okul ve spor

atacome

Üye
arkadaşlar 16 yaşındayım lise 3 e bu yıl geçcem bu yıl aralıksız spor yapacam fakat lise 4 e gelince malum üniversite sınavları başlıyor şimdi derslere odaklanmam gerek fakat kendimce vücudum belirli bir seviyeye geldi sporuda bırakmak istemiyorum sizce ne yapmalıyım lise 4 e gelince sporu bırakmalımıyım(hiçistemiyorum) yooksa bırakmadan ikisine de bir arada devammı ettirmeliyim kafam çok karışık .. okul ve sporu bir arada yapan abilerimden yardım ve tavsiye bekliyorum

Lise 4 e geçtim bu sene. Ben hem spor hem ders çalışma taraftarıyım. Şu anda rahatım okul açılıncada planım şu şekilde.
06:30 kalkış. (kardio günleri 6 da kalkıp 20 dk lık kardio)
07.00 a kadar kahvaltı
07:30 a kadar hazırlanma falan okula gidiş
13:30 veya 14:00 okul çıkışı. (14.00 sayıyorum)
14.30a kadar yemek
16.00 a kadar ders
16.00 17.30 arası spor
18.00 a kadar yemek
ondan sonra yatana kadar yani 00.00 a kadar ders, toplam 5,5 saat ders. Tenefüslerde falanda test çözersin. Özellikle boş derslerde. 3 aylık yaz tatilini iyi değerlendir derim. 3 ayda ygs konularını bitirip okul zamanı 5,5 in 1,5i konu çalışıp 4 saat test çöz. ocağa kadar ys tamemen biter ve lys ye başla. ygs nin son 1 ay kala tekrar et ve deneme çöz. ygs bitince lys yardır :D Tabi iyi bir üniversite kazanmak istiyorsan böyle çalış. Amacım boğaziçi işletme :D

Biraz uzun ama inş yararı olur :D

salona yazılırsan ve bu salon okuldan evden biraz uzaksa vakit sorun yaşayabilirsin.ben lise sondayken bırak sporu, yürüyüşe bile çıkamıyodum vakitsizlikten, dersaneden, okuldan, sınavlardan. bana kalırsa sporu bırakma, evde imkanların dahilinde antrenmanlarına devam et

Spor hiç bir zaman senin için bahane olmamalı. Düzenli yapılan idmanın derslerede pozitif yansıması olacaktır. Sadece yapmaman gereken şey spor için derslerinden çok fedakarlık bulunmaman. Biraz asker gibi olursun ama bu disiplin seni çok geliştirir.

Lise 4 e geçtim bu sene. Ben hem spor hem ders çalışma taraftarıyım. Şu anda rahatım okul açılıncada planım şu şekilde.
06:30 kalkış. (kardio günleri 6 da kalkıp 20 dk lık kardio)
07.00 a kadar kahvaltı
07:30 a kadar hazırlanma falan okula gidiş
13:30 veya 14:00 okul çıkışı. (14.00 sayıyorum)
14.30a kadar yemek
16.00 a kadar ders
16.00 17.30 arası spor
18.00 a kadar yemek
ondan sonra yatana kadar yani 00.00 a kadar ders, toplam 5,5 saat ders. Tenefüslerde falanda test çözersin. Özellikle boş derslerde. 3 aylık yaz tatilini iyi değerlendir derim. 3 ayda ygs konularını bitirip okul zamanı 5,5 in 1,5i konu çalışıp 4 saat test çöz. ocağa kadar ys tamemen biter ve lys ye başla. ygs nin son 1 ay kala tekrar et ve deneme çöz. ygs bitince lys yardır :D Tabi iyi bir üniversite kazanmak istiyorsan böyle çalış. Amacım boğaziçi işletme :D

Biraz uzun ama inş yararı olur :D
beni nasıl rahatlattın allah razı olsun en azından bi şekil oluştu kafamda inşallah istediğin üniversiteyi kazanırsın :D[DOUBLEPOST=1408641592][/DOUBLEPOST]
salona yazılırsan ve bu salon okuldan evden biraz uzaksa vakit sorun yaşayabilirsin.ben lise sondayken bırak sporu, yürüyüşe bile çıkamıyodum vakitsizlikten, dersaneden, okuldan, sınavlardan. bana kalırsa sporu bırakma, evde imkanların dahilinde antrenmanlarına devam et
doğru diyosun fakat allahtan salon eve çok yakın ve seneyede dershaneler kaldırılcağı için dershane sıkıntısı olmuyacak teşekkürler :D[DOUBLEPOST=1408641706][/DOUBLEPOST]
Spor hiç bir zaman senin için bahane olmamalı. Düzenli yapılan idmanın derslerede pozitif yansıması olacaktır. Sadece yapmaman gereken şey spor için derslerinden çok fedakarlık bulunmaman. Biraz asker gibi olursun ama bu disiplin seni çok geliştirir.
ben bu yıl mat1 ile mat2 yi halletmeye çalışcam lise 4 e biraz daha rahat girmiş olurum dediğine katılıyorum ok disiplinli olurum çok sağolasın :D

aynı durumdan mağduruz bende lise 3 e geçtim body başlıcam bence başla ve hiç bırakma lise 4 de temel hareketler ağırlıklı yaparsın mesela bi gün sadece bacak girersin squat ve deadlift 5 er setten daha halin kalmaz 30 dk yada biter hiç bir şeye engelde olmaz bence sporu asla bırakma...

Cok mantikli normalde ben 3 gun spor birgunum off geciyodu ben vucudu gunlere ayirip yapcam cok tesekkurler dostum inan hic aklma gelmemisti adamsin :)

GT-S5830i cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Back
Yukarı