Birisi boksörse, yumruklaşma uzun sürmez, boksör indirir.Savunma refleksde önemli mesela adama çakarsın yumruk o sana atar tutarsın yumruğunu daha kuvvetli vurursun savunmada çok önemli yoksa ikisi birbirini yumruklar gider

Birisi boksörse, yumruklaşma uzun sürmez, boksör indirir.Savunma refleksde önemli mesela adama çakarsın yumruk o sana atar tutarsın yumruğunu daha kuvvetli vurursun savunmada çok önemli yoksa ikisi birbirini yumruklar gider
alakası yok istemediği kadar kasi kalıbı olsun karisisindaki geri zekalı değil kime karşı nasıl dovuscegini bilen bir boksör ne kadar içeri girecegini çıkacağını bilir karşısındaki de beyin olduğu için onun ona sarılma riskini de düşünür herhalde zaten bir boksör yumruk atıyorsa karşıdan gelen atağı nasıl iskifleyeceginide düşünür kolay değil öyle sarılmak dirsek kullanır diyecemcama oda boksta yok bizim muay thaise var ama o adam o kadar yanastirmaz onu o yumruğu içeriden atıyor bu adam geriden destek alıyor arada tonla fark var kasla gücü karıştırma[DOUBLEPOST=1462206565][/DOUBLEPOST]Evet tek yumrukta seremez yere belki ama ne kaş kalır ne göz ben gördüm benim body hocası ile muay thai yapan bir eleman karşılaştı bodyci gard aldı Muay thai yapan 2 tane mideye vurdu etrafına dolandı adam onu dönüp bulana kadar tonla yumruk yedi zaten adam full kas hareket kisitlaniyorKardeş seni o cüsseyle yere yıkacak adamın bu işte çok çok iyi olması lazım ya da hem senin cüssen kadar olup hem de dövüş tekniğini biliyo olması lazım. Bi kere senin kolların falan uzundur, çeneye tek yumruğa bakar falan demiş birisi, senin gardının içine girmek hiç kolay olmayacaktır ( gard alırsın heralde bir kavgada). Hadi onu geçtim, çok sağlam bi boksör olsa bile dediğim gibi cüssen çok fazla, muhtemelen çok güçlüsündür. Karşındaki adam çok cüsseli bi adam değilse, yumruk atmak için sana çok yakınlaşması gerek ve hadi diyelim ki o yumruğu attı ama seni yıkamadı. Karşı atak şansı bulduğun anda, karşıdaki senin o kadar yakınına girmişken adamı kavrayıp yere çarpsan bayıltırsın adamı. Boynunu kavrasan, herhangi bir şekilde işi güreşme boyutuna getirsen direk kitlersin adamı o dakikadan sonra tüm kontrol sende olur. Eğer adam mma tarzı hem güreş hem dövüş konusunda uzmansa, biraz da cüssesi varsa o zaman şansın daha azalır ya da Bard Hari gibi hayvani bi amatör kick boksçudan da dayak yiyebilirsin, ya da dövebilirsin de. Ama öyle tek yumrukta gidersin olayı yok yani, o adam çok hızlı yumruk çıkartabiliyosa senin de çok fazla güç avantajın var. O adam senin hassas noktalarına nasıl yumruk atabiliyosa, sen de onun hassas noktalarına güç uygulayabilirsin.
Aynen öyle.Mümkün mertebe dövüşmemek lazım. Ben öğrencilerime, sokakta dövüşmeyin derim ama bundan 4 yıl öğrenci bir öğrencim, sokakta bir adamın çenesini kırdı. Adam mafya gibi birşeymiş.Gerçek hayat böyle fantezi kurmaya benzemez. Gerçek hayatta dayak yemek, dayak atmaktan iyidir. Çocuğun biri kuzenimin dişini kırmış. Şimdi mahkemeye gidip geliyorlar. Görgü şahitleri ve sağlık raporu olduğundan muhtemelen tazminat alacak. Diğer çocuğun siciline işleyecek.
Birisi boksörse, yumruklaşma uzun sürmez, boksör indirir.![]()
Aynen öyle.Mümkün mertebe dövüşmemek lazım. Ben öğrencilerime, sokakta dövüşmeyin derim ama bundan 4 yıl öğrenci bir öğrencim, sokakta bir adamın çenesini kırdı. Adam mafya gibi birşeymiş.
Çocuğun peşini bırakmadılar. Memleketi terk etti çocuk. Keşke hiç dövüşmese ya da dayak yeseydi.
En güzeli olayı gurur meselesi yapmadan kapatmak. Açıkçası, ben kız arkadaşıma laf atılmadıkça, bana ne derlerse desinler, asla dövüşmem artık. Sokaklar ring gibi değil.
Mafya diye bir şey varBizim burda çene kıran adamdan korkarlar bir daha bulaşmazlar sizin oraları bilemem
O adamin mafya oldugunu bildigi halde cenesini kirmis olsa belki korkutabilirdiMafya diye bir şey var![]()
Ailen bile risk ve tehdit altında oluyor. Sadece kendini düşünme...
Yalnız şunu unutma, verdiğin örnekler aynı şey değil.vakti zamanında bunun gibi çok konu açılmış bizlerde tartışmış olsak da yine belirtmekte fayda var; uzun yıllar boks yapmış biri olarak diyeceğim şey şudur bu konuda sadece vücudu iyi olan veya fitness salonlarında işin ehli olmayan tiplerden boks dersi aldığını sanan bir insan ile müsabık bir boksör karşılaşmaları durumunda boksör karşısındakini madara eder.
64 kilo boksörlerin karşısında dahi 100 kiloluk bi adamın şansı olmaz.
Şuna benziyor bu milli bir tenisçi ile hayatında tenis oynamamış insana maç yaptırırsan ne olur?
Yalnız şunu unutma, verdiğin örnekler aynı şey değil.
Tenisçi ile tenis maçı, tenis kurallarına göredir.
Ama sokak dövüşü, yalnız bokstan ibaret değildir. Tekmeler vardır, güreş vardır işin içinde. Nereye gideceği belli olmaz. Ama genel olarak iyi bir boksör hatta normal düzeyde bir boksör, bir vücutcuyu döver tabi.
Kondisyon derkenbir kavgada kondisyon , cücceden (güc) ustun gelmez cunku kavgalar en fazla 30 snye surer fakat kondisyona teknik eklenirse o 30 saniyeyi verimli kullanabilecek noktalara uygularsa teknik bilen kisi bir sekilde alt edebilir . Benim tavsiyem kendine guvenerek acik sekilde dovusmemek yerine her zaman kapanarak dovus denk geldimi vur o cesit insanlara karsi
Sokak kavgasi farklidir dostum heleki turkiye gibi bir yerde kimisi yumruklara dovusur kimisi bicakla kimisi silahla kimisi sopayla , sana soyle soyliyim ben 1.95 boyunda 105 kiloyum cok kavgaya girdim ama hayatimin hic bir kavgasinda bana adil bir sekilde gelmediler hep ya sopa ya bicak yada fazla kisi saldirdilar fakat gucumu kondisyonla harmanladigim bir sene belki bana guleceksin ama 4 kisiyi yere yiktim , Kullandigim tek teknik dogru gard alip yere dogru basarak , sadece rakibin gardi acikken vurmakti hepsi birer birer yerdeydi . Turkiyedeki kavgalarda insanlar gard almiyor bu dunyanin hic bir yerinde boyle degil bkz. Youtube kavga videolari . Tabi bu benim cussem icin gecerli , sen karsindakinden daha dusuk sikletteysen kondisyonunu konusturcaksin veya daha kisaysan rakibin icine icine girip oyle dovusceksin ki uzun adam kollarini tam anlamiyla kullanamasin vs vs diye uzarKondisyon derkenzaten bokscular kondisyonu yüzünden değil tekniği yüzünden kazanır diyoruz
Sonuçta boksör adamda avcunun içiyle vurmicak
: D
Reis haklısın tamamenSokak kavgasi farklidir dostum heleki turkiye gibi bir yerde kimisi yumruklara dovusur kimisi bicakla kimisi silahla kimisi sopayla , sana soyle soyliyim ben 1.95 boyunda 105 kiloyum cok kavgaya girdim ama hayatimin hic bir kavgasinda bana adil bir sekilde gelmediler hep ya sopa ya bicak yada fazla kisi saldirdilar fakat gucumu kondisyonla harmanladigim bir sene belki bana guleceksin ama 4 kisiyi yere yiktim , Kullandigim tek teknik dogru gard alip yere dogru basarak , sadece rakibin gardi acikken vurmakti hepsi birer birer yerdeydi . Turkiyedeki kavgalarda insanlar gard almiyor bu dunyanin hic bir yerinde boyle degil bkz. Youtube kavga videolari . Tabi bu benim cussem icin gecerli , sen karsindakinden daha dusuk sikletteysen kondisyonunu konusturcaksin veya daha kisaysan rakibin icine icine girip oyle dovusceksin ki uzun adam kollarini tam anlamiyla kullanamasin vs vs diye uzar
Tam değil arkadaşım.Buruna ve çeneye sağlam bir şekilde kim koyarsa o kazanır. Buruna yumruk yemek aşırı derecede acı verir burun zonklar, hiç bişi yapamazsın, elin hemen büyük bir ihtimalle burnunda olur, çenen açıkta kalır, sonra kısamsüre içinde yine o açıkta kalan çeneye sağlam bir yumruk yersen yere öyle bir yapışırsın ki kalkamazsın.. Genel mantık budur, ancak şartlar, yumruğu atana, yumruğu yiyene göre vs. değişkenlik gösterebilir, şamar atar gibi yumruk vurursan işlemez..
tabi iyi hoşda sokakta kulağa vurmayın yinedeTam değil arkadaşım.
Bazı insanların çenesi çok sağlamdır, genetiktir bu. Ben müsabıkken öyle adamlarla dövüştüm ki, elinde demir sopa ile adamın çenesine vursan yine yıkılmayacak adamlar var(Ki ben, 3 farklı dövüş dalında eğitim almış, Türkiye derecesi olan bir sporcuydum). Adamlara maç boyunca vuruyorsun vuruyorsun yıkılmıyor, ama aynı adamın karaciğerine vurunca yıkılıyor.
Kimi insanların ise midesi ve karın bölgesi çok sağlam. Vuruyorsun, vuruyorsun ciddi bir hasar olmuyor ama bu adamların da çenesi zayıf oluyor genelde.
Ama nerede ise herkeste en zayıf yer, kulak bölgesidir. Vücudun denge mekanizması oradadır. Kulak tozuna yapılacak sağlam darbe, % 90 düşürür adamı. Çok istisnası vardır. Mesela Yeli zellandalı bir adamı, kolay kolay kulak arkasına vurarak indiremezsin. Çünkü o insanların kafatasları, bizim kafataslarımızdan daha kalındır. Genetiktir yani...Onların da midesine çalışmak lazım...Falan filan yani.