MOTİVASYONUN DÜŞMESİ

Arkadaşlar merhaba.

Ben vücut geliştirme sporuna 4 ay önce başladım, gayet istikrarlı ve programlı bir şekilde çalışmaya özen gösteriyorum. Gerek beslenme gerekse spora ayırdığım vakit gayet düzenliydi. Bu 4 ay içerisinde gözle görülür bir değişme de oldu. Amacım kilo verip kas kütlemi artırmaktı, ve böyle de oldu. Ama son 1 ay içerisin de beslenmem de kaçamaklar yapmaya başladım, protein ağırlıklı beslensem de arada yememem gereken şeyleri yiyorum. Ve bunun yanında spora karşı motivasyonum ilk günlerde ki gibi değil. Motivasyonum da ciddi bir şekilde düşüş söz konusu ve bu benim canımı çok sıkıyor, ve bu sporu da asla bırakmak istemiyorum. Çünkü 4 ay da bana kattığı vücudumda ki değişimler beni oldukça mutlu ediyor. Sizlerden öğrenmek istediğim, benim gibi bu durumu daha önce yaşamış ve bunun üstesinden gelen arkadaşların düşüncesini ve tavsiyelerini öğrenmek istiyorum.

Şimdiden herkese teşekkür ediyorum, iyi antremanlar.

bu aralar tek motivasyonum şarkı
sana tavsiyem mutlu olduğun şeyi yap (spor dışında) bu yaptığın antrenmana da yansıyacaktır eminim

Antrenman programını değiştirerek motivasyon kazanabilirsin. Farklı idmanlar seni kendine çekebilir. Mesela crossfit.

Partner bulmak oldukça işe yarıyor. Motivasyonu artırmak bir yana gelişimini de etkileyebilir.

Bir amaç bir hedef edinmek olayı senin lehine çevirebilir. Mesela güzel bir vücut isteyebilirsin bir neden bulabilirsin. Mesela bana oldukça zayıf dediler ve kalıbına göre oldukça güçlü olmama rağmen hala iğnelemelere maruz kalıyorum ve herkese lafını yedirmeye adeta yemin ettim ve buna dair bir hırsım var.

Sporu seviyorsun ama düzensiz oluyorsa birşeyler ters gidiyorsa demek ki bir yerlerde eksik var. Şöyle düşün mesela bir öğrenci tıp fakültesi kazanmak istiyor. Fakat istediğini sanmak ile tutkulu olmak başkadır. Hedefe kenetlenmek inanılmaz birşeydir. Gerçekten sevmeye çalış. Sınırlarını aşabilirsin mesela. Herkese dönem dönem olmuştur motivasyon eksikliği. Fakat sevmek için sebep arayarak yol alabilirsin.

Kendini disipline edebilirsin. Cheat day gibi. Abartmadan. Bir tanıdığım cheat day için kendine iki kural koymuş. Her pazar off günü ve son idmanını son gücüne kadar yaparsa ve tatmin olursa pazar günü istediğini yapıyor. Ama kalan 6 gün mükemmel bir odaklanma var.

Bir de şuna bakmalısın. Vücudun sistematik olarak bir hız kazandı ve gelişimin de iyiyse şunu hiç unutma ki nice insan bu fırsatı arıyor. Emin ol sendeki gibi bir hız ve ilerleme kazanıp resmen rüzgarı arkasına alıp hedefine ulaşmak isteyen insanlar var. O yüzden hepsinden öte tavsiyem madem arkana aldığın rüzgarı iyi kullan.

Ye. Motivasyonun düştüyse biraz kilo al. Yemek ye. Yaptığın işten zevk almış ol. Hem kas alman hızlanır, hem de kaldırdığın ağırlıklar artar. Win-Win. Aldığın yağı sonra verirsin. Bu iş arada kaçamak yapmayı da gerektiriyor. Kimse 2 sene 3 sene aralıksız diyetine uymaz.

bu aralar tek motivasyonum şarkı
sana tavsiyem mutlu olduğun şeyi yap (spor dışında) bu yaptığın antrenmana da yansıyacaktır eminim

Müzik olmazsa olmazım zaten, zorlandığım her harekette çalan güzel bir şarkı %20 enerji sağlıyor bana :)[DOUBLEPOST=1530311176][/DOUBLEPOST]
Antrenman programını değiştirerek motivasyon kazanabilirsin. Farklı idmanlar seni kendine çekebilir. Mesela crossfit.

Partner bulmak oldukça işe yarıyor. Motivasyonu artırmak bir yana gelişimini de etkileyebilir.

Bir amaç bir hedef edinmek olayı senin lehine çevirebilir. Mesela güzel bir vücut isteyebilirsin bir neden bulabilirsin. Mesela bana oldukça zayıf dediler ve kalıbına göre oldukça güçlü olmama rağmen hala iğnelemelere maruz kalıyorum ve herkese lafını yedirmeye adeta yemin ettim ve buna dair bir hırsım var.

Sporu seviyorsun ama düzensiz oluyorsa birşeyler ters gidiyorsa demek ki bir yerlerde eksik var. Şöyle düşün mesela bir öğrenci tıp fakültesi kazanmak istiyor. Fakat istediğini sanmak ile tutkulu olmak başkadır. Hedefe kenetlenmek inanılmaz birşeydir. Gerçekten sevmeye çalış. Sınırlarını aşabilirsin mesela. Herkese dönem dönem olmuştur motivasyon eksikliği. Fakat sevmek için sebep arayarak yol alabilirsin.

Kendini disipline edebilirsin. Cheat day gibi. Abartmadan. Bir tanıdığım cheat day için kendine iki kural koymuş. Her pazar off günü ve son idmanını son gücüne kadar yaparsa ve tatmin olursa pazar günü istediğini yapıyor. Ama kalan 6 gün mükemmel bir odaklanma var.

Bir de şuna bakmalısın. Vücudun sistematik olarak bir hız kazandı ve gelişimin de iyiyse şunu hiç unutma ki nice insan bu fırsatı arıyor. Emin ol sendeki gibi bir hız ve ilerleme kazanıp resmen rüzgarı arkasına alıp hedefine ulaşmak isteyen insanlar var. O yüzden hepsinden öte tavsiyem madem arkana aldığın rüzgarı iyi kullan.

Söylediklerin gerçekten çok doğru, programımı değiştirmenin vakti geldi, bunu zaten düşünüyordum. Bir partnerim var zaten, uzun zamandır spor yapıyor ve onunla salonda tanıştık, sayesinde bir çok hareketleri öğrendim, tabi bazı günler tek çalışmak zorunda kalıyorum. Zaten bu spora dediğin gibi bir amaç uğruna başladım, ilk önce kendime olan saygımı geri kazanmak, sonra da çevredeki alaycı sözleri sahiplerine yutturmak, öyle de oluyor. Söylediklerin benim için çok değerli dostum, var ol.

Kendine bir hedef koyup başlamışsın, hedefe ulaşınca da doğal olarak boşta kalmışsın. Sporu hedefine götüren bir araç yada görev gibi görme. Öyle yaparsan önce sıkılır, sonra gitmemek için bahane üretmeye başlarsın. Salonda geçirdiğin her saniyeden keyif almaya çalışarak alışkanlık haline getir. İlla hedefim olması lazım dersen kendine uzun vadeli 3-5 yıl gibi hedefler koy. Bunu kısa vadeli 3-6 ay gibi mini hedefler ile pekiştir eğer o kadar uzağı göremem diyorsan. Hem yol haritası çıkmış olur hemde gidişata göre ufak değişiklikler yaparsın.

Moto G (4) cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kendine bir hedef koyup başlamışsın, hedefe ulaşınca da doğal olarak boşta kalmışsın. Sporu hedefine götüren bir araç yada görev gibi görme. Öyle yaparsan önce sıkılır, sonra gitmemek için bahane üretmeye başlarsın. Salonda geçirdiğin her saniyeden keyif almaya çalışarak alışkanlık haline getir. İlla hedefim olması lazım dersen kendine uzun vadeli 3-5 yıl gibi hedefler koy. Bunu kısa vadeli 3-6 ay gibi mini hedefler ile pekiştir eğer o kadar uzağı göremem diyorsan. Hem yol haritası çıkmış olur hemde gidişata göre ufak değişiklikler yaparsın.

Moto G (4) cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Doğru diyorsun, hedefe ulaşınca sanırım dediğin gibi boşa çıktım. Aslında hedefim sadece zayıflamak değildi, devamı mutlaka getirmekti. Ama düşünce hak veriyorum sana, şuan tek yapmam gereken salonda her saniyeden keyif almanın yollarını aramak, teşekkürler dostum.

Back
Yukarı