Masturbasyon?

3mr3_k1ng şaka mı :D :D yaş kaç? bu arda diğer arkadaşlarda yazmışlar günde 2 fazla, haftada 3 olmalı fln diye yahu bunun zamanı olur mu azınca elden ne gelir :)

sporcu iseniz zamanı oluyor..bu başlıkta amaç sporcular açısından ele almak zaten..herkesin skorunu kaydetmek değil..

Okul varken haftada 1 kez idealdi benim için.Yazın ise durum değişiyiro biraz tabi,ancak halsizlik yapıyor haftada 1 yapmaya alışınca hiç bir etkisi olmuyor sadece ilk hafta dişinizi sıkacaksınız artık..

masturbasyon yalnizlikla dogru orantilidir(sadece manita olarak kasdetmiorm)tek kurtulusu Sosyallesmek orda burda gezinmek yoksa skor artar

Ben mastırbasyonun acil durumlarda kullanılması gerektiğini düşünüyorum artık. Sağlıklı bir erkeğin en temel ihtiyaçıdır aslında bu. Body bulding için bu arzuyu bastırmak, psikolojik sorunlara sebep olacaktır. Hepimizin bildiği gibi yemek yemek de ihtiyaçtan öte bir haz kaynağıdır. Aynı durum Seks için de geçerli.
Haydar Dümen'i pek desteklemem; ama arada doğru da söylüyor. Şöyle bir yazısı vardı hatırladığım kadarıyla: Mastırbasyon armut piş, ağzıma düş demektir. Herşeyin kolayına hazırına alışmamak gerekir. Sağlıklı bir ergenin sosyal, ruhsal ve duygusal hatta mental gelişimi için fizyolojik ihtiyaçlarını giderebilmesi gerekir. Cinsellik aslında salt haz amaçlı olsa bile sosyal, ruhsal ve duygusal olarak erkekleri geliştirir. O yüzden bu hazzı layıkıyla yerine getirmek gerekir.
Kelimeleri hatırlamıyorum; ama anlatmak istediği buydu: Mastırbasyon insanların sosyal, duygusal gelişimini olumsuz etkiliyor. Mastırbasyonla harcanacak zamanı, enerjiyi sosyal ilişkilerde harcayın diyordu.

tam 10 sayfayı sıkılmadan okudum cok eglenceli bir baslık gülmekten karnım agrıdı resmen yanlış anlasılmasın espriler cok iyiydi :D yanlız sunu farkettim kimse tam birşey söylememis flexor hocanın 6 saat önce ve sonrasından baska genel düsünce vücuda işkence cektirmeye gerek yoktur vücudun sesini dinleyip ihtiyac duyulan anda yapılmalıdır seklinde bencede en mantıklısı bu cünkü antreman performansını etkileyecek diye hayatta performas'ıda elden bırakmamak lazım ;)...

Arkadaşlar spor özveri ister günde 1 kere masturbasyon yapan ben vucut geliştirme çalişiyorum demesin.biraz net konuştum ama dost aci söyler

Ya arkadaşlar mastürbasyonla kas kaybı arasındaki bağlantıyı gösterecek bilimsel bir veri henüz ben bulamadım. Bu kadar korkmak gereksiz bence. Çıkın sosyalleşin seks yapın. Kas kaybına etkisi bence yok.

Normalde 1 gun once veya idman atmadıgım gunler Olur yaparım daha dogrusu. Bence ıdman gunu yapmak yanlış,nedendır bılmıyorum bi halsizlik oluyor + abartılması durumunda Piskolojik rahatsızlıklara neden olduğu,Cinsel ilişkide zorlanmaların oldugunu duymustum =)

Cinsel hiçbir faaliyet yıkıma falan yok açmaz kanatimce. Böyle işlerin planı programı olmaz haftada 2 kez 3 kez falan diye ayırmak iyi değildir. Vucudunuz size gereken tepkiyi vermişse sizde karşılık vermek zorundasınız. Ki iradenizle dürtülerinizi yenmeye çalışırsanız sürünürsünüz. Pro sporcuların çoğu evli düzenli bi hayatları var ve deli gibi besleniyorlar. Bu adamların eşleride genelde aynı şekilde sporcu. Şimdi kimse bana evde plana göre hareket ediyorlar demesin :)

bazı arkadaşlar yıkım gerçekleştiğinden bahsetmiş, bu yıkım ereksiyon haline(yani testesteronun max'a ulaştığı ) ikenmi gerçekleşiyor yoksa boşalmadan sonramı?

Masturbasyonun protein yönünün dışında bir de testesteron hormonu üzerindeki etkisinden söz edilmiş.

Masturbasyon ile vücudumuzdan bir çok kayıp veriyoruz, fakat bizim için en önemlisi de testosteron hormonu olsa gerek;

Normal bir insanda ortalama 8 mg ile 13 mg arası testesteron bulunuyormuş. Masturbasyon ile bu seviye sıfırlanabilirmiş. O yüzden aşırı masturbasyon vücuttaki testosteron hormonunu bi hayli düşürerek vücut ve kas gelişimini kötü etkiliyormuş. O yüzden dikkatli olmak gereklidir.

Antremandan 5-6 saat önce ve antremandan hemen sonra yapılmamalıdır. Daha sonraki dönemlerde de yapılacak ise kaybedilen protein ihtiyacını karşılamak gerekir. Yaklaşık 30 gram protein yeterli olur sanırım.

@anıl, yıkım boşalmadan sonra gerçekleşiyor.

Anılın sorusu üzerime aklıma bir soru geldi;

Masturbasyon yaparak penisi uyarıp penisi ereksiyon haline getirdikten sonra tam boşalma olacağı andan önce işlemi keserek boşalma sağlanmazsa vücuttaki testesteron hormonu yükselir mi?

Son düzenleme:
ereksiyon hali demek zaten testesteronun tavan yapması demektir ,
yani bende burdan bi sonuç çıkaracak olursam sürekli ereksiyon büyüme için kazanç sağlıyor ??**
ne kadar doğru ne kadar yanlış hocalarımıznda yorumunu dinlemek isterim..

Unutmadan... Kullandığınız kola göre triceps ve ön kolda ortansızlık oluşabilir.

Zaten fazlalıklar vücut tarafından atılıyor gecelerde. Ama hiçkimsenin bu kadar zaman sabredeceğini sanmıyorum. Antremandan 6 saat öncesi ve sonrası diyorsa Filexor Hoca, doğrudur.

17 gündür yapmadım bi kaybım yok

1- İşleyen demir ışıldar diyoruz biz
2- Practice makes perfect diyor gavurlar
3- Vücut bir hareketi tekrarla öğrenir, tekrarla geliştirir, tekrar edilmeyen fonksiyonun kullanımını azaltır, körleştirir.

İşin makarasındayım biraz da, gözüme çok zor geldi, kendini tutarak yaptıysan tebrik ederim gene de irade işi. :)

(ha doğal olarak böyle oluyorsa o zaman körleşmişsin zaten :D )

Back
Yukarı