mekikte boyun ağrısı

merhaba,
mekik çekerken boynum ağrıyor ,daha doğrusu çok çabuk yoruluyor.Elimle başımın arkasından tutup çektiğimi zannetmeyin.Ellerimin parmaklarını hafifçe dokunuyorum başıma ,elimle çekmiyorum.
Boynumu düz tutsam da aynı ,yukarı kalkarken başımı biraz aşağı indirsem de aynı.
Boynum hep kasılmış vaziyette oluyor.
Mekik hareketinde ilk önce boynum yorulduğu için bırakmak zorunda kalıyorum bu yüzden .
birşeyleri yanlış yapıyorum ama neyi,bir yorumunuz varsa yardımcı olur musunuz,teşekkürler.

Her ne kadar mekik çekerken elimle boynuma baskı yapmıyorum denilsede yapılıyor o yüzden elinizi başınızın yanına koyarak mekik çekmeyi deneyin.

merhaba,
mekik çekerken boynum ağrıyor ,daha doğrusu çok çabuk yoruluyor.Elimle başımın arkasından tutup çektiğimi zannetmeyin.Ellerimin parmaklarını hafifçe dokunuyorum başıma ,elimle çekmiyorum.
Boynumu düz tutsam da aynı ,yukarı kalkarken başımı biraz aşağı indirsem de aynı.
Boynum hep kasılmış vaziyette oluyor.
Mekik hareketinde ilk önce boynum yorulduğu için bırakmak zorunda kalıyorum bu yüzden .
birşeyleri yanlış yapıyorum ama neyi,bir yorumunuz varsa yardımcı olur musunuz,teşekkürler.

mekik harkeetinin nizami yapılıp yapılmadıgına emin olmalısınız. tam mekik yerine yarım mekik çekilmeli. elleri enseye koymak gerilimi artırır elleri çapraz yapıp govdenize koyunuz. basınızı eğerek yani govdenize dayayarak mekik cekiniz.

aynı sorun bende de var trapezlerimizin güçsüzlüğünden kaynaklanıyor sanırım bayanlar sırt ve trapez çalışmaya pek önem vermiyor bende bugün başlıycam umarım sonrasında faydasını görürüm.

spora yeni başladıysan geçici kas ağrısıdır b6 vitamini al geçer sana tavsiyem ısınmadan jimnastik yapmadan bu tür zorlayıcı hareketlere geçme ağrın devam ederse doktora git

aynı sorun bende de var trapezlerimizin güçsüzlüğünden kaynaklanıyor sanırım bayanlar sırt ve trapez çalışmaya pek önem vermiyor bende bugün başlıycam umarım sonrasında faydasını görürüm.

evet sanırım bu yüzden ,enseme hiç dokunmasam bile aynı ,hatta başka hareketlerde bile oluyor bu aslında sadece mekikte değil.

Bu arada spor sonrası soğuk duş Ağrıların %50 sini aldığı soyleniyor ve kasların bir sonraki antrenmana daha çabuk hazrı oalcağı soyleniyor. şahsen spor sonrası olabildiğince soğuğa yakın (Yazın kademeli olarak şebeke suyu sıcaklıgında) duş alıyorum ve bunu yapmaya başladığımdan beri antrenmanda ne kadar kendimi parçalasam da ağrılarım çok az olmaya başladı. Ayrıca bolgedeki kan dolaşımını arttıracağı gerekçesiyle bolgeye bir sıcak bir soğuk su uygulamanın daha da faydalı oldugu soyleniyor ancak bu şekliyle hiç denemedim. Soğuk su dediğim gibi çok başarılı.

Back
Yukarı