Omuz Çalışması dinlenme süresi

alvel

Üye
Arkadaşlar bi omuz çalıştıktan kaç gün sonra tekrar bi çalışma olabilir göğüste en az 48 saat diye biliyorum omuzda kaç saat olur enaz ?

Omuzlar bildiğinizi umduğum üzere çok zor gelişen zor şişen küçük büyük arası orta bir kas grubudur, bana sorarsan arada dinlenme 2 3 gün olsun sonra tekrar yap derim omuzu göğüs gününden ayrı tut göğüste omuzda bi kısmı çalışır,omuz çalıştıktan sonra o günü iyi pro karbo alırsanız ertesine ağrısı kalmaz, kas grubu fazla büyük olmadığından kolay yenilene biliyor kendini normaldir.

Bende merak ediyorum.Omuzlarım çok eksik diger bölgelerime göre.Haftada 2 güne çıkarmayı düşünüyorum ama nasıl yapmalıyım.Göğüsde omuz calısıyor zaten.

omuzu göğüsle aynı gün yapmıyorum zaten salona gitme günlerimde bi sıkıntı oldu bende haftada 2 kere omuz çalışmak isteyince tam öğrenmem gerekti :)

omuz için temel hareketler belirleyip 3 set 12 tekrarı çıkarmak iyi fikir haftada 2 gün çalışabilir tabiki illa ağrı olması gerekmez bazen ağrı olması aşırı çalışması anlamına gelebilirde neticeye bakın gelişme varsa sorun yoktur

Her bölge haftada 1 kez çalıştırılır. Sen o bölgeyi haftada 2 kez çalıştırıyorsan demek ki sert bir antrenman yapmıyorsun.
Sert bir antrenman yaparsan zaten aynı bölgeyi bir daha çalıştıramazsın.

Kucuk kas grubundan olan omuz kaslarinin TOPARLANMASI 48 saat sürer.Bacak kaslarinin 72 saate ihtiyaci var. Buna ragmen her bir kas grubunun haftada 1 defa calistirilmasi yeterlidir. Ertesi gün agrilariniz varsa sert bir antreman yapmis olursunuz.

GT-I8150 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Kucuk kas grubundan olan omuz kaslarinin TOPARLANMASI 48 saat sürer.Bacak kaslarinin 72 saate ihtiyaci var. Buna ragmen her bir kas grubunun haftada 1 defa calistirilmasi yeterlidir. Ertesi gün agrilariniz varsa sert bir antreman yapmis olursunuz.

Mesela benim calisma programim asagidaki gibi

Pazartesi Omuz Bacak
Sali Gogus On kol
Carsamba Off
Persembe Sirt Arka Kol
Cuma Omuz Bacak
Cumartesi Off
Pazar Gogus On kol

Omuz Bacak ve Gogus Kol olarak haftada 2 defa calismamaliyim ?

Mesela benim calisma programim asagidaki gibi

Pazartesi Omuz Bacak
Sali Gogus On kol
Carsamba Off
Persembe Sirt Arka Kol
Cuma Omuz Bacak
Cumartesi Off
Pazar Gogus On kol

Omuz Bacak ve Gogus Kol olarak haftada 2 defa calismamaliyim ?

Tahminimce spora baslayali max 3 ay olmus? Genelde 3.ay programlari boyle olur. Cok agir kaldirmadigin icin ve eger kaslarinin iyilestigini dusunuyorsan 4-6 hafta daha boyle calisabilirsin.

Ev
Tahminimce spora baslayali max 3 ay olmus? Genelde 3.ay programlari boyle olur. Cok agir kaldirmadigin icin ve eger kaslarinin iyilestigini dusunuyorsan 4-6 hafta daha boyle calisabilirsin.

Evet arkadasim 2 ay oldu daha basliyali,elimden geldigi kadar agir girmeye calisiyorum.ve motivasyonum gayet iyi.her hafta agirlik arttirabiliyorum.

1 1.5 ay demekki boyle calismaya devam etmeliyim.cok tesekkur ederim

Arkadaşlar salona gittiğim günlerle ilgili bi sorundu bu halloldu fikir veren arkadaşlara teşekkür ederim:)

Göğüs çalışırken omuzda çalışıyor ama sadece ön omuz çalışıyor. Bence göğüs yapıldığı gün omuzda girilebilir küçük kas grubu olduğundan. Sadece Front Raise hareketini yapmaya gerek kalmaz.

Back
Yukarı