doğruyu yazmışsın.mma hepsini kapsıor diye hepsiyle benzer sporlar diye bir şey yok muay thai boksu kapsıor ama muay thai ile boksun hiç bir alakası yok mma yaparsan ne bir boksör kadar iyi boks ne bir güreşçi kadar iyi güreş yapamassın ama ikisinide sokakta alırsın böyle bir şey zaten mma dediğin şeyde boksörlerle güreşçilerin karatecilerle bjj cilerin tekvandocularla muay thaciların vb sporcuların katıldığı bir dövüş turnavısı sonucu olmuştur mesela boksör yerdeki eksiğini kapamıştır vesaire ayrıca mesela ülkemizde tekvandodur bokstur güreştir bunlar olimpik branş olduğu için büyükşehir belediyelerinin ya da fenerbahçe gibi spor kulüpleri sporcularını cüzzi miktarda olsa bir para ödüyebilior ancak şu bir gerçektir ki ülkemizde mma çok yetersiz şuanda mesela murat kazgan ve kardeşi kaan kazgan ülkenin en iyi mmacilerinden 2 si kaanın profosyonelde 4 maçta 4 yenilgisi muratın 5 maçta 2 galibiyet 2 yenilgi 1 beraberliği var ufcde dövüşen tek dövüşçümüz alp özkılıç amerikada yetişmiş şimdi gökhan saki dövüşücek o da hollandada yetişmiş ama şu bir gerçek ki şuanda mma ediğer sporlardan kayma var bunun sebebide ortada dönen paralar diye tahmin ediyorum
Öyle bir şey yok. Altyapısı olmayanı kabul etmemek ne demek...Merhaba arkadaşlar bende uzun bir araştırma sonucu mma yı merak ettim ama şöyle birşey var kadın olduğum ve daha önce hiç spor yapmadığım için ne kadar zor olur ve bazı yerler alt yapısı olmayanları kabul etmiyormus sanırım
Teşekkür ederim sagolunÖyle bir şey yok. Altyapısı olmayanı kabul etmemek ne demek...
MMA, artık başlı başına kendi altyapısı olan bir spor. İşinize çok yarar.
Benim yıllar önce ders verdiğim bir bayan öğrencim, kendisini taciz eden bir erkeği fena kilitlemişti. Biz de olay yerine yakındık. Adam çok daha cüsseli olduğu halde, kilitten kurtulamamıştı.
Muhakkak bu sporla uğraşın. Hem ruh sağlığı ve öz güven için hem bedensel sağlık için. Ama profesyonel yaparsanız, beden sağlığı o derece olmayabilir
Kolay gelsin.
Doğru söylüyorsunuz. İzmirde iyi olan yerleri araştırıyorum güvenilir ve büyük paralar istemeyen bi yer bulunca inş başliycamo dediğiniz yerler takımdır büyük ihtimal MMA yeni bir branş olduğu için şuanda ufc de direk mma ile başlayan hiç bir sporcu yok mesela ama siz sokakta kendinizi korumak için bu işi yapıcaksanız tabikide sizi alırlar ama MMA de kurallar vardır eğer çok zor bir durumda kalırsanız bu kuralların dışına çıkmanızı göze parmak atma hayalara vurma burna avuç içiyle vurma gibi teknikler kullanmanızı tavsiye ederim
Ben profesyonel olmak istemiyorum ki sadece kendimi savunmak içinMMA platformunda dövüşen insanların geçmişlerinde mutlaka bir ana dövüş sporu olur.Tek başına düşünmeyin MMA diye![]()
Profesyonel olmak istemesende MMA'e başlamadan tekme ya da yumruk atmayı öğrenmelisinBen profesyonel olmak istemiyorum ki sadece kendimi savunmak için
MantıklıProfesyonel olmak istemesende MMA'e başlamadan tekme ya da yumruk atmayı öğrenmelisin![]()
mma karmadır hepsinden bi kaç hareket var ben boks kick boks aikido judo mma gördüm mma cok farklıdırMerhaba beyler aklıma takılan soru var. MMA madem bütün dövüş sporlarını kapsıyor niye her kes mma ya gitmiyor? niye kimisi boksa, kimi muay thaiye, kimi güreşe gider? ve bu arada sokakta MMA etkili midir?
yoo başla ama orda burnun kırılır kaşın vs patlar kaval ile tekmeler dirsekler dizler var dır muhay tahiden daha serttir ben bunu yaparken 120 kg bi abi karnıma yumruk atmıştı nefesim gitmişti idmanda iken birinin bacağına tekme atmıştım 1 hafta topal dolaşmıştı hoca bizi öyle forma sokmuştu ki evet orda ağırlık çalışması yapmadık ama bana yumruk atan insanların canı acıyordu boks yaparken hele sırtımızı duvara yaslardık diğerleri karnımızı yumruklardı bunları göz önüne al git eğer bunlar yoksa mma da o hoca boşturSanki başlama der gibisinizkarma olmasi ilgimi çekti zaten