Tricepshasan
Üye
Öncelikle forumda konu kirliliği oluşturmak istemiyorum ama sorunumu hala çözemediğim için yeni bir konu açıyorum.Gerçekten bu saçma sorundan kurtulmak istiyorum ve sporumu rahat ve güzel bir şekilde yapmak istiyorum.Özet geçmek gerekirse spora başlayalı 2 yıl oldu 2 yıldır hissetmeden çalıştım.Sonradan farkettim ki spordan zevk almıyorum sürekli sol omzum acıyor.Sonra yine farkettim ki sol tarafım hareketleri sağa göre farklı yapıyor.İlk başlarda yanlış forma alıştığımı düşünmüştüm ama sanki sol tarafımda bir sıkıntı var gibi.Bunda tam emin değilim ama sol tarafım herhangi bir hareketi uygularken ileri ittirdiğimde kası sıkarken ve geri tekrar eski pozisyonuna gelirken sanki sorun yaşıyor olması gerektiği gibi yapmıyor.Artık şey yok bende çalıştığım kasın yorulduğunu ya da yandığını hiç hissetmiyorum.Sol omzum acıdığından o acıya odaklanamıyorum.Sol omzumda herhangi bir sakatlık çıkmadı.Skolyoz vs yok.Arkadaşın birisi yorum yaptığında vücüdun asimetrik olduğu için olabilir demişti.Yani örnek olarak sol kalçan daha büyükse bench sehpasına oturduğunda düzgün kurulum alamazsın ve ondan acır demişti mantıklı geldi aslında.Ancak ben kol çalışırkende omzum acıyor yine.Yaşadığım şehirdeki doktorlara spor hocalarına güvenmiyorum.Fizyoterapiste gitsem bana yardımcı olur mu?Nasıl çözebilirim gerçekten yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa sevinirim.
Not olarak:Hareketleri dambıl ile yapsam da sorunumu çözmüyor.Mesela omuz ya da göğüs pres yaparken sol tarafımdaki dambıl bir değişik inip kalkıyor.İyi ısın vs gibi basit çözümler yazmazsanız sevinirim.Teşekkürler.
Not olarak:Hareketleri dambıl ile yapsam da sorunumu çözmüyor.Mesela omuz ya da göğüs pres yaparken sol tarafımdaki dambıl bir değişik inip kalkıyor.İyi ısın vs gibi basit çözümler yazmazsanız sevinirim.Teşekkürler.