Migde asitinin cogalmasiyla olan bir olay.
yedigimiz yemek migdede 1-6 saat duruyor, bu süre icinde yemekler migdede bulamac haline geliyor ve yavas yavas oniki barmakbagirsagina burakiliyor.
asitin cogalmasi yeterli miktarda mucin (fazla asiti neutralize eden madde) olmamasindan kaynaklaniyor.
Fazla asit sonunda mideülserine yol acar.
Asitin cogalmasi yemekle ilgili olabilir, piskolojik rahatsizlik ve strestende kaynaklanir.
Bir ara banada olmustu (okul yillarinda), hemde azayipti, ilk önce her genirdigimde asit cikiyordu ve bazen sanki karnimi bucakla kesiliyormus gibi bir sanci vardi.
Babam bana bir tavsiyede bulundu: bir sogan ve bir sarimsak, ikisini firina attim (kabugunu soydum) yavas yavas suyu cikana kadari. firindan cikardim ve ikisini yedim önce sarimsak sonra sogani, ve aksam üzeri ne agri kaldi nede asitli genirmek...
Bu yukaridaki yazdigim bana faydasi oldu, ama bence bu durumda olan kisiler öncelikle bir doktora görünmeliler.
...birde Zantic diye bir ilac var buda asiti indiriyor....
saygilar...