John399
Üye
Dün yaklasik 250 gr kadar baklava 1.5 kavanoz incir receli üstünede 100 gr kadar dondurma yiyince bu sabah kalkar kalkmaz kardio yapmaya gittim ve aklima bu soru geldi metabolizmamı nasıl daha hızlı çalışır hale getirebilirim diye düşündüm ve bir kaç araştırma yaptım bulduğum sonuçlar şunlardı diğer üyelerin işine yarayacağından eminim özellikle definisyonda olan kişiler için bakalim .
Şimdi vitaminlerden başlayalım ...
Düşündümde sporcular işte recovery için bir çok vitamin aliyor peki bu vitaminlerin içinde metabolizmayı hızlandıran hangisi tabikide B vitamini peki bu B vitamini hangi besinlerin içinde var dedim ve zaten günlük tükettiğim ama bilmediğim bir kaç besin daha çıktı .
B vitamini içeren besinler ( nohut, bamya, mercimek, hindi ve dana eti, ton balığı, pirinç )
Forumda bir kaç sefer görmüştüm baharatlar metabolizmayı hızlandırır diye bende araştırma yaptım ve Dr.Ender Saraç'ın bir yazısında şu bilgileri buldum .
Biberiye: Yağ metabolizması üzerine olumlu etkisi vardır. Vücudu ısıtır, dolaşımı canlandırır.
Kekik: Kolesterolün düşmesini yardımcı olur. Özellikle kekik suyu olarak tüketildiğinde yağ metabolizması üzerine olumlu bir etkiye sahiptir. Canlandırcı, damar açıcı özelliği vardır.
Funda (Çay olarak kullanılır): Aslında daha çok çay olarak kullanılır. Bir çay kaşığı kadar funda suda kaynatılıp özü çıkartılıp içilebilir.
Tere: Daha çok tohumu kullanılır. Tadı buruk, acımtıraktır. Metabolizmanın canlanmasına yardımcı olabilir. Bir parça balla birlikte kullanılabilir. Funda ve tere ayrıca piyasadaki bazı doğal desteklerin içinde de bulunmaktadır.
Zencefil: Yemeklerin daha iyi hazmedilmesine yardımcı olur. Soğuk olan sindirim sistemini ısıtır. Anti enflamatuar özelliği de vardır.
Zerdeçal: Özellikle safra ve karaciğer fonksiyonlarını destekleyerek vücudun detoksuna yardımcı olur.
Sivri biber: Tüm acılarda olduğu gibi yemeklerin daha iyi hazmedilmesine ve metabolizmanın canlanmasına yardımcı olabilir.
Wasabe: Japonların geleneksel olarak kullandığı bir acıdır.
Metabozilmanın hızlanmsına canlanmasına yardım eder.
Kırmızı pul biber: Metabolizmayı canlandırır, yağları yakar ama iştah açabilir. Bu yüzden dikkatli olun.
Karanfil: Toksin atmaya yardımcıdır.
Mercan Köşk: Sindirim sisteminin daha iyi çalışmasına yardım eder.
Yemekleri çok daha yavaş yememiz gerektiğini öğrendim 10 dk da yiyorsak 13-14 hatta 15 dk da yemeliyiz ki bünyemiz yediğimiz şeyi algılasın ve çalışmaya başlasın .
Doymuş yağlardan mümkün oldukça uzak duralım
Nedenini hemen açıklamak istiyorum bir paragraf ile
Vücudumuzda bulunan carnitine oranını çoğaltmak , dışarıdan alınan L-Carnitine ler değil . Doğal yollardan et ürünleri tüketerek .
Şimdilik öğrendiğim yeni bilgiler bunlardı thums:
Şimdi vitaminlerden başlayalım ...
Düşündümde sporcular işte recovery için bir çok vitamin aliyor peki bu vitaminlerin içinde metabolizmayı hızlandıran hangisi tabikide B vitamini peki bu B vitamini hangi besinlerin içinde var dedim ve zaten günlük tükettiğim ama bilmediğim bir kaç besin daha çıktı .
B vitamini içeren besinler ( nohut, bamya, mercimek, hindi ve dana eti, ton balığı, pirinç )
Forumda bir kaç sefer görmüştüm baharatlar metabolizmayı hızlandırır diye bende araştırma yaptım ve Dr.Ender Saraç'ın bir yazısında şu bilgileri buldum .
Biberiye: Yağ metabolizması üzerine olumlu etkisi vardır. Vücudu ısıtır, dolaşımı canlandırır.
Kekik: Kolesterolün düşmesini yardımcı olur. Özellikle kekik suyu olarak tüketildiğinde yağ metabolizması üzerine olumlu bir etkiye sahiptir. Canlandırcı, damar açıcı özelliği vardır.
Funda (Çay olarak kullanılır): Aslında daha çok çay olarak kullanılır. Bir çay kaşığı kadar funda suda kaynatılıp özü çıkartılıp içilebilir.
Tere: Daha çok tohumu kullanılır. Tadı buruk, acımtıraktır. Metabolizmanın canlanmasına yardımcı olabilir. Bir parça balla birlikte kullanılabilir. Funda ve tere ayrıca piyasadaki bazı doğal desteklerin içinde de bulunmaktadır.
Zencefil: Yemeklerin daha iyi hazmedilmesine yardımcı olur. Soğuk olan sindirim sistemini ısıtır. Anti enflamatuar özelliği de vardır.
Zerdeçal: Özellikle safra ve karaciğer fonksiyonlarını destekleyerek vücudun detoksuna yardımcı olur.
Sivri biber: Tüm acılarda olduğu gibi yemeklerin daha iyi hazmedilmesine ve metabolizmanın canlanmasına yardımcı olabilir.
Wasabe: Japonların geleneksel olarak kullandığı bir acıdır.
Metabozilmanın hızlanmsına canlanmasına yardım eder.
Kırmızı pul biber: Metabolizmayı canlandırır, yağları yakar ama iştah açabilir. Bu yüzden dikkatli olun.
Karanfil: Toksin atmaya yardımcıdır.
Mercan Köşk: Sindirim sisteminin daha iyi çalışmasına yardım eder.
Yemekleri çok daha yavaş yememiz gerektiğini öğrendim 10 dk da yiyorsak 13-14 hatta 15 dk da yemeliyiz ki bünyemiz yediğimiz şeyi algılasın ve çalışmaya başlasın .
Doymuş yağlardan mümkün oldukça uzak duralım
Nedenini hemen açıklamak istiyorum bir paragraf ile
Biyosentezde oluşan yağ asitleri nötral yağlar olarak depolanırlar. Yağlar hayvansal ve bitkisel hücrelerin en önemli depo maddeleridirler. Karbonhidrat yerine yağın depolanması bazı faydalar sağlar. Yağlar kimyasal bakımdan gliserinin triaçil türevleridirler. Yağ asitleri genellikle 16-20 C atomu içerirler ve çoğu kez çift bağ taşırlar. Yüksek oranda doymamış yağ asitleri insanlar ve büyük hayvanlar için zorunlu besin bileşenleridirler.
Domuzun patates ve kepekle beslenmesine rağmen (karbonhidratça zengin diyet) çok yağlaması bu duruma bir örnektir.
Vücudumuzda bulunan carnitine oranını çoğaltmak , dışarıdan alınan L-Carnitine ler değil . Doğal yollardan et ürünleri tüketerek .
Şimdilik öğrendiğim yeni bilgiler bunlardı thums: