İyi Günler. Açıkçası forumda bir çok konu okudum. Fakat her kişinin farklı bir yaşam tarzı olmasından dolayı beslenme alışkanlıkları vs farklılaşması da buna dahil olunca nasıl kilo vermem gerektiğini ve bunun için hangi yolu izlemem gerektiğini kendi başıma tayin edemeyince konu açmaya karar verdim. Ben 1.58 boyundayım ve 56 kiloyum. özellikle her kadında sorun olan bel ve basen çevresinde yoğunlaşan kilolarım mevcut. Sabah 8.30 akşam 5.30 çalışmaktayım. Süreler değişsede genel itibariyle böyle. Her öğlen işyerimde yemek yiyorum 4 çeşit yemek. Çorba- Ana yemek - Makarna, pilav tarzı bir yemek ve tatlı(meyve,cacık gibi) Gününe göre değişen menülerle genel itibariyle 4 çeşit yemek yemekteyim. Genelde sizin en önemli öğün olarak bahsettiğiniz kahvaltıyı hayatım boyunca neredeyse hiç yapmadım ama hep önemli olduğunu okuyorum. Akşam yemeğini ise yine evde yemek varsa yiyorum eğer yoksa ekmek arası birşeyler atıştırıp akşamıda öyle geçiriyorum. Spora gelince işyerinde çıktığım merdivenleri saymassak ki sayamayız
spor yapmıyorum.duh. Benim istediğim aslında kilo vermekten çok vücudumu şekle sokmak ki 48-50 kiloya düşersem daha iyi olacağını biliyorum Çünkü almadan önce o kilodaydım. Çok konuştum sanırım. Kısacası istediğim. Küçük bir motivasyonla yönlendirilmek. Bir diyet ve spor planı olabilir. Diyetisyene gidecek vaktim bulunmamakta. Spor içinde akşam işten sonra birşeyler yapabilirim sanıyorum ki. Yardımcı olursanız sevinirim. bench_O
(Dip Not: Bel çevresi ve diğer vucut ölçülerinin tam olarak ölçümünün hangi noktalardan yapıldığını bilmediğimden ekleyemedim. Gerekliyse lütfen belirtin en kısa zamanda yazmaya çalışırım)

(Dip Not: Bel çevresi ve diğer vucut ölçülerinin tam olarak ölçümünün hangi noktalardan yapıldığını bilmediğimden ekleyemedim. Gerekliyse lütfen belirtin en kısa zamanda yazmaya çalışırım)