mekık programımdan şüphe duyuyorum

Merhabalar
Ben spor salonunda çalısıyıorum ama mekık programımın gercekten karın kaslarımı gelıstırebılecegınden emın degılım. Programım haftada 4 gün bırer saat cardıodan sonra 8 set 20 tekrar mekık cekıyorum. Bu konuda bana yardımcı olurmusunuz?

Güzel bir konu çünkü doğru hareketler yapılsa bile ant öncesi ve sonrası yapıldığından yada uzun süre yapıldığından etki hissetmessiniz.

Mekük hareketi üst ve alt gövdenin flexion ve extention hareketi ile abdominallere farklı güçte baskı uygulamaktı bu farklı baskıyı değişik hareketlerde farklı guruplarada uygulayabilirsiniz

Ama mide kaslarınız yaptığınız tüm değişik mide varyasyonlarında en üsteki abdominal daha çok etkilenir en azda en alttaki taransverse abdominal etkilenir çünkü diğerlerinin aksine dikine bir mide kasıdır

size vereceğim hareketlerde sayı girmeyeceksiniz sayı yorulana kadar olacak hatta yanma olduğunda da devam ederseniz verim alırsınız set 3 set olucak 3x0 aralarda dinlenme 2 dk. mide masajı

1Crunches (Legs On Exercise Ball)
2 Bent-Knee Hip Raises
3 Cross-Body Crunches
4 Flat Bench Lying Leg Raise
5 Flat Bench Abdominal Leg Pull Ins

Hareketlerin yapılış şekli BURDAN

Güzel bir konu çünkü doğru hareketler yapılsa bile ant öncesi ve sonrası yapıldığından yada uzun süre yapıldığından etki hissetmessiniz.

Mekük hareketi üst ve alt gövdenin flexion ve extention hareketi ile abdominallere farklı güçte baskı uygulamaktı bu farklı baskıyı değişik hareketlerde farklı guruplarada uygulayabilirsiniz

Ama mide kaslarınız yaptığınız tüm değişik mide varyasyonlarında en üsteki abdominal daha çok etkilenir en azda en alttaki taransverse abdominal etkilenir çünkü diğerlerinin aksine dikine bir mide kasıdır

size vereceğim hareketlerde sayı girmeyeceksiniz sayı yorulana kadar olacak hatta yanma olduğunda da devam ederseniz verim alırsınız set 3 set olucak 3x0 aralarda dinlenme 2 dk. mide masajı

2 Bent-Knee Hip Raises
3 Cross-Body Crunches

Bu aksam spor salonundakı hocanın gözüne bu programı yazıp sokucam. Hem merak ediyorum zaten bu yazdıklarınızı biliyor mu:)

2 Bent-Knee Hip Raises
3 Cross-Body Crunches

bunları normal antreman programı bitiminde mi yoksa başında mı yapalım veya boş günlerde mi?

Gerçekten güzel başlık olmuş.Bende nugün [Zafer]'den yardım istemiştim.

Ben şöyle bir program düşünmüştüm 3*max crunch,crunc yaparken sağa doğru,sola doğru,cable crunch.Ama flexor hocanın programını uygulayacağım.

Acaba mesela göğüs çalıştığım gün göğüs ile önkol arasında crunch,cross body crunch önkol sonrasında kardio ondan sonrada Flat bench lyi,ng..,flat bench aabdominal.. hareketlerini yapsam.Hem iki farklı bölge arasında dolanırken vaktimi doldurmuş olurum.Okul sonrası gittiğim için zor yetiştiriyorum.Ayrıca basenleri toplamak için ne hareketler yapabiliriz bu konudada fikri olan var mı?

güzel açıklamışsın , saol

Back
Yukarı