Multivitaminler kilo aldırır mı ?

Arkadaşlar ben diyette iken multivitamin tozu kullanmak istiyorum multipowerın sizce Multivitaminler kilo aldırır mı ? Aldırıyorsa kulanmayayım

Yüksek kullanımlarda tiroidi fazla çalıştırmaya başlatabilir. Bu yüzden beslenme alışkanlıklarında değişiklik olmadığında kilo aldırmaz ama verdirebilir. Eğer rutin kontroller yaptırmayan bir sporcu iseniz hatta arada multivitamin kullanımını bırakmakta da fayda var.

İşin açıkcası ben diyette yeniyim spor geçmişim var fakat 6-7 aydır komple bıraktım ve çok fazla kilo aldım.Tekrar diyet yapıyorum ve bu kış günü koşuda yapıyorum.Diyetin 7. günü mide bulantısı ve ağrısı ile şikayetim başladı(Büyük iktimal aspirinin işi),sonraki günü boğaz ağrı ve halsizlik,ve sonraki günü yüksek ateş ve baş dönmeleri pat hastanelik :)(Tabii son 3 günün her günü sağlık ocağında geçti hayatım,her gün yeni problem ve yeni ilaçlar ev doldu ilaç) Bugünde kötüyüm fakat vucudu dinlendirmeye aldım.Normalde kışları atletle koşsam bir kere hasta olmazdım bu sefer vucut resmen iflas etti.Bu yüznden birkaç gün sonra tekrar spora başladığımda ben vitamin takviyeside yapmak istiyorum 2 hafta(multipower toz vitamin)vucut alışkanlık süresini atlana kadar.Benim demek istediğim vitamin kilo aldırıyor diye bir mesaj okumuştum gerçekciliği nedir.

Not: Enerji için kullanmak istemiyorum diyette iken bana ufakta olsa vucudun direncini arttırmak ya da diyette iken almadığım vitaminler için takviye olsun istiyorum.

Son düzenleme:
ufacik bir vitamin hapi ne kadar kilo aldirabilir ki :) vitamin haplari kilo da aldirmaz enerjide vermez

Olayları maddenin boyunla mı özdeştiriyorsun ?
1 damla yılan zehri 1 değil 10 adama ne yapar ? :P

Arkadaşlar supradyn olarak bilinen multivitamini alın kullanın düzenli ,kilo alıcaksınız ufak ufak :) (uzun vadede) tabi besleniceksin..

vitaminler sadece beslenmenizdeki vitamin açığını kapatmaya fayda sağlar tabiki fayda görmek için beslenmenizin belli bi disiplinde olması şart .

vitaminler kilo aldırır ama dolaylı yoldan. örneğin b12 vitamini iştah açar daha fazla yemek yemenize sebep olur bu şekilde alırsınız. vitaminler herşeydir. sıradan gibi düşünemeyiz kesinlikle.

Vitaminlerin bazıları protein ve karbonhidrat metabolizmasının çalışmasını dogrudan etkileyerek, kas kütlesi kazanılmasında önemli rol oynarlar. Enerji vermezler, ama enerji üretimine yardımcı olurlar. Vücutta antrenman boyunca olsun, gün boyunca olsun daha fazla glikojen üretimi için de bazı vitaminler çok önem taşıyor.

Antrenman sonrası vücut acil protein ve karbonhidrat istiyorsa, aynı şekilde kandaki vitamin degerlerinde de düşme oluyor, bu yuzden daha hızlı yenilenme ve kas kütlesi kazanmak için özellikle b vitamini türleri, c ve e vitamini beslenmenin yanında bulunması gereken vazgeçilmez vitamin kaynaklarıdır.

Kısacası, daha hızlı büyümek ve gelişmek için vitaminler de, diğer kaynak türleri gibi cok önemlidir. Dolayısıyla kilo almak için etki yaptıgı da bir gerçek.

Arkadaşlar kullanacağım vitamin budur sizce iş görür mü burada +zinc demiş buda neyin nesi

fit_active_big.JPG

• Yüksek vitamin - mineral içeriği
• 0 Şeker
• Her türlü sportif aktiviteye uygun
• Eşsiz lezzet

Performans için doğru takviye...
İçeriğindeki yüksek vitamin - mineral değerleri sayesinde, yoğun antrenman temposunda, vücudun kaybettiği değerli vitamin ve mineralleri tam manasıyla takviye eder.
Antrenmanlarda meydana gelen vitamin-mineral ve sıvı kaybını giderir. İçildikten 10 dakika sonra kan şekeri seviyesini yükseltir ve her türlü sportif aktivite için enerji sağlar.

Düşük kalorili vitamin - mineral drink'tir. 100 ml de yalnızca 14 kalori içerir.

İçeriğindeki 0 düzeyindeki yağ olması ve şeker içermemesi sebebiyle antrenman performansınız için vazgeçilmez bir takviye olacaktır.

Bütün sporlara hitap eden çok önemli bir gıda takviyesidir.

262s5mt.jpg

Sizce iyi bir vitamin mi ?

Son düzenleme:
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/multivitamin-ve-mineral-haplar-kilo-t12988.html
Burada yöneticiler açıklamış.

Multi vitaminlerin kilo aldırma özelliği yoktur. Ancak dolaylı yollardan bunu sağlarlar. Örneğin; b vitaminleri iştah açar gibi. Vitamin konusu forumda birçok konuda var ancak önemli bir noktayı belirtmek isterim. Bu da şudur: Özellikle fazla protein tükettiğimizde kesinlikle B6 vitamini almamız lazım, bunun nedeni de protein emilimini hızlandırmaktır. Sonuç olarak aşırı yüksek değerleri barındıran multivitaminler "zengin idrardan" başka bir işe yaramaz.

ihtiyacın kütle kazanmaksa ALPEREN vitamin ve minarellerin ihtiyacına ne kadar yarayacağını çok güzel anlatmış..
dolaylı yollardan da olsa gerekli ve yeterli mineral ve vitamin alımı kütle kazanımı için çok önemli..
yani hocan çok doğru söylemiş..

Vitaminler kilo aldırmaz yazmış bazı arkadaşlar,tamamen yanlış bilgidir.
Eğer siz beslenmeyip sadece 10 larca tablet vitamin yutmaktan bahsediyorsanız ,böle kilo tabi aldırmaz =) D.Wolf e Jarhead in dediği gibi vitaminler bizim çıktığımız bu zorlu yolda beslenme açıklarımızı kapatarak ve destek vererek ,yapılanmamızı hızlandırmaya yardımcı olurlar buda zamanla overallda kilo extra kilo artışı ile kendini gösterir.

eczanede satarken iştah açar deniyor, bundan dolayı kilo yapabilir

Bendeki üründe galiba kilo aldırmaz gibi duruyor.Ne bileyim sıfır şeker felan yazıyor belli ki sporcular için özel üretilmiş. :-) Fakat Allah için konuda o kadar bilgi karışıklığı olduki bir şey anlamadım :-)

Back
Yukarı