MR sonucu lütfen yardım

BULGULAR
-Lomber lordoz normaldir
-Tüm düzeylerde vertebra korpus yükseklikleri ve dizilimleri normaldir.
-L5-S1 düzeyinde intervertebral disklerde dejenerasyona ait değişiklikler izlenmiştir.
-L3-4,L4-5 minimal diffüz.bulging izlenmektedir.Faset eklem aralıklarında minimal mayi izlenmiştir.Tekal kese hafif kompresedir.
-L5-S1 düzeyinde posterosantralde belirginleşen diffüz bulging izlenmektedir.Sinir kökü santral kanalda minimal indentedir.
-Diğer lomber seviyelerde intervertebral disklerin arka konturlarında anlamlı taşma saptanmamıştır.
Böyle 2 -3 değer daha normal düzeyde.

Öncelikle herkese iyi günler ve iyi forumlar.Üyeliğim olmadan ara ara takip ettiiğim bi forumdu ve çok bilgili ve tecrübeli insanların olduğunu görüp üyelik oluşturup sormak istedim.21 yaşındayım 4 senedir bb ile uğraşıyorum ama şubatın başında barbell row yaparken belimi incittim ve o gün bugündür tam anlamıyla bi iyileşme olmadı.Başlarda ortopediste gittim ve ağrı kesici haplarla yolladı ve ben de ciddiye almadım.İncinmedir geçicek diye.Bi süre sonra korona yüzünden salonlar kapandı zaten antrenman hiç yapmadım. Ama belimi esnetirken hissedebiliyodum baskı yaptığını.Mayısın sonunda tekrar gittim ortopediste ve tomografi çekip siyatik dedi.Tomografimde de MR ımdada bulging var ama fizik tedavi doktorum L5-S1 de fıtık başlangıcı(baskıyı hep burda hissettim), ortopedi ise siyatik diyor.En son fizik tedavi doktoru da iğne hap krem vs verdi.Şu an bunları bitiriyorum ama son 3 gündür sanki iğneden sonra sızı oluyor belimde.Bu ilaçları yangıyı geçirmesi ve ağrı kesmesi için verdi.Tedavi edici değil ki bunlar.Başka bi fizyoterapistle konuştuğumda : Verilen ilaçların hepsi seni rahatlatmak için,ilaçla iğneyle iyileşme olmaz.Adam akıllı fizik tedavi görmen lazım,omurganı güçlendirmen lazım.Korkulacak bi durum yok dedi.Ben bilinçsiz bir şey yapmaktan çok çekiniyorum artık.Düşünmekten de kafayı yemek üzereyim.8 kilo aldım bu süreç beni mental olarak çok yoruyor.Sporu bırakmak asla istemiyorum. Doktorlar da böyle bi şey istemedi zaten.Sizlere sorum başından geçen,tanıdığından bilen,tecrübesi veya bilgisi olan var mıdır ? Varsa bi kaç cümle bi şey yazarsa çok mutlu olurum.

Öncelikle geçmiş olsun. Mr da 3 yerde fıtıklaşma var diyor lakin ağrının kaynağı fıtık olmayabilir. Fıtığım var diye egzersiz yapmayı bırakmamalısınız. Bölgeyi kontrollü şekilde hareketli tutmak iyileşme dönemi için daha faydalı olabilir. İlaç iğne vs bunlarla ağrılarınız hafifler belki tamamen kaybolur ama tekrardan aynı durumu yaşamamak için core bölgesini kuvvetlendirmek gerekiyor. Bunla alakalı çokça kaynak bulabilirsiniz. Profesyonel destek almak isterseniz fizyoterapistle çalışabilirsiniz. Korkulacak bir durum görünmüyor hem mr dan hem bahsettiklerinizden yola çıkarsak.

Back
Yukarı