor miktarı yüzünden kalsiyum emilememekte.

Eğer internette ararsanız makaleleri bulabilirsiniz.

İnsan vücudunun kalsiyumu emebilmesi için kalsiyum fosfor oranının 2:1 olması gerekiyor.

Anne sütünde bu oran 2:1 iken, inek sütünde 1,25:1.

Daha önce belirtmiştim, süt ve süt ürünlei iyi birer kalsiyum kaynağı değil diye.

Merak eden arkadaşlar netten ilgili konuyu araştırabilirler.
 
peki iyi bir kalsiyum kaynağı nedir mesela ?
ben acemiyim de biraz yeni yeni öğreniyorum.
meyve sebze, kalsiyum kaynağıdır diyorlar ama doğrumudur ki ?
 
harbi usta lorun tadı tek hiç çekilmiyor ya bide 3 gün dolapta kalsın tadı ekşiyor:D anca omletle yeniliyor

evet aynen 3 gün dolapta dursun böyle tuhaf bir kokusu oluyor.
ama hava almayan bir kapta ve dolabın en soğuk kısmında(buzluk deil) saklanırsa kokusu bayağı azalıyor.

en iyi yeme şekli biraz pul biber atın, veya kimyon , yani baharatlarla yemek daha iyi.

ama ben alışmışım. ilk 2 kaşığı zorla yedikten sonra diğerki kaşıkları normal yiyorum. ama bezen çok bir tuhaf geliyor tadı.
 
Ben normalde de lor peynirini cok severim. Yalniz asagidaki tarifle daha da guzel oluyor.
Yesil carliston biber ile kirmizi biberin icini temizleyip hafif ateste azicik yagla teflonda kızartin. Yaklasik 5-10 dk. sonra da biberleri yakmadan once biberlerin ustune lor peynirini ekleyip lorun hafif erimesini ekleyin. Sonra da afiyetle yiyin. Hem biber sayesinde gunluk C vitamini ihtiyacini da saglamis olursunuz. (100gr. biberde yaklasik 200mg C vitamini bulunuyor. Tabii kizarttigimiz icin bunun bir kismi gidiyor ne yazik ki. Ama damak tadi da bir o kadar onemli.)
 
Süt ve süt ürünlerinin iyi bir kalsiyum kaynağı olmadığına katılmıyorum.Ben gıda teknisyeniyim(Bu işi yapmasam da esas mesleğim budur).Gıda mühendislerinden eğitim aldık zamanında ama böyle bir şey duymadım.Ayrıca besinlerle ilgili araştırmaların sıkı takipçisi olmama rağmen de böyle bir makaleye rastlamadım.
 
lorla ilgili bir tarifte benden ama bir sorum olacak..
soğanı zeytinyağında kavurduktan sonra içine biraz salça atıyoruz birazda öle pişirip içine loru ekliyoruz en son maydonozu ekliyip pişirme işlemini sonlandırıyoruz. bu şekilde çok ii oluyo yalnız lor ateşte biraz pişince besin değerleri nasıl değişir bi bilgim yok bilgisi olan var mı bu konuda?
 
Bende çok basit bir tarif vereyim 1 dk nizi almaz ben böyle yiyorum tadıda güzel oluyor koyun yiyeceginiz kadar loru tabaga üstünede göz kararı salatalık turşusu dograyın çok lezzetli oluyor
 
Back
Yukarı