merhabalar bir vücutçunun temel besinlerinden tavuk ve yumurta hakkında...

öncelikle herkese merhabalar.

bilgisi olan arkadaşlara bi sorum olcak

tavuk haşlama mı kızartma veya ızgara mı?
yumurta haşlamamı veya tavada mı ?

genelde ızgara tavuk ızgara et deniliyo fakat. yumurta nın beyazı deniliyo haşlama veya tavada hakkında bilgisi olan varmı acabA?
 
Haşlama daha sağlıklı ve bu şekilde yağ allmamış ta oluyosun.Damak tadına göre seçimin yapabilirsin ama kızartmalarda sıvı yağ ve mümkün olabildiğince az yağ koy,değişimli de tüketmen değişik damak tadı açısından iyi olur.
 
Haşlama her açıdan daha iyi haliyle. Hem ekstra yağ almıyorsun hem de yanmış yağın kansorejen etkisinden uzak duruyorsun.
Ama sürekli de haşlama olmaz. Zafer'in dediği gibi arada değişikliğe gitmek gerek.
 
bu işte süreklilik önemli olduğu için arkadaşların dediği gibi öncelik haşlamada olmakla beraber tavada az yağlı, fırında(patatesle güzel olur) tercih edilebilir..farklı soslar uygulanabilir diyet durumuna bağlı olarak tabi..
ızgara yapın hergün demek , hersabah taze sıkılmış portakal suyu için demek gibi lüks ve ütopik kaçıyor tabi sürekliliği olmuyor..

buarada elimde bir makele(cik) var..yakında eklerim fakat yumurtanın proteininin yarısının sarısında olduğu gibi önemli besleyici unsurlarında sarısında olduğundan sarısınında ihmal edilmemesi gerekliliğinden bahsediyor..

omlet olabileceği gibi tavada tabiki olur..zaten zor olan yumurtayı yiyebilmek.. ;) (benim için malesef)
 
eet beyazında kadar sarısındada var protein yumurtanın ama içinde yağ da çok oldugu için yiyemiyoruz..
 
arkdslar ama bıldıgım kdryla haslama yapıldıgı zaman tavugun butun vıtamınlerı suda kalıyor. bu konuda bılgınız var mı?
 
Back
Yukarı