slm kardesim ben 3 yildir bu sporu yapiyorum Mayis 2012'de omzumda benim de sakatlik oldu once ufak bi agriydi daha sonra 1 hafta ara verdim ve tekrar spora devam ettim ama busefer omuzu kullanamaz hale geldim. Bu olay cok iyi isinmadan bench press'e girmekten kaynaklandi, 130kg benchi isinmadan bastigini dusun cok gerizekalica bir hareket olmaktan baska bsy degil. Daha sonra ortopediste gittim rontgen istedi cektirdim, kemiklerde bi sorun olmadigini soyledi. MR cektirmemi istedi, gittim MR cektirdim, yukaridaki arkadasin dedigi gibi rotator cuff'da iltahaplanma olusmus ve bursa denilen bolge sisince tendonitis olusturuyor. Omuz calismayi komple brakmami soyledi doktor, diger bolgeleri de cok haifif agirliklarla calis dedi. 2 degisik krem ile antiimflammatory ilac verdi yani iltihaplanmayi cozen ilac. zamanla agri azaldi ben tabi dayanamadim devam ettim eskisi gibi sonra gene olay nuksetti, Hawaii'ye de yasiyorum suan. Hawaii'de omuz ortopedisti bi doktora Turkiye'de cektirdigim MR CDsini gosterdim. Adam sagolsun omzuma kortizon steroid basip bursa bolgesinin siskinliginin inmesini sagladi ve iltihaplanmayi gecirdi ve agri kesildi. ama su var: artik eskisi kadar guclu degil omzum, kronik sorun olustu, eskisi kadar guclenir mi bilmiyorum ama ben omuz calismayi biraktim. Sana tavsiyem antrenman programin ne olursa olsun ISINMA YAPMAYI ATLAMA, kesinlikle ISIN... stretching yap omuzlari isindir iyice, kosu bandinda yada alanda kosu yap. bide saglam besinler tuket. Eger omuzunda agri olusursa o bolgeye yuk bindirme birak recovery devreye girsin. bir de unutmadan duzenli program ile calis hayvan gibi agirliklara girme yeteri kadar guclenmeden. Agrilar devam ederse ortopediste gorun, MR cektirmeni isteyebilir. gecmis olsun...