Nasıl Bir Program Hazırlamalıyım ?

Merhabalar. Aranızda yeniyim. Uzun süredir vücut geliştirme hakkında çeşitli araştırmalar yapıyorum. Diyete ve hiit cardio yapmaya başladım.Hazır evde bulunduğum bu günlerde evde çalışmak için 2x5 kg dumbell seti ve 45 kg direnç bandı aldım. Büyük bir spor geçmişim olmadığı için verim elde edeceğimi ve gelişeceğimi düşünüyorum. Fullbody yapmayı tercih eden biriydim ancak evde uyguladığım fullbody programdan çok verim almadığımı ve split yaparak evde daha çok verim alacağımı düşünüyorum. Böylece daha çok gün spor yaparak disiplinimi ve azmimi bozmayacağımı düşünüyorum :) Daha çok uzatmadan soruma geçeyim. Hangi gün hangi kas grubunu çalışmalıyım ? Nasıl bir düzen olmalı ? Programları nasıl hazırlamalıyım ? Evde uygulayacağım bu split antremandan nasıl en fazla verim alırım ? Bir split çalışma önerisi verirseniz sevirim . Bir an önce çalışmaya başlamak istiyorum. Henüz bir program oluşturamadım bu sebeple zaman kaybediyorum. Hangi gün hangi kas grubunu çalışmalıyım ? ve bu kas grubu düzeni nasıl sağlanır yoksa herhangi birini çalışsak olur mu ? Yardımcı olursanız, yol gösterirseniz sevirim. Gördüğünüz gibi kafam çok karışık :)[DOUBLEPOST=1591034585][/DOUBLEPOST]Pazartesi; Göğüs, Triseps
Salı; Sırt, Biseps
Çarşamba; Bacak, Omuz, Karın
Perşembe; Göğüs, Triseps
Cuma; Sırt, Biseps
C.Tesi; Bacak, Omuz, Karın
Pazar; Dinlenme

Örneğin böyle bir program buldum. Sizce verimli mi ? Şu sıralama mantığını kavrasam kendim de oluşturabilirim aslında :) Yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleme:
5 kg luk dambıllarla zaten zaman kaybedersin, 20 gün sonra napıcaksın 50 60 tekrarmı yapıcaksın 5 kg dambıllarla. Ağırlık seti şart 5 kg lik dambıllarla beklentiye girme.

5 kg luk dambıllarla zaten zaman kaybedersin, 20 gün sonra napıcaksın 50 60 tekrarmı yapıcaksın 5 kg dambıllarla. Ağırlık seti şart 5 kg lik dambıllarla beklentiye girme.
Çok bir beklentim yok. Salonda alınan verimle kıyaslanınca zaman kaybı gibi durması normal. Zaten belli bir süreliğine bu şekil devam edeceğim. Gelişeceğimi de düşünüyorum. Bir süre sonra salonda devam ederim.

Back
Yukarı