cahil lafını oluşmamış sporcu kişiliğine veriyorum neticede sporcu kişilik salona gidip ağırlık kaldırmaktan ibaret değil.
burda kimse çocuğa git 100 kilo deadlift kas demedi, herkez yerinde ve mantıklı tavsiyelerde bulundu, avrupada insanlar bu spora kaç yaşında başlıyorlar sanırım bir fikrin yok, bu arkadaşımız henüz çok genç, zaten bu yaşta yapabileceği hareketlerde oldukça sınırlı, vucut fizyolojisi birçok hareketi yapabilecek nitelikte değil, fakat senin de dediğin gibi barfix, şınav tarzı hareketlerle güzel bir alt yapı hazırlayabilir, genç kardeşimiz 12 yaşında olduğunu söylüyor, bundan 2 sene sonra ergenliğe girmesiyle çok daha farklı gözükecektir.
benim ayakta alkışladığım mesele bu arkadaşın yaşıtlarından farklı olarak bu spora bu yaştan ilgi duyması.Evladım sen git evine sütünü iç demektense, güzel bir dille genç arkadaşı bilinçli bir şekilde teşvik etmek daha doğru olacaktır, tabi ki uygun olan şey bu genç kardeşimizin, basketbol, futbol , yüzme gibi sporlarla uğraşmasıdır ama bunların yanından ilgi duyduğu sporu da ''kendi yaşının sınırlarında'' yapmasına imkan sağlanmalıdır.
Vucut geliştirme tabi ki farklı bir spordur, farklı bir meseledir, fakat zaten kimse anasının karnından vucut geliştirmeci olarak doğmuyor, çoğu kişi 0' dan başlıyor, bu genç arkadaş en azından bu yaşlardaki hevesi ile ilerki yıllara bir alt yapı hazırlayabilir, böylece gerçekten meseleye girdiği zaman
0'dan başlamış olmaz.