Nasıl antrenman yapıyorsunuz?

Günde kaç adale çalıştırıyorsunuz?

• Total voters
    2.808
1.gun gogus bıceps 2. mola 3. gun omuz triceps 4. mola 5. bacak sırt 6 ve 7. gun mola seklınde duzenlı bı beslenme ıle 2 aya yakın calıstım anteman oncesı 10 dk kosu antreman sorası 15 dk kosu yaptım.
yaklasık 2.5kg a yakın kas yapıp 400 gr cıvarında yag yakmısım guzel bı program tavsıye ederım

simdilerde daha deıısık bı program yapıyorum

1.bıceps triceps 2. gun bacak sırf calısıp 1 gun mola verıorum 4. gun omuz 5. gun gogus calısıorum 2 gun mola verıyorum kılomda 1 kg a yakın bı artıs oldu bu programda hosuma gıttı ama beslenmeme cok dıkkat edıyorum.

arkadaşlar öncelikle herkese merhaba daha yeni üye oldum bu siteye ama bayadır takip ediyorum güzel şeyler paylaşılıyor takdir ediyorum . benim sizlere sorularım olacak yardımcı olursanız çok sevnirim. umarım doğru yere yazıyorumdur soruyu . ben bu vücut geliştirme sporuna yaklaşık 3 yıl önce başladım o zaman baya bilinçsiz yapıyordum yurtta kaldığım için de özel bir beslenme programım yoktu ne bulursam onu yiyordum anlayacağınız :) 3 ay süre devam ettim boyuma göre kilom azdı o zamanlar 65 kilo felandım bu 3 ayda antreman dolayısıyla acıktığım için çok yemek yiyordum bu sebeple 73 74 kilo civarına ulaşmıştım neyse ben 3 ay sonra bıraktım sporu sonra 3 ay daha yaptım yine bıraktım bir süre daha yapıp bıraktım . şimdi 3 yılın içinde yaklaşık 9 ayımı spor yaparak geçirdim ilk başladığım baya amatörceydi en son 3 ay da profesyonel sayılmaz yani daha yeni yeni bu siteden bir şeyler öğrenmeye başladım bu arada protein tozu da kullandım bir ara . neyse en son 6 aylık aranın ardından yaklaşıl 3 hafta önce yeniden başladım bu spora bu sefer profesyonelce yapmak istiyorum beslenmeye felan dikkat ederek gelişmek yağ oranımı azaltıp kas kütlesini arttırmak istiyorum . ilk iki haftalık antreman programım genelde alışma süreci şeklinde geçti önceden de spor yapmanın etkisiyle vücudum çabuk adapte oldu sayılır 2 3 gün ağrı çektim sadece .1 hafta önce de program yazdırdım benim programım bölge bölge çalışma üzerine odaklı bir gün salona gidiyorum bir gün dinleniyorum 2 gün üst üste gitmiyorum yani haftada 4 güne tekabül ediyor . salondaki hocamın yazdığı antremanda bir gün göğüs+sırt kanat + kol diğer gittiğim gün ise omuz+bacak+kol çalışıyorum karın bilek kol egzersizlerini her gittiğimde yapıyorum . şu an boyum180 kilom 75 civarında amacım 2 3 kilo kas kütlesi şeklinde alıp yağ oranımı azaltmak öyle sert hatlı bir yüzüm olmadığı için yağlandığımda yüzden kilo alıyorum en çok sıkıntı çektiğim konu o .şimdi şekeri tamamen kestim yağlı şeylerden uzak duruyorum akşam yatmadan önce lor peyniri yiyorum . sorum şöyle olacak set tekrar sayıları neyi etkiler göbekten kurtulup karın kası yapmam için neleri önerirsiniz ve da antreman programını ne kadar sürede değiştirmemi önerirsiniz bir de benim günlük çalıştırdığım bölgelere göre bana uygun program örnek niteliğinde yazan olursa çok makbule geçer şimdiden teşekkürler :)

yaklaşık 7-8 ay önce fitnese başladım sadece kilo vermek için 3 5 ay içerisinde 30 kiloya yakın kilo verdim
daha sonra ara verdim ama bir aydır aynı şekilde devam ediyorum
şimdi ise vucut yapma işlemindeyim sizin önerileriniz neler
öyle fazla bi buyuk vucudum olsun istemiyorum sadece iyi görünüm için
kol kanatlar göğüs biraz cıksın göbek biraz olsun yok gözüksün yeter
şimdiden yardımcı olacagınız için teşekkürler

selamlar, antreman programı konusunda sorum olacak. 8 aydır çalışıyorum. amacım gogus, omuz, on kol ve arka kol bolgesini geliştirmek. Son donemde birer gun dinlenme arasıyla 1 hafta(3 gun) full gogus, on kol diğer hafta ise 3 gun full omuz ve arka kol şeklinde çalışmaya başladım. 1 hafta belli bolgeye ağarlık vererek sanki bu şekilde daha faydalı gibi hissettim. sizce bu şekilde bir antreman
programı daha cok mu faydalı olur ?? fikirlerinizi rica ediyorum, tsk.

selamlar, antreman programı konusunda sorum olacak. 8 aydır çalışıyorum. amacım gogus, omuz, on kol ve arka kol bolgesini geliştirmek. Son donemde birer gun dinlenme arasıyla 1 hafta(3 gun) full gogus, on kol diğer hafta ise 3 gun full omuz ve arka kol şeklinde çalışmaya başladım. 1 hafta belli bolgeye ağarlık vererek sanki bu şekilde daha faydalı gibi hissettim. sizce bu şekilde bir antreman
programı daha cok mu faydalı olur ?? fikirlerinizi rica ediyorum, tsk.
açıkcası böyle bi çalışma sistemi görmedim ben proların programlarında. 1 hafta omzu boş bırakmak resmen intihar ayrıca bi haftada 3 gün omuza yüklenmek de çift ilmek atmak. çok devam etme derim panpa.

Üyelere kullanıcı adları ile hitap ediniz!

Son düzenleyen: Moderatör:
Çalışma programım Ağır ve üst kademe çalışma programı aşşağıdaki imzam kısmındaki 3.linkte görebilirsiniz ...

Antrenman yoğunluğu ve tekrar sürelerini siz nasıl yapıyorsunuz ? Ben bazı dönemlerde tekrar sayısını düşürerek ağır kilolarla çalışıyorum bazende tekrarı 10-12 civarında tutup seti çıkarabilecek ağırlık seçip yavaş yavaş indirip birden kaldırıyorum kaldırdığım sırada da kası sıkıp gerilim veriyorum. Bu sistem sizce nasıl ? üstatlarımdan yorumlarını bekliyorum :)

Antrenman yoğunluğu ve tekrar sürelerini siz nasıl yapıyorsunuz ? Ben bazı dönemlerde tekrar sayısını düşürerek ağır kilolarla çalışıyorum bazende tekrarı 10-12 civarında tutup seti çıkarabilecek ağırlık seçip yavaş yavaş indirip birden kaldırıyorum kaldırdığım sırada da kası sıkıp gerilim veriyorum. Bu sistem sizce nasıl ? üstatlarımdan yorumlarını bekliyorum :)
Sorduğun soru bb'iin temelini oluşturuyor ve cevabı oldukça uzun. Kabaca cevaplamak gerekirse 1-7 tekrar güç, 8-12 tekrar hipertrofi için diyebilirim.
Antreman yoğunluğu ise senin seviyene ve dayanma sınırına bağlı birşey görmeden birşey demek doğru olmaz.

2 yıldır düzenli olarak fitness yapıyorum.
Kendimce doğru olanı aramaya çalışıyorum. En çok verimi yavaş çalıştığım zaman aldığımı düşünüyorum çünkü kaslarım hissediyor ağırlığı ve kasların yeterince çalışıyor fakat az tekrar ağır kilo yaptığımda pek yanma hissi oluşmaması beni tedirgin ediyor sanki yaptıklarım boşa gidiyormuş gibi geliyor. Ondan böyle bir soru sorma gereği duydum.

2 yıldır düzenli olarak fitness yapıyorum.
Kendimce doğru olanı aramaya çalışıyorum. En çok verimi yavaş çalıştığım zaman aldığımı düşünüyorum çünkü kaslarım hissediyor ağırlığı ve kasların yeterince çalışıyor fakat az tekrar ağır kilo yaptığımda pek yanma hissi oluşmaması beni tedirgin ediyor sanki yaptıklarım boşa gidiyormuş gibi geliyor. Ondan böyle bir soru sorma gereği duydum.
yanma hissi tabii ki öyle daha çok olacak çünkü kasa daha çok kan pompalıyorsun. az ağırlık çok tekrar define çok ağırlık az tekrar hacime :d

ilk öncelikle merhaba ben bb ye başlayalı 6 ay oldu bu 6 ayın 2 ayını full body şeklinde yaptım neredeyse hergün gittim çünkü ozamanki mantığım ne kadar çok çalışırsan okadar kazanırsındı fakat araştırmalar sonucu öğrendim kasların dinlenmesi gerektiğine :) yaklaşık 4 aydırda her gün iki adele çalışacağım bir program ayarladı hocam ve 4 aydırda haftada 4 veya 5 gün çalışıyorum ve günde iki adele şeklinde çalışıyorum ve hareketlerim 4 set şeklinde ilk önce hafif kiloyla başlıyorum sonra arttırıyorum son sette zorlıcak şekilde fakat ben kendimin pek geliştiğimi zannetmiyotrum her nekadar çevremdekiler gelişiyosun olum bu işler hemen olmuyor demelerine rağmen ben çok az geliştiğimi düşünüyorum en azından hacim olarak az gelişiyorum bunu nasıl çözebilirim deneyimli arkadaşlar bana yardımcı olurlarsa çok sevinirim :)

ilk öncelikle merhaba ben bb ye başlayalı 6 ay oldu bu 6 ayın 2 ayını full body şeklinde yaptım neredeyse hergün gittim çünkü ozamanki mantığım ne kadar çok çalışırsan okadar kazanırsındı fakat araştırmalar sonucu öğrendim kasların dinlenmesi gerektiğine :) yaklaşık 4 aydırda her gün iki adele çalışacağım bir program ayarladı hocam ve 4 aydırda haftada 4 veya 5 gün çalışıyorum ve günde iki adele şeklinde çalışıyorum ve hareketlerim 4 set şeklinde ilk önce hafif kiloyla başlıyorum sonra arttırıyorum son sette zorlıcak şekilde fakat ben kendimin pek geliştiğimi zannetmiyotrum her nekadar çevremdekiler gelişiyosun olum bu işler hemen olmuyor demelerine rağmen ben çok az geliştiğimi düşünüyorum en azından hacim olarak az gelişiyorum bunu nasıl çözebilirim deneyimli arkadaşlar bana yardımcı olurlarsa çok sevinirim :)
çok deneyimliyim demiyim burda üstadlar var ama şöyle söyliyim bu işin çoğunluğu beslenmedir kardeşim eğer istediğin verimi alamıyor ve iyi çalışıyorsan beslenmeni gözden geçir.

Haftada 3 gün çalış birer gün arayla çünkü vücut dinlenerek büyür antrenman öncesi karbonhidrat ve amino asit al kullanıyorsanız eğer antrenman sonrası ise protein ile amino asit al düzenli kullanırsak düzenli verim alınır

HTC One cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Diğer deneyimli kişilerinde yorumlarını merak ediyorum doğrusu çünkü beslenmemde pek bi sorun olduğunu düşünmüyorum ayriyetten cevaplarınız için teşekkürler :)

Bnde cok deneyimli sayilmam ama burdan deneyimli bi arkadasin verdigi sistemle 2 ayda cok hacim kazandim paylasayim sennlede...
Uc gun ust uste gidiorm bi gun dinleniorm.
1.gun gogus arka kol
2. Gun sirt kanat on kol
3.gun omuz bacak

Ayrica antr. Once yarim olcek amino ve perf. Arttiri aliorm sonrada whey ve tam olcek amino.sonraki gunun sabahi yine whey...

Amino olarak ne önerirsin
Weider likit amino kullaniorm cok da memnunum sadece gece yaptiysam antremani ve sonrasinda aldiysam aminoyu uyku problemi yasiorm onuda ders calisarak avantaja ceviriorm:)) ama gece 12 de icip aminoyu 5 te uyuyup 8 de zink die yataktan firladiim oluyo biraz sıkici bir durum...whey olarak on whey perf arttirici olarakta no-xplode kullaniorm bu kombinden memnunum...

Bnde cok deneyimli sayilmam ama burdan deneyimli bi arkadasin verdigi sistemle 2 ayda cok hacim kazandim paylasayim sennlede...
Uc gun ust uste gidiorm bi gun dinleniorm.
1.gun gogus arka kol
2. Gun sirt kanat on kol
3.gun omuz bacak

2 aydir bu programi uyguluyodum derslerin yogunlugu ve program degistirme istegi uzerine yarindan sonra bu programa gecmeyi dusunuorm yorum yaparsaniz sevinirim...
1.gün göğüs triceps
2.gün bacak
3.gun bos
4.gun sirt kanat biceps
5.gün omuz
6.gun bos
7.gun bos

Benim acil yardım ihtiyacim var 3 ay önce 90 kiloydum ve boyum 186 dıydı 3 ayda fitness arti yüzme ile 80 e dustüm simdi karın çalışsam six pack cılarabilirmiim

Back
Yukarı