Mayasız Hamur Kızartması

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Mayasız Hamur Kızartması


2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı karbonat
1 yumurta
2-2,5 su bardağı un
tuz
Bir kabın içerisine yumurta, sıvı yağ, yoğurt koyulur ve karıştırılır. Yavaş yavaş un ilavesi yapılır karbonat ve tuz eklenir. Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
Hamurun üzeri kapatılarak 10 dk kadar dinlendirilir. Hamurdan bezeler yapılır. unlanmış tezgahta açabildiğimiz kadar açılır.(çok ince olmasın) su bardağı veya çay bardağı ile yuvarlak şekiller kesilir.
Derin bir tencereye sıvı yağ konulur ve kızdırılır. Hamurların 3-4 tanesi tencerenin içerisine bırakılır bir tarafı kızarmaya başlayınca diğer tarafı çevirilir. Havlu kağıt serilmiş bir tabağa alınır. Ben az yağda kızarttığım için kabarmadılar bol yağda kızartırsanız kabaracaklardır. Afiyet olsun.










































































yumurtlama dönemi hesaplama
cinsellik
astroloji
tarot falı
ideal kilo hesaplama
 
BB için uygun bir yemek olduğunu düşünmüyorum. Mayasızda olsa hamur hamurdur.. Ancak kaçamak yemeği olur,ama hamur yiyeceğime giderim tereyağsız iskender yerim daha iyi :) tarif için teşekkürler yinede.

Saygılar.
 
Değerli üyemiz;
Konunuz kilitlenip kapatılmıştır.

Konu kilitleme sebepleri;

- Konu forum kurallarına aykırıdır.

Bu bölüme açılacak yemek tarifi başlıkları sporcu beslenmesi için ideal olan tarifleri kapsar. Açmış olduğunuz başlık bu duruma uygun değildir.

Lütfen 1 dakikanızı ayırarak forum kurallarını okuyunuz. Forum kurallarını okumak için buraya tıklayınız!
Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla
BodyForumTR Ekibi
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı