midesi sağlam olanlara omlet tarifi

Muafız

Üye
Malzemelerimiz : 8 yumurta (ben kendi yediğim miktarı söylüyorum siz kendiniz için ideal olanı hesaplarsınız),ıspanak,mantar,keçi peyniri,dilimlemiş siyah zeytin,3 tane yeşil biber 1 tane dolmalık kırmızı biber, pul biber,kekik,kimyon.....

hazırlanışı:ıspanakla mantarı ince ince dilimleyip tavaya atıyoruz suları çekilene ve hafif yanık bir kıvam elde edinceye kadar pişiriyoruz..üstüne biberlerimizi ve keçi peynirimizi minik minik dilimleyip tavaya atıyoruz keçi peyniri hafiften kızarınca üstüne iyice karıştırtırdığımı yumurtayı ilave ediyoruz (ben 5 tanesinin sadece beyazını koyuyorum kalan 3 normal). yumurta omlet kıvamına gelince baharatlarımızı ekliyoruz ... Afiyet olsun....

Midenin saglam olmasiyla pek bi alakasi yok bence. Gayet besleyici bi tarif canim cekti hatta :) paylasim icin sagol.

hocam üniversite zamanında yaptığımda çoğu insan can çekişti resmen bende biraz temkinli yaklaştım açıkcası :)

Valla benimde canım çekmedi değil :D içine koyulan besinleri mevsimine göre değiştirmen gerekiyor. aynı değerlerde birşeyler tutturursan çok iyi olur

Back
Yukarı