Omuz çatısını ve Göğüs kafesini Genişletmek

Herkese merhabalar;
13 yaşındayım yani gelişme çağımı henüz tamamlamadım.Bunun nimetlerinden yararlanmak istiyorum:D. O yüzden omuz çatısını ve göğüs kafesini büyütecek ekstra hareketler var mıdır?Yoksa herşey genetikte son mu buluyor?

Hafif agirlik bol tekrar ile acma hareketleri de yapabilirsiniz. Ama su yas itibari ile duzenli yuzme imkaniniz varsa siddetle tavsiye ederim. Kemik yapisi oturduktan sonra gelisim bu yasta yasayacaginizdan cok daha yavas olacaktir. Acma hareketleri icin,

https://www.bodyforumtr.com/vbforum/g-g-s-t61.html

omuz çatısı için yüzme ve bol tekrarlı açma hareketi tamam bu aklımda.Peki göğüs kafesi için birşey yapılabilir mi?

Gelişme çağında yapmış olduğun sporla seni ömrün boyunca taşıyacak olan vücut ve iskelet yapını inşa ediyosun. Bu yaşta bu bilice vararak forumda bişeyler araştırıp kendine yatırım yapman çok iyi.
Aneximandros yukarda düşük ağırlıklarla tekrar sayısını fazla tutarak çalışmayı zaten söylemiş. Bu sistemi sadece açış hareketlerinde değil presslerde de yapabilirsin. Mesela göğüs için en temel hareket olan bench press i hafif ağırlıklarla ve yüksek tekrarla çalışabilirsin. Ayrıca Dumbell press, şınavda göğsün için faydalı olacaktır.

Son düzenleme:
yüzmeden maliyetli olucağını sanmam, eğer oturduğunuz sitede bedava kapalı yüzme havuzu varsa başka tabi. genelde yüzme havuzlarına giriş 1 seansı 5ytl'den başlar. en azından izmirde öyle

Yıllık üye olursun termale izmirdeysen gayette ucuza gelir ;) yüzmeden iyi yar olmaz omuz ve çatıya derim ben gelişme çağında hele hele böyle hızlı gelişme çağında... çok dua edersin yüzdüğüne bence. ha eğer yüzme şansım yok diyorsan bir başka önerimde boks olacaktır.

ya arkadaşlar benim göğüs kafesin çok dar aynı kadın gövdesi gibi yaş 17 acaba ne yapmamı önerirsiniz özellikle hocalarımdan yardım istiyorum

forumda yeniyim o yüzden başlık açmayı beceremedim bende de aynı problem var. 4 senelik kick-box geçmişim var yaklaşık 2senedir tam olarak düzeni oturtturamasam da body building yapıyorum omuzlarım lateraller şiştikçe güzellişti ama göğüslerden aynı verimi alamadım göğüs kafesim dar olduğundan en sağlam zamanlarımda bile göğüslerim ufak duruyor her nekadar göğüs kafesini deiştiremesemde azim ve hırsla bi değişilik yaratabileceimi umuyorum ilk başta serratus anteriora yüklendim ama zaten ufak bir kas grubu olduundan fazla bir verim alamadım yardımcı olursanız sevinirim

yardım için teşekkürler ama bunlar zate idmanımda bulunuyor hatta idmanım şu şekil: herangi bölge + göğüs , sıradaki bölge + göğüs....vs. 1 er gün aralıklarla çalışıyorum zaten göğüse yükleniyorum ve bir idmanda şişirme ( bench press vs.) ikinci idmanda ise şekillendirme ( butterfly,dumbellfy, pullover) gibi hareketler çalışıoyorum ama galiba problemim genel olarak verim ve kilo alamamakta. proram mı ağır die düşünmeye başladım???

Back
Yukarı