Mide Yanıyor ve Nefesim Kesiliyor

SeaMovie

Üye
Merhaba bir sene sınava hazırlayacağım diye spora ara verdim. Bu bir senede stres falan derken midemde hergün yanmalar olmaya başladı. Şuan da yanmalar var. Yavaş yavaş egzersizlere başlayayım dedim nefesim kesiliyor ve midem bulanıyor gibi oluyor. Egzersizlere devam ettikçe bu durum geçer mi?

Doktora gidin miğde yanmasının spor ile alakası olduğunu sanmıyorum miğde asitlerinizle ilgilidir hastalık olabilir.

Spordan bagimsiz, ilgili durum bircogumuzun basina gelmistir, reflu ya da gastrit olarak tanimlanabilir, en buyuk etmen stres olup( sinav, ders, ask, is oetami, aile ici kavga vs) cok yagli kizartma tarzi yemekler de neden olabiliyor, e.coli bakterilerinin isi, yani asidite mide zarina zarar vermeye basliyor, bogazda yanma vs belirtiler ya da tam gogus alti kaburgalarin birlestigi noktada mide yanmasi.

Oneri: ara sira oluyorsa hafif, yeme aliskanligini degistirmek ise yarayabilir, ilgili mide yanmalari gece uykudan uyandiyorsa, talcid, reni, lasor gibi haplar verilir ve en az 10-15-20 gun kullanilir, doktor kontrolunde tabi

Stres uzak dur yazmaya gerek duymuyorum :)
Gecmis olsun

Sent from my Nexus 9 using Tapatalk

Spordan bagimsiz, ilgili durum bircogumuzun basina gelmistir, reflu ya da gastrit olarak tanimlanabilir, en buyuk etmen stres olup( sinav, ders, ask, is oetami, aile ici kavga vs) cok yagli kizartma tarzi yemekler de neden olabiliyor, e.coli bakterilerinin isi, yani asidite mide zarina zarar vermeye basliyor, bogazda yanma vs belirtiler ya da tam gogus alti kaburgalarin birlestigi noktada mide yanmasi.

Oneri: ara sira oluyorsa hafif, yeme aliskanligini degistirmek ise yarayabilir, ilgili mide yanmalari gece uykudan uyandiyorsa, talcid, reni, lasor gibi haplar verilir ve en az 10-15-20 gun kullanilir, doktor kontrolunde tabi

Stres uzak dur yazmaya gerek duymuyorum :)
Gecmis olsun

Sent from my Nexus 9 using Tapatalk
Uykudan uyandırma gibi bir sıkıntım yok teşekkür ederim cevabınız için.

Muhtemelen reflünüz var.
Yani mideden yukarıya yemek borunuza mide içeriği kaçıyor. Mide içeriği asitli olduğu için yemek borunuzda yanma, nefesin kesilmesi gibi hissediyorsunuz.
Çay, kahve, sigara, domates, soğan, yağlı-kızartma türü yiyecekler, bisküvi, hamur işi vs tetikleyebilir.
Özellikle spordayken artmasının sebebi ağırlık kaldırırken karın iç basıncınızın artmasından dolayı kaçağın artmasıdır.

Back
Yukarı