Muratbey Light kaşar

sheridan

Üye
ENERJİ VE BESİN DEĞERLERİ (100g)
Enerji Değeri 243,57 kcal
Protein 37,54 g
Kalsiyum 700 mg
Fosfor 650 mg
Karbonhidrat 0,11 ( m/m)
Yağ 10,33 g

bu değerler light kaşarlarda en iyi rastladığım değer sütaşınkinden bile daha iyi

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 16:00 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 15:22 ----------

http://www.muratbey.com.tr/Urunler/64/Light/Light-Taze-Kasar-400-gr.aspx

peki fiyatı hakkında bir bilgisi olan var mı?hyper_

Arkadaşlar ben herzmaanki gibi geç anlıyorum...bildiğimiz kaşar peynirden bahsediyoruz sadece bu lıght kaşar..peki bu kaşar da veya normal kaşarlarıda sayabilirirz..bunla vücutta yağ yapmıyrmu acaba kesin bişey diyebilirmiyiz bununla ilgili olarak acaba?

saygılar...

değerler çok iyi... ben hayatımda 100 gramda 37 gram protein barındıran peynir görmedim... :)

Yağ oranı verilmiş dostum, eğer bu yağ bana fazla geliyor dersen yememelisin :)

Yani haklısın verilmiş ancak işte ben yağ oranımı aşşağıya çekme derdindeyim ve istediğim oranı yakarsam aynı oranı korumak istiyorum..o nedenle soruyorum...yağlı bir vücut istemiyorum..ancak işte lıght v.s denildiği için sormak istedim..uzun zamandır ( yaklaşık 1,5 ay) dır yemiyorum ...

her light ürün pek light değil malesef... light mayonez de var ama 100 grda 40 gr yağ barındırıyor... :)

Bence dostum bazı sabah kahvaltılarında bu özellikle antreman günlerin olabilir, canın çekerse at ağzına 3-4 dilim :)

Olsun tabi mesela sana en yakın örneği veriyim, az önce ne kadar istemesemde hatta yedikten sonra pişman olsamda 2 tane poğaça yedim :D ama yapıcak bişey yok işte vücut istiyo bazen :D

Olsun tabi mesela sana en yakın örneği veriyim, az önce ne kadar istemesemde hatta yedikten sonra pişman olsamda 2 tane poğaça yedim :D ama yapıcak bişey yok işte vücut istiyo bazen :D

hahaha yapma bunuuu :D ben o işi dün yaptım..1.ayın bittiği gün ağzıma poça koydum...ama dediğim gibi 30 mayısta start vermiştim yağ oranı düşürmek adına..ve dün tam 1 ay oldu ve yedim ohhhh :D hemide 3 dene :)

her light ürün pek light değil malesef... light mayonez de var ama 100 grda 40 gr yağ barındırıyor... :)

Evet aynı olay üçgen peynirlerde de var. 100 gramında 18 gram protein 25 gram yağ var yazıyor. Light olmayanında 32 gram yağ var bunda 25 diye light oluyor. Okumadan light ürünleri alıp da zayıflayamıyorum diyen insanlara acıyorum.

Benim anlayışım şöyle. Bir ürün içerdiği hayvansal proteinden daha fazlası kadar yağ içeriyorsa ağzıma sokmamam gerekir. Eğer içerdiği protein kadar yağ da içeriyorsa yağlıdır ve çok nadir tüketirim.. Yarısını içeriyorsa yenebilir ama günde 2-3 öğünü geçmemeli.sürekli yemem. 3'te biri ve daha azı varsa süperdir.

Normal kaşarda mesela 30 gram protein varken 30 gramda yağ var.Bu bence yağlı bir ürün. Light kaşarlarda 30 gram protein varken kimisinde 10 kimisinde 15 gram yağ var. Bu yenebilir bir protein kaynağı benim için ama her öğünde tercih etmem. Böreklik lor peyniri, yumurta akı, tavuğun göğsü, biftek etki, yağsız ton balığı var ki bunları işte her canınız çektiğinde yiyebilirsiniz :)

Back
Yukarı