minimum yağ ile kas geliştirmek

mrthr35

Üye
beyler kolay gelsin bi konuda öneri bekliyorum. yağ oranım %17 %18 yani yağlı bir vücudum var kemiklerimde çok iri o yüzden t shirt veya askılı ile pek sıkıntı olmuyor kaslı görünüm her daim normal görünüyor ama inceden bir göbekte var . ama kas hacmimde düşük o yüzden temiz olarak bir süre kas almam gerekiyor uzun bir süre. sizce yağ oranını minimum arttırmak için beslenmem nasıl olmalı ayda 1 kg mi almalıyım (+200 kalori ) yoksa ayda 2 kg mi(+350 400 ) yoksa sadece günlük kalori ihtiyacımı karşılasam kas gelişimi olur mu 1 senedir spor yapıyorum bilgili olan birisi var ise bu konuda öneriye ihtiyacım var.
Ve en önemlisi yağ oranım clean bulk için sizce yüksek mi? 1 2 boy boyunca karbonhidratı kısıp yağ oranımı yüzde 14lere mi çekiyim? yoksa aşırı bir fark olmaz diyip cleanbulk mu yapıyım?

Bildiğim kadarıyla bi 7-8 ay definasyon yaptın. Şimdi ayda 2 kg alarak gidersen kaç ayda kazandığın formunu kısa sürede heba edersin. Bence ayda 1 kg dan fazla almamaya çalış. Zaten küçük bi hesapla marta kadar bulk dönemin desek yine bi 7-8 ay kadar süren var 14-15 kg almak ne kadar doğru seçimi sana bırakıyorum. Benim fikrim vücudu yavaş yavaş alıştırman yönünde olur. Atıyorum +100 ile başlayıp her hafta düzenli üzerine ekleyip form takibi yaparsın. Yağlanma oluştuğunu farkettiğinde önceki haftalardaki kadar bi artışla gidersin. Gelecek bahara kadar çok vaktin var temiz 7-8 kilo seni iyi bir forma sokar düşüncesindeyim.

Bildiğim kadarıyla bi 7-8 ay definasyon yaptın. Şimdi ayda 2 kg alarak gidersen kaç ayda kazandığın formunu kısa sürede heba edersin. Bence ayda 1 kg dan fazla almamaya çalış. Zaten küçük bi hesapla marta kadar bulk dönemin desek yine bi 7-8 ay kadar süren var 14-15 kg almak ne kadar doğru seçimi sana bırakıyorum. Benim fikrim vücudu yavaş yavaş alıştırman yönünde olur. Atıyorum +100 ile başlayıp her hafta düzenli üzerine ekleyip form takibi yaparsın. Yağlanma oluştuğunu farkettiğinde önceki haftalardaki kadar bi artışla gidersin. Gelecek bahara kadar çok vaktin var temiz 7-8 kilo seni iyi bir forma sokar düşüncesindeyim.
bende düşündüm biraz ayda 2 kgnin fazla olduğunu farkettim. myfitnesspal da haftada 0.2 kg ayda 0.8 kg olucak şekilde kalori ayarlarını değiştirdim . günlük 2.800 kalori civarı yapıyor buda idare eder diye düşünüyorum. yağ oranını yükseltmeden dediğin gibi 7 8 kg alırsam çok harika olur zaten kardiyoda yapıyorum fırsat buldukça ayda 1 kg ile yağlanmam herhalde :)

Aceleci olmaya gerek yok. Temiz olarak kütle aldıkça yağ oranın zaten gözüne çarpmayacaktır. Kısa aralıklarla form takibi yaparak gidersen fazla yağlanmadan büyüyeceğini düşünüyorum. Gördüğüm kadarıyla araştıran yeni şeyler öğrenmeye meraklı birisin. Antrenman konusunda sıkıntı çekeceğini düşünmüyorum. Geriye sadece beslenmeyi doğru ayarlamak kalıyor :)

Aceleci olmaya gerek yok. Temiz olarak kütle aldıkça yağ oranın zaten gözüne çarpmayacaktır. Kısa aralıklarla form takibi yaparak gidersen fazla yağlanmadan büyüyeceğini düşünüyorum. Gördüğüm kadarıyla araştıran yeni şeyler öğrenmeye meraklı birisin. Antrenman konusunda sıkıntı çekeceğini düşünmüyorum. Geriye sadece beslenmeyi doğru ayarlamak kalıyor :)
çok teşekkür ederim dostum. en zor kısım beslenme zaten çok dikkatli özenli olmaya çalışıcam :)

Back
Yukarı