Nike Training Club Egzersizleri

Merhaba hocamlar, öncelikle forumda arama yaptığımı ve bu programı ve konuyu kapsayan uygun bir başlık bulamadığımı belirtmek isterim.

yaklaşık 3 aydır Nike Training Club programını kullanıyorum, 1100 dakika civarı egzersiz yaptım bunların arasından genellikle kuvvet egzersizlerini ya da mobility egzersizlerini seçtim. bu sürenin bir kısmında da programın sunduğu planları uyguladım. yaklaşık 4 kilo aldım (54 kilodan 57.8 e çıktım) tabii beslenmeme özen gösteriyorum. Günde 4bin kaloriyi gördüğüm oluyor yeni başlayan gazına gelip protein tozu gainer falan da almadım, yüksek lifli, doymuş yağ oranı düşük, protein oranı yüksek şekilde beslendim ve buna devam da ediyorum.
bu programın en sevdiğim yönü egzersizlerden sonra kendimi daha rahat, huzurlu hissetmem, daha önceki fitness maceralarımda antrenmanlardan sonra kendimi çok huysuz, çabuk sinirlenen duygu durumu hızlı değişen bir durumda buluyordum. Bu programdaki egzersizler üstümde gayet pozitif bir etki bıraktığı için devam etmek istiyorum ancak problem yaşamıyorda değilim. Özellikle bacaklarım, kalçam ve merkezimi çok güzel çalıştırabiliyorum bu programla ancak özellikle kollarımda ve göğsümde egzersizden sonraki gün hiçbir hamlık hissedemiyorum. Ağırlığı arttırdım, düşürdüm ancak bir değişiklik olmuyor. Egzersizleri değiştirmek istiyorum ancak kilo vermek değil almak istiyorum, sıkı olmaktan ziyade kaslarım büyüsün kıyafetlerim daha dar gelsin istiyorum :D durum böyle oluna da egzersizin açıklamasında Toning, Define Muscle, Muscular Endurance, Tighten gibi notlar gördüğüm zaman çekiniyorum.

kilo alma konusunda çok bir sıkıntım kalmadı 166 boya 60-61 kilograma ulaştığım zaman BMI indexim gayet tatmin edici bir noktaya geliyor, bu noktadan sonra sprinterlarınki gibi bir vücuda sahip olmak istiyorum, tüm kuvveti ve patlayıcılığıyla çevikliğiyle birlikte. Nasıl egzersizler seçmem gerekiyor? egzersizden sonraki gün hamlık hissetmiyorsam ne yapmam gerekiyor? Toning ve Endurance egzersizleri kas kaybına sebep olur mu veya beni daha çelimsiz gösterir mi? bu sorularıma cevap bulamadığım için size danışmaya geldim.

bir de 3-4 ay içerisinde bir dövüş sanatına başlamayı düşünüyorum yüksek ihtimalle krav maga veya jiu jitsu yani yani hem kuvvete hem dayanıklılığa hem patlayıcılığa ihtiyaç duyacağım. Bunu da not düşmek istedim.
Teşekkürler.

Back
Yukarı