Nedir Bu Basmati ???

Anlamıyorum hiçbir yarışmacı bulgur kullanmıyor normal pirinçte kullanmıyor hatta bulgur ÖNERMİYORLAR basmatide basmati orta glisemik indekse sahip bulgurun ise düşük hatta değerleri falan daha iyi bulgurun internetten baktım basmatiye kg si 25 tl ? kilo verme döneminde özellikle lifli tok tutması acısından bulgur daha iyi değil mi

Anlamıyorum hiçbir yarışmacı bulgur kullanmıyor normal pirinçte kullanmıyor hatta bulgur ÖNERMİYORLAR basmatide basmati orta glisemik indekse sahip bulgurun ise düşük hatta değerleri falan daha iyi bulgurun internetten baktım basmatiye kg si 25 tl ? kilo verme döneminde özellikle lifli tok tutması acısından bulgur daha iyi değil mi

Her insanın vücudu farklı karbonhidratlarda farklı tepkiler veriyor. Örneğin gluten hassasiyeti olan birisine bulgur önerilmez. Kısacası kişiden kişiye değişir bir durum. Eğer sağlık açısından yaklaşıyorsan ve herhangi bir sağlık problemin yoksa bulgur daha iyi bir seçenek oluşturabilir.

Bulgurun sindirimi yavaş olduğu için sindirirken vücut zorlanır , Sindirim zorluğundan mide çevresinde Kan toplanacağından kan basıncı artar ve su tutarsınız. Pirincin sindirimi kolay olduğu ve diğer buğday, tahıllara kıyasla vücudun besini hızlı Sindirebilmesinden dolayı tercih edilir.Gastrin sisteme zarar vermez.

Back
Yukarı