Merhabalar spora yeni başladım...

Bu şekilde 1 kilo verdiğine şükret bence :) Günde en az 5-6 öğün yemelisinki metabolizman hızlansın. Bu sayede otururken bile daha çok kalori harcarsın. Bunun yanında vücut yemekleri sindirirkende enerji harcar. Uyanık olduğun her 3 saatte bir yemek ye. Öğünler büyükten küçüğe doğru sıralansın yani kahvaltı en büyük öğün olsun sırayla ufalsın. Akşama doğru karbonhidrat alımını kes, daha çok meyve ye. Koşuyu arttırabilirsin, antremanda yapıyorsan 30 dakikayı geçmesin. Ama önce çalış sonra koş. Aç kalarak kilo veremezsin. Daha doğrusu kilo verirsin ama yağ yakamazsın, su veya kas kaybı olur. 2-3 büyük öğün yemek yerine 5-6 küçük öğün daha makul.

Hocam iyi güzelde bu şekilde beslenmek için butun gun evde oturmak lazım...

Ben çalışıyorum ve her aklıma estiğinde yemek yiyemem...Bir öğlen yemeğim var birde sabah kahvaltı yapıyom şirkette,eve gidincede akşam yemeği iştee...

Gkhngs zaten herkes ya çalışıyor yada okulu var kimse evde boş boş oturmuyor. Hayatına sokacaksın böyle şeyleri, yaşam tarzın olacak. Beslenme bölümünde örnek beslenme programı diye bir başlık var, oku orada yazanları. Kendi beslenmenide yaz oraya, sana yardımcı olurlar.

gkhngs dedi:
Hocam iyi güzelde bu şekilde beslenmek için butun gun evde oturmak lazım...

Ben çalışıyorum ve her aklıma estiğinde yemek yiyemem...Bir öğlen yemeğim var birde sabah kahvaltı yapıyom şirkette,eve gidincede akşam yemeği iştee...

her aklıma estiginde yemek yiyemem demenin sebebi izin verilmemesi ise lafım yok ama yok ben yapamam millet tip tip bakar diosan sana bi ornek veriyim :

ben ogrencıyım ve yemegımı yanımda tasıorum okula gıtsem de gezmeye gıtsem de bu bole vaktım gelınce taksım meydanında bıle olsam acıp yemegımı yıorum milletin icinden napıo bu salak demesi cok da enterese etmio beni arklarım yemek yerken de onlarla bıseyler ıcıorum sarc4stic in de dedigi gibi sokucaksın hayatına bole seyleri biseyler elde etmek istiosan ; NE KADAR EKMEK O KADAR KOFTE !!!

Belki çok erken olucak ama yavaş yavaş göbeğin kaybolduğunu görebiliyorum...

Ve artık antremandan soraki gün pek ağrım olmuyo sanırım vucut alıştı...

Birde bir şey sorucam göğüsü şekle sokmak için en çok hangi hareket işe yarar??

Set sayısıda yazarsanız sevinirim....

Göğüsü şekle sokmak için değilde göğüsü en çok geliştiren hareket bench press'tir herhalde. Göğüs dışında başka kaslarıda çalıştırır. Düz benchte yapılanı kastediyorum bu arada. Eğimli benchte yaparsan üst göğüs çalışır(aslında bu eğimin ne tarafa olduğuna bağlı). Set olarak 2 yada 3 set 10-12 tekrar yap, yeni başladığın için yeterli olur büyük ihtimalle. İlerde piramite geçersin.

evet bende bench press yapıyorum...

2 set 10 tekrar
3.seti 5 tekrar yapıyorum...

Yalnız merak ettiğim konu kaldırdığımız barın yuksuz ağırlığı ne kadar?

Yani ben mesela başlangıç olarak 20 kg kaldırıyorum,bu bar ile birlikte 25'emi tekabül ediyor...

Bir abimiz bar 5 kg demişti çünki....

Son set 6 tekrar olsun. Tekrarı düşürünce ağırlığı arttırıyormusun? Göğüse 3 hareket yeter zaten. Barın ağırlığı 10 kilodur o abimiz 5 kilo derken neyi kastediyodu bilemem artık :) Yani 20 kilo ağırlık koyunca 30 kilo kaldırmış oluyorsun.

Demek 10 kilo barın ağırlığı bunu öğrendiğim iyi oldu ;)

Bu arada son sette eğer bir arkadaşım varsa yanımda bir 10 kilo daha ekleyip öyle kaldırmaya çalışıyorum...Eğer tek başımaysam barın altında kalmamak için aynı ağırlıkla devam ediyorum sanırım mantıklı böylesi 8)

Birde şu butterfly hareketi de sanırım göğüs çalıştırıyor değilmi?

gkhngs dedi:
Demek 10 kilo barın ağırlığı bunu öğrendiğim iyi oldu ;)

Bu arada son sette eğer bir arkadaşım varsa yanımda bir 10 kilo daha ekleyip öyle kaldırmaya çalışıyorum...Eğer tek başımaysam barın altında kalmamak için aynı ağırlıkla devam ediyorum sanırım mantıklı böylesi 8)

Birde şu butterfly hareketi de sanırım göğüs çalıştırıyor değilmi?

sen kılo verme surecınde oldugun ıcın tekrarların cok ve kaldırdıgın kılo hafıf olmalı butun tekrarları tek basına cıkarmalısın yanı diger turlu kılo alma durumun var (ayrıntılı bılgıyı forumdakı antrenorler verir) ayrıca kelebek hareketı gogus kasları belırlı bı altyapıya sahıp olanlar ıcındır senın ıcın daha cok erken kelebek ıcın

gkhngs dedi:
Valla bizim antrenör kelebekde yazmış benim programa haftaya sorarım...

ama bi dakika sen kılo verme amacındasın die vermis olabilir kelebek hacim diil sekil hareketi simdi aklıma geldi kusura bakma

DaFFy dedi:
gkhngs dedi:
Valla bizim antrenör kelebekde yazmış benim programa haftaya sorarım...

ama bi dakika sen kılo verme amacındasın die vermis olabilir kelebek hacim diil sekil hareketi simdi aklıma geldi kusura bakma

Valla yazdığın iyi oldu hocayla boşu boşuna polemiğe gircektik şimdi :)

Bu arada 3 kilo fazlam kaldı şu an itibariytle 73 kg'um...

Birde aklıma gelmişken çalıştığımız yerde baya tecrübeli bir abi vardı konuşurken bana "siz gençsiniz vucut çabbuk adapte olur bu şekilde çalışırsan 2 ayda bile gelişmeleri görürsün dedi"...

Tabi bu bende doping etkisi yaptı :lol:

Arkdaşlar çok soru soruyorum farkındaım ama internette sürekli araştırma yaptığım için bir şey okudum ve kafama takıldı..

"Her kasi haftada sadece bir kez calistir. Gereginden fazla calistirirsan kastan ve gucten kaybedersin."

Şimdi bu ne demek oluyo ben mesela haftanın 3 gunu gidiyorum....Ve 3 gunde aynı hareketleri tekrarlıyorum...Ama yukarda yazdığına göre mesela pazaretesi bench press yaparak göğüs çalıştım o hafta boyunca bir daha bench press yapmamam mı gerekiyor?

Kafam karıştı???

Bu konu hem uzun hemde forumda cevabı olması lazım çokca tartışılmıştı. Kısaca sen yeni başladığın için bütün kasları aynı gün çalıştırıyosundur, ilk 2 ay böyle devam edebilirsin. Vücut bu tarz bir baskıya alışık olmadığından hamlığını atmaya yarar. Sonra ilerledikçe kasları ayırmaya başlayacaksın haftada 3 veya 4 gün çalışacaksın ve her kas grubunu haftada bir defa çalıştırmış olacaksın. Ve daha iyi sonuç alacaksın :)

Sırt çalıştıktan sonra olduysa doğaldır, hamlıktandır muhtemelen. Başka bir kası çalıştırdıktan sonra olduysa hareketi yanlış yapıp sırtına zarar vermiş olabilirsin. Ama büyük ihtimalle hamlıktan ağrıyordur. Hafif tatlı bir ağrı ise çalışmaktandır, ama çekme gibi bir şey ise kas zorlanmıştır.

sırtındaki ağrı ne gibi, sarsın dediği gibi tatlı bir ağrımı, dokununca ezilmiş gibi bir ağrı?

Bar belki 10 kg değildir, baazıları 16 kg, bazılarıda 20 kg olabiliyor. salondaki hocaya sorman daha iyi olur.

Simetriye dikkat et, bence yeni başlayanların antrenmanda dikkat etmesi gereken en önemli şeylerden birisi.

Bu arada benim kız arkadaş amerikada..Eylül'un ortalarında falan gelicek ve bu sporu yaptığımıda bilmiyor...

Onu şaşırtmak isterim açıkcası...Sizce eylül'e kadar bir şeyler olabilirmi benim vucutta :)

Back
Yukarı