Omuz çalışmam doğru olur mu?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Crank
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
daha bilgili ustadlarım saglıklı yorum yazacaklardır elbet ama benim tavsiyem press hareketlerinden kaçabilirsin . örnegin dumble press , military press , behind neck press gibi gibi

Demirgan ve Zer0; neye dayanarak bu hareketleri yasakladığınızı yazarsanız, arkadaşın kafasında soru işareti kalmamış olur.

omuz çalışma derim, omuzdan uygulayacağın baskı boy gelişimine yardımcı olan kıkırdaklar arasındaki boşluğu kapatıp büyümeni durduracaktır halterciler neden kısa sanıyorsun :)

4/3 çalışma demiş :) Benimde aklıma takıldı :S Bilgili hocalarım buraya yorum yazarsa iyi olur :) Benim yaş 14 boy 1.68 basketbol oynuyorum ve boyumun uzaması gerek :) Sizce zararlımı ?

Demirgan ve Zer0; neye dayanarak bu hareketleri yasakladığınızı yazarsanız, arkadaşın kafasında soru işareti kalmamış olur.

Dedigim gibi daha bilgili ustadlarım daha saglıklı yorumlar yapacaklardır . Ben bunu kendi hocama dayanarak soyluyorum . Genel olarak boyunun uzamasını isteyenlere lateral - esnetici hareketler uygulatıyordu , bu edindiğim bilgiyi paylaşmak istedim :)

Bodybuilding enine büyüme sporudur , omuz calışma bacak calışma onu etme buna girme bence o zaman hiç bb işine girme. Basketbol yada yüzme ile ilgilen. Boy uzamasından korkuyorsan bb yapmamanı öneririm.
Şunuda söyliym vücut geliştirme sporu yapan insanın spor yapmayan insanlara göre daha fazla gh hormonu salgılanır buda büyümemizde etkilidir. Salonumuzda 15 yaşında spora başlıyan bir arkadaş 3 yılda 20cm boy atmıştı 1.60 50kg idi şuan 1.80 ve 75kg [kür yapmadı doğru dürüst supplement bile kullanmadı beslenmesini harfi harfine yaptı sadece ]

Son düzenleme:
Back
Yukarı