MR Sonucu ve Spor Yapılabilirliği

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mustang9
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
MR SONUCU: Faset eklemlerde hafif hipertrofi izlenmektedir.

C3-4, C4-5 düzeyinde anterior subaraknoid mesafeyi hafif daraltan perifik disk kabarıklığı izlenmektedir.

C6-7 düzeyinde periferik disk kabarıklığı ile birlikte santral fokal disk protrüzyonu izlenmektedir. Bu düzeyde sağ nöral foramen hafif daralmıştır.

Benim sormak istediğim yaşım 35 ve yaklaşık 3 senedir vucut geliştirme yapıyorum devam etmemde herhangi bir sakınca olurmu ne yapmam gerekir
Yardım ederseniz müteşekkir olurum.
Saygılarımla

servikal lordoz düzleşmiştir.servikal vertebra korpuslarında yer yer yükseklik kaybı izlenmektedir. T1 vertabra korpusunda T1A T2A hiperintens nodüler lezyon izlenmektedir.vertebra korpus köşelerinde osteofitik sivrileşmeler mevcuttur.intervertebral disklerde sinyal kaybı izlenmektedir.C2-C3 disklerinde diffüz annüler tasma zemininde santral herniasyon izlenmektedir.anterior subaraknoid mesafede daralmıştır.C3-C4 diskinde diffüz annüler tasma zemininde geniş tabanlı sol paramedian herniasyon görünümü mevcuttur.tekal kese ile arasındaki yağ planı silinmiştir.bilateral nöral foramenler daralmıştır.C5-C6 diskinde diffüz annüler tasma zemininde geniş tabanlı sağ mediolateral herniasyon izlenmektedir.anterior subaraknoid mesafe silinmiştir. sağ nöral foramen giriminde daralma mevcuttur.C6-C7 diskinde diffüz annüler tasma mevcuttur.sağ nöral foramen giriminde daralma dikkati cekmiştir. hocam bu benim boynum :) iş kazası yasadım kafama 5-7 metreden 16kg düştü 3 yıldır body yapıyorum çoğu hoca agıra girmeden zorlamadan spor yap diyor özelliklede sırt omuz egzersizi yapıyorum sakın bırakma sende devam calışmaya kasları kuvvetli tutmak lazım..

Back
Yukarı