Muayeneden Sonraki Süreç

Salı günü sağlık kuruluşuna başvurdum. Bugün sonuçlarımı gösterdim. Karaciğerimde yağlanma, B12 eksikliği ve insülin direnci olduğunu söyledi, uzman doktor. Daha önce bu sorunlarla karşılaşıp bunların üstesinden gelen arkadaşlar varsa yorumlarını rica edeceğim. Hareketsiz yaşam ve abarttığım beslenme düzeni kısa sürede malesef beni bu noktalara getirmiş. 174 boy ve 103 kiloyum şu anda. Nasıl bir beslenme yolu çizmeliyim, bu süreçte neler yapmalıyım? Yorumlarınızı bekliyorum sayın arkadaşlar, üstadlar, hocalar. Sağlıcakla...

Doktor kadar bilgili olmasamda tıp öğrencisiyim.Hareketsiz yaşam ve dengesiz abartılı beslenme sorununuz olduğunu söylemişsiniz.Boy ve kilo oranınız obezite seviyesine girdiği için bir takım organlarda mutlaka yağlanma olacaktır.İnsülin direncini bol lifli gıdalar tüketerek dengeleyebilir.Spor ve kilo vererek yağlanma sorununun önüne geçebilirsiniz.B12 eksikliği için ise multivitamin takviyesi kullanabilirsiniz. Bence bir an önce kilo verirseniz ilerki yaşlardaki sorunlarınızı engellemiş olursunuz.
Tabii ki, doktorla yine konuşun.

Doktor kadar bilgili olmasamda tıp öğrencisiyim.Hareketsiz yaşam ve dengesiz abartılı beslenme sorununuz olduğunu söylemişsiniz.Boy ve kilo oranınız obezite seviyesine girdiği için bir takım organlarda mutlaka yağlanma olacaktır.İnsülin direncini bol lifli gıdalar tüketerek dengeleyebilir.Spor ve kilo vererek yağlanma sorununun önüne geçebilirsiniz.B12 eksikliği için ise multivitamin takviyesi kullanabilirsiniz. Bence bir an önce kilo verirseniz ilerki yaşlardaki sorunlarınızı engellemiş olursunuz.
Tabii ki, doktorla yine konuşun.

Yorumun için en başta teşekkürümü edeyim :). Spor yapmaya elbette kararlıyım, doktorun demesiyle 1 sene için de kendimi toparlayabilirmişim tam anlamıyla. B12 için Benexol almamı önerdi aldım bugün. Kahvaltıyla beraber tüketirsem işime yarayacağını söyledi. Umarım ilerleyen zamanlarda kilo vererek sorunlarımı çözebilirim, teşekkürler :).

BerkayUsta gereken cevabı vermiş spam yapmaya gerek yok. Düzenli spor ve dengeli beslenme ile giderebilecegin bir sorun başka bir şeye ihtiyacın yok

Back
Yukarı