Neden Bodybuilding yapıyorsunuz???

neden vücüt-geliştirmeyi seçtin???

• Total voters
    2.995
in$. dediğin gibidir wlla. :D yalancı çıkmak ho$uma gider bu konuda.

hiç merak etme...

eX-LoMBaRDo dedi:
in$. dediğin gibidir wlla. :D yalancı çıkmak ho$uma gider bu konuda.

için rahat olsun, dostum... :D :D :D :badgrin:
saygılar... 8)

vücut geliştirme

ben bu spora nasıl başladım? ilk önce ben güç yapmak için şınavla başladım inanmayan olabilir ulaştığım nokta günde 160 tek çekişte sonra gelişmenin olduğunun farkına vardım ve çalışmalarıma daha fazla zaman gayret sarfettim karın kaslarını ortaya çıkarmaya karar verdim... çalışmalarımdan zevk alıyordum ve bunun karşılığını aynada alıyordum göğüslerim hergeçen gün biraz daha büyüyordu bu arada hatırlatıyım başka bi çalışma yapmıyorum sadece şınav ve mekik ve sorun şu ben tekrar yapmıyordum tek çekiş bu çalışmaları yaparken hep sayı artırıyordum ve abes bi sayıya ulaştım rekor 180 sonra okul meselesi yüzünden ara verdim eski seksi vücut yok olmaya başladı ve oldu şimdi vct. araştırmalara devam ediyorum ve bilinçli çalışmaya herkezi davet ediyorum nedeni bilinçsizce yapılan spor benim başıma gelenler vücut estetikliğim bozuldu ve verdiğim emeğin karşılığını alamadım yeni başlayanlara tavsiyem bilinçli çalışma en iyisi şimdilik burada kesmek zorundayım aslında yazacağım çok şeyvardı ama neyse herkeze slm vücut geliştirmeye devam

Spor benim için bir nevi tedavi/terapi yada nasıl adlandırılıyorsa öyle. Antrenman sonunda gücüm tükendiğinde kendimi çok rahatlamış ve mutlu hissediyorum. Ayrıca kendime dikkat etmeyi, sağlıklı beslenmeyi bu spor sayesinde öğrendim. Spora başlayalı üç yıl oldu bu süre içinde hiç hastalanmadım. Bu da vücut direncimin çok arttığını gösteriyor. Bir de sabır etmeyi ve hedefime azimle kilitlenmeyi öğrendim. Değişim bir gecelik bir süreç değil ve gerçekten çok emek istiyor. Spordan kazandığım azim, sabır gibi yetenekler iş yaşamımda da çok yardımcı oluyor. Bundan sonra vazgeçeceğimi hiç sanmıyorum.

evt ya bende hastalanmadım grip bile olmadımmm aşağı yukarı 2 yıldır yapıyorumm tabi kızlar içinde yaptığımı söylediğimden biraz bahsediyim

ben anket yaptım kendimce 10 kızdan 4 üne itici geldiğmi söylediler 4 tanesi olabilir ama irisin diye mırın kırın ettiler 2 si hasta oldu cok sexi buldularr buda benim için yetereli bir sebeb devam etmem için en azından kızlar için yaptığım böülümüne:D

yarışmalara katılmak için. en çokta antrenör ve iyi bi sağlıkçı olup insanları gerektiği şekilde aydınlatarak onlara yararlı bi birey olmak istiyorum. biçok inasanın vücutgeliştirme sporuna karşı ve spora karşı duyulan önyarıgları temizlemek ve onları gerektiği şekilde bilgilendirerek sağlıklı yaşamasını sağlamak istiyorum.(inşaAllah olacakta bu)

zaen83 dedi:
Mart ayından beri body yapıyorum. Daha önce hiç spor yapmamıştım. İlk başladığımda bicepsim ufaktı, tricepsim hiç yoktu, göğüs kasım hiç yoktu, büyük bir göbeğim vardı, omuz kasım yoktu, bacaklarım sönüktü, kondisyonum yoktu. :p Nerden icap ettiyse aklıma birden BB girdi. Arkadaşım kickboxa başlayalım, daha iyi kas yaparız dedi. Gitti bir salona yazıldı, haftada 3 saat 160ytl verdi, üstüne kick box ekipmanı aldı (yaklaşık 100ytl), 1 ay gitti bıraktı. Ama ben kararlıydım ve spor salonuna yazıldım. Her gün Bodyforumtr.com sitesini okudum. İlk başta çok karışık geldi, ne yapacağımı şaşırdım. Sonra okuya okuya kavramaya başladım. Beslenmenin önemini anladım. (Bu sitede okumasaydım asla öğrenemezdim, salonumuzda hocalar dahil hiçkimse beslenmenin önemine değinmedi, bu yüzden hepinize çok teşekkür ediyorum) Bilinçlendim. Etrafımdan saçma sapan şeyler duydum, yok neymiş kaslar ilerde sarkarmış, penisin boyu kısalırmış, kalp krizi geçirirmişim, göz tansiyonu çıkarmış, kalas gibi olurmuşum. Bunların birer saçmalık olduğunu fark ettim. Spor yapmanın neresi kötü ki! 5 aydır programımı hiç aksatmadım. (7 günlüğüne tatil yaptım o hariç :)) Bir arkadaşım benimle bodye gitmek istedi. 1 aylık üye oldu. İlk hafta geldi, 2. hafta tek tük geldi, 3. hafta pes etti, bıraktı. :p Ben ne sıkıldım, ne de pes ettim. BB'yi sadece kızlara hava atmak için, ilgi çekmek için yapmıyorum. En önemlisi sağlık. BB yapınca kendimi çok iyi hissediyorum, daha enerjik, daha sağlıklı ve güçlü hissediyorum. 7 ayın sonunda (ilk 2 ay evde yaptım) aynaya bakınca gördüğüm şeyi seviyorum. Tricepsim büyüdü, göğüsüm oluştu (ortası hala boş ama olsun :p ), bacaklarım çok güçlendi, mide kası yaptım (hala hafif göbeğim var ama sıkınca üst tarafları belli oluyor), bicepsim büyüdü (hala istediğim kadar büyük değil ama görünce oha diyen arkadaşım oldu :lol: ), omuzlarım ve sırtım oluştu. Artık gönül rahatlığıyla stretch t-shirt giyebiliyorum. Hatta artık yeni aldığım t-shirtler hep vücudu belli eden dar şeyler. Eminimki bir 7 ay daha yapabilsem çok iyi olacaktı ama ne yazıkki yapamayacağım. Bunu en başından beridir biliyordum ama yinede çalıştım. Aralık ayında askere gidiyorum. :D Erken sevkim kabul edilmiş. Yaklaşık 2.5 ay kadar daha yapabileceğim. Daha sonra er olursam 6 ay, yedek subay olursam 12 ay BB yapamayacağım. Belki yaptığım bütün kaslar eriyecek ama olsun yinede hiç pişman değilim. Vatana bu halimle daha yararlı olacağım. Belki de komando yaparlar, mekik, şınav, barfix bir şekilde koruyabilirim. Ama yinede kararlıyım, askerden gelince en baştan tekrar başlayacağım. En baştan tekrar hergün ton balığı, tavuk, pilav, makarna, yumurta, litrelerce süt, büftek, kaşar peyniri, lor peyniri, protein tozları, amino asitler :idea: tüketiceğim. Biraz uzun bir yazı oldu, ama sonuç olarak hepinize çok teşekkür ediyorum. Bu site olmasaydı BB'e hiç devam etmezdim herhalde. 1 2 ay giderdim, sonra bakardım bir gelişme yok bırakırdım. Başta site kurucuları olmak üzere hepinize çok teşekkür ediyorum. 2 ay daha sessiz sedasız forumları takip edeceğim sonra vatan borcumu ödemeye gideceğim. Hakkınızı helal edin.

nedenmi bb yapıorum.çünkü çok zayıftım.çelimsizdim.üstelik uzn boyum bunu iyice belli ediyordu.13-14 yaşlarında bunu takmıyordum.ama 3-4 sene sonra işler değişti.yazın asla tsihrt yada gömlek giyemezdim.denize koskoca yaz döneminde ya bir ya iki kere anca giderdim.ondada utanırdım.arkadaş grubuyla asla gitmezdim.belki benim gibileri çok vardı ama yine utanırdım.kışın birazkalıplı gözükeyim diye 3-4 kazak üst üste giyerdim.işte bu dertlerden kurtulmak içim bb ye başladım.allahın izniyle gelecek yaz tsihrt ümü sıfır kollumu giyer plajlarda rahat rahat dolaşırım.hatta belki millete hava bile atarım.ee bu birazda hakkımız değilmi? 8)

Yoğun bir tempoda çalışıp on küsür yıldır günde 1,5 paket sigara içen biri olarak insanların da zaman zaman bana sorduğu bir sorudur niye sorusu.
"Çünkü kendime yakıştıramıyordum sigara içmeyi ve formsuz olmayı". Dolayısı ile ilk önce sigaradan kurtuldum (çok şükür) ve yerine konulabilecek en uygun şeyin spor yapmak olduğuna karar verdim (eşim ve oğluma extra zan ayırmanın haricinde). Ve işte buradayım.
Esasen amacıma ulaştım ama devam ediyorum. Neden?
Çünkü form tutmanın, daha ii bir kondisyona sahip olmanın da ötesinde insan vücudundaki olumlu değişimleri gördükçe daha da motive oluyor. Antrenmanlar sırasındaki o bilindik yanma hissinin dayanılmaz
çekiciliği ise cabası. Gerçi benim gibi eski bir bağımlı için tekrar bir şeylerin bağımlısı olmak pek tercih edilir olmasada, bu herhalde bağımlılıkların en faydalısıdır diyerek devam etmekteyim bu yola.

Güzel bir soru, aklıma gelmemişti daha önce..insanın kendisiyle en barışık olduğu anları yaratmak için katlanıyoruz bu spora mirim 8)

TABIKI KENDIM ICIN..(ASLINDA ILERIDE BABAM GIBI GOBEKLI BIRSEY OLMAK ISTEMIYORUM) HA BIDE ESIM ICIN.. YANINDA PIBULL GIBI GEZIYOM WALLA!! (KORUYUCU MANADA!!)

Mücadeleyi seven birisiyim. Ağırlıklarla mücadele etmek yeterince tatmin ediyor. Daha çok endorfin hormonu için ağırlık çalışmaya devam... :)

Valla Arnold baba olmasaydi ben herhalde body yapmazdim. Zaten body öncesi her spora basladik en son body de kaldik. Bomba gibi spordur. Kizlar icin basta düsünmüstükde ama belli zaman sonra hacimlenince kizlar bakmamaya basladi :D Eh bizde kendimiz icin devam ettik.

Bu öyle bir sporki yeni başlayanlar arasında bırakıp pes edenler anca en fazla iki hafta dayanıyorlar,

Devam edenler ise aylarca yıllarca bırakamıyorlar

Belki de bunun altında yatan sebep neden bb yaptıkları ile ilgilidir.

Birazda hayat koşulları belki de nebiliym

Başarılar

ben kilo almak için yapıyorum çok zayıfım görünüşüm değişsin dye yapıyıorum kilo alınca bırakırım diye düşünüyorum şimdilik ama bende de bi tutku olcak galiba body salonuna girerken maça çıkıyormuş gibi heycanlanıyorum

kim dedi:
Kendim için; ne zayıf, ne obez olmak istiyorum...vb.=kilo vermek istiyordum.80 kg ken başladım şimdi 92 kg'ım amaçla kesinlikle ters orantılı bir gelişme oldu.
Kızlar için, onları, istediğim o kızı etkilemek için..=2 kızı idare ediyordum şimdi 1 tane bile yok.kızlar kaslı erkeklerden pek hoşlanmıyor galiba.gene ters orantılı bir gelişme oldu.
Kendim + Kız için...=kızlar kaslı erkeklerden korkuyor.
Neden Bodybuilding yapıyorsunuz? =artık bırakamadığım için.biri beni durdursun....

çok güldüm ve hak verdim arkadaşa :D güçlü olmayı ve öle gözükmeyi seviyorum kimseyi etkilemek gbi bi amacım yok. yapılı olmak hoşuma gidiyor.

Back
Yukarı