Milli sporcu Şahin İRENCİN vefat

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NESTOR
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hepimizin başı sağolsun umarım birileri çıkıpta steroidten öldü vs gibi gereksiz yorumlarla konuyu kirletmez.

17 yıldır aralıksız vücut geliştirme çalışmalarını sürdüren Şahin İrenci'nin, Türkiye Şampiyonasında derece alması Esenyurtluları sevindirdi. 1983 Erzincan doğumlu olan ve 27 yıldır Esenyurt'ta ikamet eden Şahin İrenci, 70 kiloda büyük erkekler kategorisinde Türkiye dördüncüsü oldu. Ankara'da düzenlenen Vücut Geliştirme Milli Seçimler Şampiyonasında derece aldıktan sonra açıklama yapan İrenci, hedefinin en yakın zamanda Türkiye birincisi olmak olduğunu söyledi. Kendi spor merkezinde çalışmalarını sürdüren İrenci, "Esenyurt'ta çalışıp Türkiye çapında derece yaptığım için çok mutluyum" dedi.
İrenci, Esenyurt'ta ferdi sporların mutlaka desteklenmesi gerektiğini ve spordaki amatör ruhun ko-runması konusunda herkesin elindeki olanakları seferber ederek, başarı çıtasının daha da yukarı-lara taşınmasına destek olması gerektiğini söyledi. Esenyurt'ta spora yapılan yatırımların umut verici olduğunu da belirten İrenci, "Spor konusunda Esenyurt gençliği istekli. İyi eğitildiği zaman aşılamayacak engel yoktur. Bunun için gerekli olan alt yapı hazırlıklarına herkes fedakarca katkı sunmalı" dedi.

Nette bulduğum bir yazı. Henüz 30 yaşındaymış ama bu habere göre neredeyse çocuk yaşta başlamış bu spora.

Sevgili multi5757'nin belirttiği üzere inşallah "steroid, doping ve ağırlığın zararı" gibi klişe laflarla inşallah konu kirletilmez, genç ölümü kabullenmek çok zor Allah ailesine, sevenlerine sabır versin..

Kullandığı yag yakici asiri dozda kullanmış hastenye kaldirdik ama mudahale edemediler cunku kullandigi ilaçlar yurt disindan geldiyi için ne olduğu bile belli deyil doktor lar kala kaldilar resmen sabah kadar beraber mucadele verdik ama cok gecti cigerler den baslayim böbreklere en sonda kalp atisina vurdu yavasladi vücut katıldı sertlesti kalp masazi bile yapilamadi göysu esnemiyordu tas gibioldu ve 45 dk boyunca hayata dondurmeye ugrastilar ama olmadi gözlerime baka baka gitti ; ((

Bu Şahin Hoca'nın sanatçı kardeş Zülfükar Ağabey'in facebookta paylaştığı yazı arkadaşlar.
Çok üzgünüm.Bende kendisi ile aynı spor salonunda spor yapma şerefine nail olmuştum.Allah rahmet eylesin.

Allah rahmet eylesin. Doğruysa kardeşi neden öldüğünü açıklamış.çok üzüldüm

ilaçlara dikkat etmeli genç yaşlı demiyor sonu kötü oluyor böyle. ben ilerde profesyonel olursam asla ilaç kullanmıcam

""zülfikar: Kullandığı yag yakici asiri dozda kullanmış hastenye kaldirdik ama mudahale edemediler cunku kullandigi ilaçlar yurt disindan geldiyi için ne olduğu bile belli deyil doktor lar kala kaldilar resmen sabah kadar beraber mucadele verdik ama cok gecti cigerler den baslayim böbreklere en sonda kalp atisina vurdu yavasladi vücut katıldı sertlesti kalp masazi bile yapilamadi göysu esnemiyordu tas gibioldu ve 45 dk boyunca hayata dondurmeye ugrastilar ama olmadi gözlerime baka baka gitti ; ((""

Bu Şahin Hoca'nın sanatçı kardeş Zülfükar Ağabey'in facebookta paylaştığı yazı arkadaşlar.
Çok üzgünüm.Bende kendisi ile aynı spor salonunda spor yapma şerefine nail olmuştum.Allah rahmet eylesin.

ağabeyi zülfikar'ın yazısı sanırım bu başlıkta ilaçlara laf ettirtmeyenlerede bi nevi cevap olmuş kanaatindeyim... ben daha ilk an muhtemel bir ilaçtan veya türevi bişeyden kaynaklanmış olabileceğini düşünmüştüm, ama bunu dile getirmeyi bile topic kirletme olarak algılama düşüncesi olan arkadaşlar nedeniyle vaz geçmiştim.
kendiliğinden durdurk yere vurması düşük ihtimaldi. çünkü bu tür şeyler er geç muhakkak vücudu yokluyor..

gerçekten üzücü bir durum, bu genç yaşta olmadık bir anda böylesine bir kayıp,

Allah rahmet eylesin,

bu arada ağabeyinin son facebook duvar yazısı:

Zülfükar Irenci,
EMEKLERE YAZIK OLDU bunun peşini birakmiycam İLAÇ FIRMASINI ARACILARI YURT DIŞINDAN ICERIYE KOYAN SATAN HERKESİ BITIRCEM ETRAFINDAKI DOSTLAR SAYESİNDE BU ISI COZUCEM BASKA ŞAHİN LER OLMIYCAK :(((

Son düzenleme:
hı hı evet supplementler çok doğal , bitkisel kaynaklı fat burnerlar , yumurtanın sütün toz hale getirilmesi zaten whey ne zarar verecek ki diyenler yorum sizin

bir başka forumda clenbuterol'ü günde 8 tablete çıkardığı söylenmişti

Işıl Aktan'ın facebook'taki yorumları dikkatimi çekti;

"8-10 adet yağ yakıcı alıyorsa bir insan ve tiroidleri çalıştıran 10-15 hap günde kusura bakmayın da bunun adı doping değil intihardır. Bu sporu karalamayı bırakın. Muhteşem bir sporu ne hale çevirdiniz ya? Bazı Arap ülkelerinde yasak bu spor, yasaklatın da içiniz rahat etsin.

Tüpsüz dalış yapılır mı? Her sporun bir gereği var ama tüple dalan oksijeni sonuna kadar mı veriyor bedenine? Ne kadar saçma sapan işler oluyor yaa? Aklınızı bir kontrol ettirin Bu sporda adama akıl gerek.

Sporcu doping yapıyormuş vs Madem bu kadar insan sağlığı önemli yediklerimizde ne maddeler var doping katkılı Bırakın bu sporcuların peşini de halkın sağlığını önemseyin Doğru dürüst et yok süt yok peynir yok Yumurta yok Tavuk yok. Sporcunun çişiyle mi kafayı bozdunuz Halka bak kanser patlaması yaşıyor. Bizlerde kanserden ölen yok Bırakın vücutçular en sağlıklı insanlardır. Bir iki akılsızın yaptıklarını tüm spora mal etmeyin Bu spor çok özel bir spordur. Spor salonlarına gelen gidenlerden lisans istenmeli Sağlık raporlarının gerçekliğine kafayı takın. İki kontrole herkes sağlıklıyım raporu alıyor. Bırakın 3-5 sporcunun peşini Günah bu ülkeye, ama spor yapan gençleri elbette denetleyin.
"

rahmetlinin abisinin de bu yorumu dikkatimi çekti:

'Işıl hanim bana ozelden yazarmisin sayfam dolu Ekleyemiyorum bu kadar sayfanizda ilaclari destek lemeniz deki konuyu aciklamaniz için ozelden yazin sizinle konusalim çünkü badi sporu en saglikli spor demissiniz ne alakasi var. NE SIZ NEDE KARDEŞİM IN VUCUDU DOGAL DEYIL RESME BAKAN HERKES BILIR dogal olmayan vücudun neyi sagliklidir peki SAHIN ETRAFINDAKI LERIN GAZIYLA BU HALE GELDI IYISIN SUPERSIN DIYE DIYE BU HALDE BILINCSIZ YADA BILINCSIZ FARKETMEZ konu niye satılıyor'

başkalarının hatalarından ders çıkarmak gerek. güçlendirdiğimiz sadece kaslarımız değil irademiz de olmalı, hırslarımızı da antrenmanlara saklamalıyız.
yoksa mesele doğal olmayanı kullanmak değil. katil ilaç demek kolay

Vücutcular ölünce suçlu "steroid" olmamalıdır. Dünyada bugün bir çok insan kanserle mücadele ediyor. Oysa ki hiç bir vücutcu kanserden ölmüyor. Bugün dünyada en sağlıklı bireyler vücut geliştirme sporu yapanlardır. Vücutcuların ölüm sebeplerinden en belirgini kalp krizidir. Ve bu genetik bir rahatsızlıktır. Tıp gizli kalp gibi bir rahatsızlığa hala neden bulamazken siz steroidler yüzünden demeye hakkınız nasıl olur.
Bunların sorumluları hiç bir zaman "steroid" olamaz.
Allah rahmet eylesin Şahin İrencin...

Steroidlere her zaman karşıyım ancak bütün suçu steroidlere atmanıza da karşıyım..

Allah rahmet eylesın

Steroid hakkında gerçekten yararlımı yararsız mı kesın olarak net sonuçlar ortada degıl.şu bi gerçek bu işi adam akıllı ve bılınclı yapmak gerekir.ona buna çamur atmakla olmaz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı