Omurilik sakatlanmasi.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ERBERK
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
fıtıklar da genel olarak o bölgedeki kas zayıflığından kaynaklanmıyor mu zaten?allah şifalar versin.

bazen bende korkuyorum belimi sakatlarım diye
bazen inceden sızlıyor sonra geçiyor aylarca olmuyor
şimdide ağrım vs yok heralde omurga sakatlığım yok ama yinede insan tedirgin oluyor
özellikle military pres, arnold press ve bench press yaparken belimde sakatlanma riski doğduğunu hissediyorum
deadlift ise çok düzgün yapmaya çalıştığımdan beni korkutmuyor
belinizi güçlendirin, midenizide güçlendirin
özellikle military press hareketini hafiften başlayarak aylar sonunda siz farketmesenizde denge kasları olan hem mide hem bel kaslarınızı güçlendirmiş ve böylece sakatlık riskini azaltmış olursunuz
önemli nokta sabırla hafiften başlayarak yedirere yedire güçlendiğinizi hissede hissede antreman yapmaktır ve militaryde sınırları çok zorlamamaktır

Son düzenleme:
bazen bende korkuyorum belimi sakatlarım diye
bazen inceden sızlıyor sonra geçiyor aylarca olmuyor
şimdide ağrım vs yok heralde omurga sakatlığım yok ama yinede insan tedirgin oluyor
özellikle military pres, arnold press ve bench press yaparken belimde sakatlanma riski doğduğunu hissediyorum
deadlift ise çok düzgün yapmaya çalıştığımdan beni korkutmuyor
belinizi güçlendirin, midenizide güçlendirin
özellikle military press hareketini hafiften başlayarak aylar sonunda siz farketmesenizde denge kasları olan hem mide hem bel kaslarınızı güçlendirmiş ve böylece sakatlık riskini azaltmış olursunuz
önemli nokta sabırla hafiften başlayarak yedirere yedire güçlendiğinizi hissede hissede antreman yapmaktır ve militaryde sınırları çok zorlamamaktır

teşekkurler bılgıler ıcın.

Öncelikler selamlar;foruma yeni üye oldum.Daha önce 6 yıl kadar basket bol oynadım ve 4 ay kadar bir süredi(ilk üç ay düzensiz,son ay düzenli olmak üzre) vucut gelistirme ile uğraşıyorum ancak sürekli sakatlaniyorum.2 sefer boynum kitlendi ve ikisinin toplaminda 1 ay kadar spor yapamadım.Bu günde trapez çalışırken (2 tane 30 luk dambila asiliyordum)3. Sette omurgam ve kürek kemiği arası veya kürek kemiğinin bir parmak içerisine doğru da olabilir cırt diye ses geldi.Öyle çok şiddetli ağrılar kitlenmeler olmadı ama antrenmanı bırakıp sıcak suyun altına girdim hemen baya rahatladi birde doktorun boynum için verdiği kremi sürdüm.Ama sabah ufak bi kitlenme olur kesinlikle.Sürekli sakatlanma sebebim nedir sizce?omuz daki son hareketimdi yani kaslarım yeterince sıcak ti.Cevaplariniz için simdiden çok teşekkür ederim...

Şu konuya tecrübeli abimiz kardeşimiz el atsa çok güzel olacak ya.Bir yerde bi yanlış var Allah gostermesin kalıcı bi sakatlık falan da olur ona göre spora devam edip etmeyeceğime sizlerle beraber karar vermek istiyorumm

Şu konuya tecrübeli abimiz kardeşimiz el atsa çok güzel olacak ya.Bir yerde bi yanlış var Allah gostermesin kalıcı bi sakatlık falan da olur ona göre spora devam edip etmeyeceğime sizlerle beraber karar vermek istiyorumm
Bunu foruma soracağına gidip bir spor hekimine danışmalısın. Burada uzman olmayan insanların yapacağı yorumlarla (internet ortamı malum klavyesi olan uzman gibi yazıyor) hareket etmen çokta mantıklı değil.

Moto G (4) cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bunu foruma soracağına gidip bir spor hekimine danışmalısın. Burada uzman olmayan insanların yapacağı yorumlarla (internet
Bunu foruma soracağına gidip bir spor hekimine danışmalısın. Burada uzman olmayan insanların yapacağı yorumlarla (internet ortamı malum klavyesi olan uzman gibi yazıyor) hareket etmen çokta mantıklı değil.

Moto G (4) cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hocam normal hastanelerdeki doktorlar hiç ilgilenmiyor farklı sebepten ötürü ortopediye 1 kaç sefer girmisligim var ama 0 ilgi yani spor hekimi falanda pek bilmiyorum.Tecrübeli kişilerden yorum,yardım istedim elbet aynı şeylerden muzdarip olan bu yollardan geçmiş abimiz kardesimiz vardır.

Merhabalar ben 18 yaşımdayım. Daha önce 5 sene futbol 2 sene yüzme ile uğraştım.Yaklaşık 2 senedir de fitness ile uğraşıyorum. Bir hafta önce evde barfix çekiyordum tam yükselirken sağ kürek kemiğimle omuriliğim arasından bi kemik sesi geldi ve kendimi bıraktım, hareketsiz kaldım. Acile gittik kas gevşetici vurdular biraz açıldım.Doktor Mr'ımı istedi bu hafta içinde Mr sonucumla muayene olucam.Şuan boynumu oynatabiliyorum fakat sağ tarafa çevirirken ufak ağrılar var hala. Bu sakatlığın nedeni ne olabilir ya da sporu bırakacak kadar ciddi birşey midir? Bilgilerinizi arz ederim...
Dostum şu an aynı sıkıntıyı bende yaşıyorum barfiks çekerken sağ kürek kemiğimde ağrı oluştu , şimdi 15. gündeyim boyuna kadar ağrıyor doktor film çekti kötü bir şey yok , boyun fıtığı başlangıcı olabilir ama oda çok önemli değil ağrıların geçtikten sonra fizik detaviye gidip egzersiz al dedi , fakat ilk 1 haftaya göre daha şiddetli ağrımaya başladı , 3 haftaya geçmez ise MR çekeriz dedi , benim merak ettiğim senin nasıl oldu , ne kadar sürdü iyileşmesi ve ne tür tedavi yöntemleri uyguladın.

Hernia,çıkık ya da sinir sıkışması olabilir, kalsiyum mobilizasyonundaki bozukluklar ve genetik faktörler predispoze hale getitir.
Diyetiniz haddinden fazla protein,kalsiyum,fosfor içeriyor olabilir mi?

Back
Yukarı