Neden bacak çalışılmalı ?

halsel

Üye
Arkadaşlar bir kaç yerde okuduğum makalelerde vucuttaki kasların büyük bölümünün bacaklarda olduğunu bu sebeple çalışıldığı taktirde çok fazla büyüme hormonu salgıladığından ve bu hormonun vücüdun diğer bölümlerinede faydalı olacağından bahsediliyordu.bu sitedeki hocaların bilgilerine güvendiğimden dolayı birde onlara danışmak istedim. Bu ne kadar bilimsel.

baslık acmadan once lutfen arama yapınız sorularınızın cevapları forumda mevcutthums:

Evet doğru söylüyorsun ama diğer yerlerebir etkisi olmaz büyüme çağında kemiklerin gelişmesine yani boy uzamasına yardımcı olur

Evet doğru söylüyorsun ama diğer yerlerebir etkisi olmaz büyüme çağında kemiklerin gelişmesine yani boy uzamasına yardımcı olur

Buyume hormonunun salgılanmasının artmasından bahsedıyoruz nasıl dıger yerlere etkısı olmaz anlamadım..Bacak calısmanın cok onemlı oldugu buyume hormonunun salgılanmasını arttırdıgı kanıtlanmıstır..Bacak calısmanın dıger bolgelere etkısı ıse forumdakı hocaların tecrubelerı ve benımde gozlemlerımle sabıttır..

Bu konuda forumun degerlı uyelerınden karasan'ın bır mesajını yazıyorum..Olayı cok guzel ozetlemıs..

Vallahi daha bugün bir kitap geçti elime, Sergio Oliva şöyle demiş, kollarınızı büyütmek için squat yapın, squat tüm vücudu büyütür.
Bunu en muhteşem vücutçu diyorsa, siz düşünün gerisini.

Şu da var, Efendim bacak çalışırsam zorlukla aldığım proteinler bacağa mı gider?!

Hayır efendim gitmez, bacak çalışınca vücutta şahane anabolik bir ortam oluşur, sen önce onu oluşturmaya bakacaksın.
Şöyle örnek vereyim, hormon seviyen yerlerde olsun, istersen 350 gram protein al, yağlı, köfte gibi bir görüntün olur.
Buna karşılık hormonların kaynar vaziyette, yüksek seviyede olsun, 60 gram protein bile vücudunu geliştirmene engel olmaz.

Örnekleri çok, ekmek, bulgur yiyip kas üstüne kas olan çiftçi memet'in güzel bir hormon metabolizması var, işte squat bizi çiftçi memet'in sahip olduğu o hormonal dengeye kavuşturmada önemli bir araçtır.

Hormonlar salgılanmadıkça bu nice yemektir diyorum en son...

konu dışına çıkıcam ama adı geçmişken sorayım: cidden "karasan, pump forever, blitz" gibi üyeler neden artık uğramıyorlar foruma, yöneticilerden veya arkadaşlarından mutlaka sebebini bilen vardır, eğer özel bir sebeplei yoksa ve açıklamakta da sakınca görülmüyorsa nedenini bilmek isterim ki sanırım çoğu üye de bu isteğime ortakdır:o

konu dışına çıkıcam ama adı geçmişken sorayım: cidden "karasan, pump forever, blitz" gibi üyeler neden artık uğramıyorlar foruma, yöneticilerden veya arkadaşlarından mutlaka sebebini bilen vardır, eğer özel bir sebeplei yoksa ve açıklamakta da sakınca görülmüyorsa nedenini bilmek isterim ki sanırım çoğu üye de bu isteğime ortakdır:o

kimse bilmiyor crespo falan da vardı artık yoklar

kimse bilmiyor crespo falan da vardı artık yoklar

Crespo forumdan uzaklastırıldı..Dıger uyeler ıse yıne aktıfler ama bıldıgınız gıbı saydıklarınız mod degıl hergun ılgılenmıyorlar forumla..Vakıt bulduklarında yardımcı olmaya calısıyorlar..Mesela sohbetselı cok aktıf yaz ıle bırlıkte..

Bu konu hakkında baslık vardı sanırım ordan devam edelım artık cok konu dısı olmasın..

https://www.bodyforumtr.com/vbforum...saklandi-t18986.html?t=18986&highlight=crespo

Sadece okuyup bılgı sahıbı olabılırsınız cunku kılıtlı bır baslık..

Son düzenleme:
Back
Yukarı