Neden bu kadar kafa karışıklığı oluyor?

Evet arkadaşlar isim vermeden konuşuyorum youtube de ünlü tarafınızca bilinen bir şahıs bench pressle vakit kaybetmeyin benchle göğüs gelişmez diyor bunca insan bunca bodybuilder bu zamana kadar yanlış mı yapmış yani?

BP, göğüs kaslarının en efektif çalıştığı hareket değildir, bu bir gerçek. Zira sadece göğüs kası izole bir hareket değildir. Aynı zamanda benzer mekaniklere sahip olan Dumbell Press'ten çok daha az ROM'a sahiptir. Fly hareketlerinin sıkıştırma etkisi de BP'e kıyasla göğüs kaslarını çok daha iyi hissetmenizi sağlar.
Ancak bunların dışında hiçbir göğüs odaklı harekette BP gibi ağırlıklara giremezsiniz. Doğal bir sporcunun gelişmesi için ise asla şaşmaması gereken tek bir kelime vardır: "COMPOUND."
Ne kadar çok compound çalışma, uzun vadede o kadar iyi gelişme demektir. Bu sebeple doğru formda yapılan bir BP, ister bodybuilder ister powerlifter herkesin antreman programında mutlaka bulunması gereken bir harekettir.

Ne sadece fly nede sadece BP geliştirir.Tek hareketle gelişmez hem bench hem fly uygula,farklı açılarla vurmak kası daha efektif geliştirir.

aslında şu kas geliştirme hareketleri, izole hareketleri tamamen genetik diyorum. kucağınıza bomba bırakmış gibi olacağım ama gerçek bu. aslında bir program yazılır ve sen o programı uygularsın, ama bir program yazılır 6 ayda sonuç alamazsın. bütün iş genlerde ve vücut yapısında.

Bu sporun en sevdiğim yanlarindan biridir; Kesin diye bir şey yok, o nedenle saçma sapan kişilerin ahkamlarını ciddiye almıyorum.
Böyle youtubeda sanki vücut geliştirmeyi kendileri icat etmiş gibi şu söyledir bu böyledir diyen adamları kahkahayla izliyorum.
Bu sporda kesin diye bir şey yoktur. Herkesin genetiği farklıdır, herkese iyi gelen hareket, diyet, program, çalışma stili sana kötü gelebilir. bu kadar basit.
Hepimiz özel yaratıkalarız, hepimizin genetik yapısı tamamen farklı, ee haliyle bir hareketten herhangi biriyle benim alacağım verimin farklı olması çok doğal...

Son olarak şunuda belirtmeliyim ki; "yok benchpress gereksiz", "deadlift olmazsa olmaz" , "dumbell curl olmadan gelişemezsin" gibisinden cümleler tamamiyle şaçmalık. Sende o göğüs genetiği varsa ne yaparsan yap gelişir, yoksa ne yaparsan yap gelişmez.. Ben daha "doğal" bi örneğine denk gelmedim, berbat göğüs genetiği olupta, calısma stilini değiştirdiği için serge nubret gögüslerine sahip olana. Hormonlulari saymazsak tabii..

Bu sporun en sevdiğim yanlarindan biridir; Kesin diye bir şey yok, o nedenle saçma sapan kişilerin ahkamlarını ciddiye almıyorum.
Böyle youtubeda sanki vücut geliştirmeyi kendileri icat etmiş gibi şu söyledir bu böyledir diyen adamları kahkahayla izliyorum.
Bu sporda kesin diye bir şey yoktur. Herkesin genetiği farklıdır, herkese iyi gelen hareket, diyet, program, çalışma stili sana kötü gelebilir. bu kadar basit.
Hepimiz özel yaratıkalarız, hepimizin genetik yapısı tamamen farklı, ee haliyle bir hareketten herhangi biriyle benim alacağım verimin farklı olması çok doğal...

Son olarak şunuda belirtmeliyim ki; "yok benchpress gereksiz", "deadlift olmazsa olmaz" , "dumbell curl olmadan gelişemezsin" gibisinden cümleler tamamiyle şaçmalık. Sende o göğüs genetiği varsa ne yaparsan yap gelişir, yoksa ne yaparsan yap gelişmez.. Ben daha "doğal" bi örneğine denk gelmedim, berbat göğüs genetiği olupta, calısma stilini değiştirdiği için serge nubret gögüslerine sahip olana. Hormonlulari saymazsak tabii..
heh ya sonunda benle aynı şeyi düşünen çıktı. geçen gün birisini gördüm youtube'da adam bir sürü şey saymış; "şunu şunu yiyin bu hareketleri yapın". ama öyle bir şey ki saydıklarının %75ine alerjim var yani vücut yapmayı bırak, yağ birikecek su birikecek varile dönüşeceğim. altına da 500 kişi "sağol abi çok bilgilisin" demiş. ben ilk spora başladığım zaman, gerizekalı bir adam bana haftada 6 gün gelmem gerektiğini söyleyerek, kenarda basılı duran bir program verdi. ben 6 ay boyunca hiç pozitif yönde değişim görmedim. sonra salonu değiştirdim. bir tane antrenör vardı ve o antrenör el bileklerimi bile ölçmüştü. bir program yazdı 3-3,5 ay içerisinde çok iyi bir değişim aldım.

Bu bütün dünyada var. Dünyanın en güçlü adamını ünvanını alan adam ortaya bir şey atıyor bb dünyası karışıyor. Bir youtube ünlüsü ortaya yeni bir bilgi atıyor neredeyse amerika güney kuzey savaşı yeniden çıkacakmış gibi herkes tartışıyor. En iyiler bile bu konuda birbiriyle çelişen açıklamalar yapıyor. Adamın biri 2 saatten az çalışmıyor diğeri 40 dakikayı geçmeyin diyor. Biri çıkıyor 3-4 hareket bir bölgeye yetmez diyor arnold çıkıyor ben göğüsü 3 hareketle çalışıyordum diyor. Biri süt içmeyin diyor arnolda bakıyorsun günde 3 litre süt içmiş, yarışmadan önce köy kahvaltısı yapmış vs. vs.

Bence herkesin elinde ki malzeme (fiziki durum, beslenme bütçesi ve spora ayrılabilecek zaman) ve hedefine göre doğruları vardır. Mutlak doğru diye bir şey yoktur.

Dumbell Press ve Fly göğsü hissetmede en 1.harekettir. Fakat bu hareketlerde ağırlık kapasitesi sınırlıdır. Bench'de ki gibi yükleme ve yoğunluk veremezsin yani. Bench göğüs inşa etmenin anasıdır, yapı taşıdır. Bench yapmayın diyen adamın son 5-6 videosuna bakarsan ne kadar saçmaladığını görürsün ayrıca.
BB camisına profesyonel olarak dahil değilsen takma bu söylemleri. Her ağızdan bir şey çıkıyor. Mesela yarışmacı bir kaç adam gidiyor bu işi amatör yapan adama yumurtanın sarısını yemeyin diyor(?), yada 6000-7000 kalori beslenin gibi salakça öneriler veriyor kişisel youtube kanalından. 6000-7000 kalori alan adamın dirty bulk yaptığını zannedip yağ torbasına dönüşeceğini bilmiyor. Harbi salaklar biraz çok.

Dumbell Press ve Fly göğsü hissetmede en 1.harekettir. Fakat bu hareketlerde ağırlık kapasitesi sınırlıdır. Bench'de ki gibi yükleme ve yoğunluk veremezsin yani. Bench göğüs inşa etmenin anasıdır, yapı taşıdır. Bench yapmayın diyen adamın son 5-6 videosuna bakarsan ne kadar saçmaladığını görürsün ayrıca.
BB camisına profesyonel olarak dahil değilsen takma bu söylemleri. Her ağızdan bir şey çıkıyor. Mesela yarışmacı bir kaç adam gidiyor bu işi amatör yapan adama yumurtanın sarısını yemeyin diyor(?), yada 6000-7000 kalori beslenin gibi salakça öneriler veriyor kişisel youtube kanalından. 6000-7000 kalori alan adamın dirty bulk yaptığını zannedip yağ torbasına dönüşeceğini bilmiyor. Harbi salaklar biraz çok.
Katılıyorum. Yumurta sarısı, sütün laktozu, pilavın tuzu gibi profesyonellerin ancak dikkat etmesi gereken noktalara dikkat etmeye çalıştıkları için insanlar beslenmeden de, spordan da kısa sürede soğuyorlar.

Back
Yukarı