Milli olmak için başlama yaşı

Abiler ben 2001 ekimlibi kardeşinizim (suan 10.siniftayim) hayatim boyunca hep sporla iç içe gayretli biriydim ve istedigim şeyi alana kadar surekli calisirdim uyumayi dahi unuturdum. 8.sinifin yaz tatilinde 4ay gunde cift antreman basketbol ve patlayicilik çalistim. 9.sinifin başında ise bi klupte lisansli oynamaya basladim haftada 6gun antreman yanindada şınav barfiks esnetme ve zıplama yaptim . 9.sinifin yaz tatilinin yarisina kadarda bu artarak devam etti fakat basketbola hem gec basladigimdan hemde hocanin artik beni antremanlara cagirmamasindan dolayi birakmak zorunda kaldim . benim hedefim besyoya girmek oldugu icin sporu birakmadim haftada 3gun ust vucut 3gunde karin ve hiz kondisyon ceviklik calistim . boyum 180 kilom 75 yag oranim fazla degil %14 civari beslenmeme iyi bakiyorum . boksa başlamayi daha once dusundum fakat rahatsizliklari cok oldugundan dolayi boksorlerin vazgectim
. ama simdi tekrar kafamda baslama istegi canlandi cunku gelecegim olabilecek en iyi spor boks . simdi size bikac sorum var gercekten bunlarin hepsini okuyup ilgilenirseniz cok makbule gecer

1.boksa başlamak icin 16yaş geç mi (çok çalışıcam)
2.boksta milli olmak icin çok fazla maca cikmak gerekiyormu? Yani benim istedigim yine hard antremanlarimi yapayim fakat gerekmedikce maca cikmayayim
3.boksta olusabilecek
rahatsizliklar nelerdir ? Hafiza kaybi , boyunda kas yirtiklari vb (lutfen bu soruyu 3 4 yil yapmis birisi cevaplasim hem kendi deneyimlerinden ornek verir)
4.besyo yetenek sinavlarinda boks alani varmi (buyuk ihtimal yoktur ama yinede sorayim dedim)

Back
Yukarı