Migros Fıstık Ezmesi

mrthr35

Üye
Bugün alışveriş yaparken tesadüfen gördüm. normalde fiyatları çok yüksek olur diye biliyorum 5.5 tlye denk geldi diğer markalara baktım 2 katı kadar fark vardı. sizce değerleri nasıl?

Bu ucuz ezmelerde bir bit yeniği var gibi geliyor bana. Dediğin gibi birçok marka da 15-16 lira iken bunların 5-6 lira olması büyük soru işareti. Ya değerler sıkılmış, yada çok fazla yapay ek var. Bunların yerine direk fıstığı tercih ediyorum ben. Pazardan kilosu 10 liraya alıyorum soyulmuş halini. Daha güvenilir geliyor.

Moto G (4) cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çoğu ithal diye yüksek fiyat olabilir. ama satılcaksa olması gereken gerçek fiyatta budur bence. denemedim daha önce pek ama besin değerlerinde şişirme olabileceğini sanmıyorum

Migrosun şeker oranı 100 gr da 1,2 gibi birşey olması lazım Gold'a ise 20 gr kadar bu açıdan migrosun ki daha mantıklı bence içerik olarakta yanlış hatılamıyorsam %78 - %80 arası fıstıktı diğerlerinden farklı bir katkıda içermiyor diye biliyorum. Şeker oranı düşük olduğu için ben günlük 20 gr kadar kullanıyorum.

8264a15a50af16de74b083e20fb264d2.jpg
bende hem ucuz hemde aşırı tatlı bişeyler krizine girdiğimde bir tatlı kaşığı atarım bitane diye aldım ama içindekiler bölümünü eve gelince dikkatlice okudum bundan önce çotanağın ballı fındık ezmesini alıyodum onda palm ve bitkisel yağ şeker yoktu ama bunda pamuk ve ayçiçek yağı bulundurur diyor. Buda yağ tüketimi konusunda sıkıntı yaratmazmı sonuçta bunlar zeytinyağ gibi yararlı yağ değiller?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

yağ kısmı yüzde 5 10 arasıdır. o rakamda öyle çok takınılcak bir rakam değil. 100 gramda 50 60 gr doymuş yağ yok yani içinde. yarışmaya hazırlananlar farklı düşünsün de sıradan birisini etkilemez

8264a15a50af16de74b083e20fb264d2.jpg
bende hem ucuz hemde aşırı tatlı bişeyler krizine girdiğimde bir tatlı kaşığı atarım bitane diye aldım ama içindekiler bölümünü eve gelince dikkatlice okudum bundan önce çotanağın ballı fındık ezmesini alıyodum onda palm ve bitkisel yağ şeker yoktu ama bunda pamuk ve ayçiçek yağı bulundurur diyor. Buda yağ tüketimi konusunda sıkıntı yaratmazmı sonuçta bunlar zeytinyağ gibi yararlı yağ değiller?

Benim bildiğim eser miktarda demesi üretildiği tesis nedeni ile bu yağlardan karışmış olabilir demek sıkıntı olacağını sanmıyorum

Orjinalini yemek daha mantikli geliyor bana acikcasi, sekeri yok ekstradan katki maddeside yok en onemlisi cok daha ucuz

Orjinalini yemek daha mantikli geliyor bana acikcasi, sekeri yok ekstradan katki maddeside yok en onemlisi cok daha ucuz
orjinali çok pratik olmuyor fakat kavrulmamış olarak orjinalini yemek daha iyi gerçi kavrulmamışını bulamazsın ancak tuzsuz kavrulmuş bulabilirsin. ucuzluk konusunda emin olamadım migrosunki 5,95 bir porsiyon 20 gr sanki bu da ucuz. Tadımın kabuklu tuzsuz yer fıstığı 500 gr ki buna kabuklar da dahil 10 tl falan kısacası fıstık ezmesi olarak bana daha pratik geliyor ufak bir kaba koyup yanıma alıyorum spordan 1 saat önce falan iki lokmada yiyorum hızlı ve pratik geliyor bana.

Back
Yukarı