OLİMPİK AĞIRLIK NEREDEN ALINIR??

Merhaba arkadaşlar,
Benim evde homegym tarzında bir ortamım var ağırlıklar yetmemeye başladı ve değiştirmem gerektiğini düşünüyorum onun için olimpik ağırlıklara geçeyim diyorum. Fakat fiyatlar 8-15 arası çok uçuk geldi bana ve spor salonlarında olimpik ağırlıklar ya markasız ya da değişik markalar internette bulamadım spor salonu açanların özel olarak aldığı bir yer mi var? İkinci elde olabilir farketmez.

(Not: 200-250kg almayı düşünüyorum)

Sent from my iPhone using Tapatalk

eğer deadlift gibi ağırlıkları yere bırakman gereken hareketler yapıyorsan birer tane kaliteli 25 kiloluk bumper plaka + ucuz ikinci el dandik plakalar alman daha mantıklı olur. bumper plaka dediğimiz şey 20'lik plakalardan birkaç cm daha geniş olur bu sayede ucuz-dandik plakalar yere değmez , 25'lik bumper'ın dışındaki kısım da hem sesi absorbe eder hem de plakanın zarar görmesini engeller.

hocam bende olimpik derken bu spor salonlarında olanlardan bahsettiğim öyle tescilli markalardan vs degil spor salonlarında görüyoruz markası yok internette benzerini göremezsin ama ölçüleri 450mm boy 50mm orta delik genişliği vs derken olimpik ağırlıklarla birebir oluyor. Bunları da spor salonu sahiplerinin kilosunu 10-15 liraya aldığını düşünmüyorum onun için dedim bunları ucuza aldıkları yeri söylesinlerde bizde alalım :))

hocam bende olimpik derken bu spor salonlarında olanlardan bahsettiğim öyle tescilli markalardan vs degil spor salonlarında görüyoruz markası yok internette benzerini göremezsin ama ölçüleri 450mm boy 50mm orta delik genişliği vs derken olimpik ağırlıklarla birebir oluyor. Bunları da spor salonu sahiplerinin kilosunu 10-15 liraya aldığını düşünmüyorum onun için dedim bunları ucuza aldıkları yeri söylesinlerde bizde alalım :))
Bildiğim kadarıyla öyle bir yer yok. Kilosunu 10-15 liraya alıyorlar. En kötü mahallesi arasında bir salon açmak bile 150-200 bin tl en az ki bu 2010 civarı öyleydi şuan nasıldır bilmiyorum.

ben de ev için yavaştan araştırmaya başladım. fakat bar ve ağırlık fiyatlarını öğrenince şok oldum. neden bu kadar pahalı hala anlamış değilim. ikinci el bakıyorum ama neredeyse hiç bulamadım. ne yapacağımı hiç bilemiyorum.

Gerçekten pahalı olimpik flanşlar bende anlamış değilim salonumda her şey var 1.25 KG Flanş olmayınca bende mecbur gittigidiyordan 1.25kg x2 40 TL olimpik flanş satın aldım. sırf 5x5 programının kontrollü bir şekilde ilerlemek için:D Homegymciler telefonuzdan letgo adlı programdan kurup 2.el malzemeleri bulabilirsiniz. yada dükkanı batmak üzere olan salondan satın alabilirsiniz

demir işleriyle uğraşan arkadaşınız varsa plazma ya da lazerde metal saclardan kestirebilirsiniz. ama kaplaması falan olmayacağından muhtemelen zeminin anası ağlar. ks başına da 5-6 tl gibi maliyeti olur.kedi salonuma 0.25 kglik ağırlıklar bile kestirdim.

Back
Yukarı