makarna yumurta nefis kahvaltı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ulasmen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

ulasmen

Üye
arkadaslar bu gun sabah kalktım her sabah kahvaltım bellidir benim 5 yumurta 2 sarılı gerisinin sarıları alırım kırarım tavaya içine bolca lor atar yerim bu gun kalktım ocaga baktım makarna var aklıma fikir geldi makarnada guzel karbonhidrat yumurta ooo..
malzemelere 150 gr pişmiş makarna
5 yumurta
makarnayı tavaya atıp biraz ısıttıktan sonra
uzerine bir kapta çırpılmış olan yumurtaları dokup pişiriyoruz protein + karbonhidratlı guzel bir kahvaltı yapımı kolay
afiyet olsun

Eklentiler

• IMG_0623.jpg
    IMG_0623.jpg
    123,6 KB · Görüntüleme: 728
evet siteye resmi koycam diye domatezle susledim :D diyetteysen fazla sorun olmaz herhalde yagsız pısmıs makarna yla yapabılırsın :D

tadı nasıl? gerçi bizim için tadından cok fonksiyonu önemli ama domatesli biraz daha ii olur sanırım tadı

Az karbonhidrat yoğun protein karışımı, diğer öğünlere göre iki kat daha uzun süreli tok tutma kapasitesine sahip. Belki kilo almak isteyenler uzun süreli tok kalma fikrine pek yanaşmayacaklardır :)

Bence mükemmel bir karışım, beraberinde kalsiyum alınırsa çok daha güzel olur. Mesela yarım yağlı süt gibi..

Tarifin tadının güzel olacağından pek şüphem yok.
Yanlız bir sorum olacak. Pişmiş yumurta ile haşlanmış yumurta arasında protein açısından bir fark var mı?
Malum sahanda yumurtaya verilen ısı daha bir fazla.
Kaynatırken en azından yavaş yavaş kabuğun dışından etki ederek katılaştırıyoruz. Yağda yumurtada protein yapısındaki bozulma daha fazla oluyor gibi.

Bu konuda bilgisi olan var mı?

Ayrıca tarife bir ek yapmak isterim. Eğer sabahleyin ağır olmaz derseniz, ki ben sahanda yumurtaya bunu uygularım,
ilk önce tavaya çok az su koyun. Birazcık domates ya da biber salçası ve az da köri ekleyin bunlar karışınca yumurtaları kırın.

Domatese gerek kalacağını sanmıyorum o zman:)

bu saatte karnımı acıktı yaaaaa yanlız 5 yumurta sarısı baya kollestrol yapar

kardeş kahvaltıda gitmez o yaaa :) ne mide varmış maşallah :)

çok begendim.kahvaltı için ideal.
2. öğünümü az önce mideme indirdim ama resimdeki yumurtalı makarnayı canım çekmedi desem yalan olur.

bi kilo sütü alırım,üstüne 100 gr yumurta akı tozu,100 gr peyniraltı suyu tozu,250 gr yoğurt,100 gr süt proteini konsantresi,bi paket muzlu pudingi koyarım.(bu sölediğim maddeleri isteyen varsa)aldığım yer hakkında bilgi veririm ucuz ve sağlıklı ürünler;) bu karışımı üçe böler idmandan önce tribulus amino asitimle birlikte içerim,idmandan hemen sonra ve yatmadan önce içerim.bu karışımın size kazandıracağı besin değeri günde:100 gr karbonhidrat,280 gr protein eder ki bn 100 kiloyum kg başına 2,5 gr protein alıorum...

maliyetini de yazıyım sizler için bu ürünlerin:yumurta akı tozu 1kg:25 ytl peyniraltı suyu tozu:1kg=24 ytl süt konsantre proteini:1kg=23ytl yani aylık ortalama100 ytl ile nefis bir protein deposu.saydıklarımın hepsi %80 protein içerikli ürünlerdir;)

www.hammaddeler.com sitesinde proteinler bölümüne girin orda dediklerimin yanında jelatin proteini de war özellikle eklem ağrıları çekenler için tawsiye ederim.burası izmir den mal yollayan bi firma kargoyla her yere yollarlar.ayrıca istanbulda oturan arkadaşlarım için tandem gıdayı öneririm.google a yazarsanız onun da sitesini bulabilirsiniz.

Back
Yukarı