Omuz Dengesizliği

Merhabalar
Ben hayatımda yapacağım en büyük hatayı yaptım arkadaşlar, sağ göğsüm sol göğsümden büyük diye bir süre tek taraflı sol göğüs çalıştım edit: bunu bana hoca önerdi. neyse bi baktım sol omuz patlamış :D shoulder press yaparken falan sol omzum daha yukarda ve daha şiş duruyor sağ sönük ve aşşağıda duruyor yani omuzlarımda bariz dengesizlik var. Napmam lazım lütfen yardım edin? :Ç

Olimpik hareket iyi güzel de clean oldukça teknik gerektiren bir hareket. Press yapman yeterli, zamanla dengelenir.

teknik zaten zamanla oturan bir şey ilk yaptığım zamanlar benimde tekniğim kötüydü hareketi antremandan eksik etmedikçe teknik düzeliyor

Olimpik hareket iyi güzel de clean oldukça teknik gerektiren bir hareket. Press yapman yeterli, zamanla dengelenir.
zamanla dengelenir diyorsunuz ya benim aslında sağ omuz sola göre okadarda küçük değil sadece barfixte ve omuz presste sola göre aşağıya düşüyor sizce genetikmidir yoksa benim yüzümdenmi böyle olmuştur?

sağ göğsüm sol göğsümden büyük diye bir süre tek taraflı sol göğüs çalıştım edit: bunu bana hoca önerdi. neyse bi baktım sol omuz patlamış
Benim asıl takıldığım nokta şu oldu aslında. Göğüs çalışırken omzu nasıl patlattın :D Yani genetiktir, bu yaşına kadar solu daha aktif kullanmışsındır vs. ama bu yaptığının etkisi minimal olur diyebiliriz.
barfixte ve omuz presste sola göre aşağıya düşüyor
Barfikste düşmesi ayrı, omuz presste aşağıda kalması ayrı durumlar. Barfiks için yeterince sıkmadığından olabileceğini söyleyebilirim. Çoğu insan çuval modunda yapıyor ama barfiks esnasında sırtı sıkıp, omzu hafif geri almak gerekiyor. Omuz press için güçten dolayı olabilir bilemedim. Sonuç olarak zamanla düzelir büyük olasılıkla, ne kadar sürer dersen onu bilemeyiz.

Benim asıl takıldığım nokta şu oldu aslında. Göğüs çalışırken omzu nasıl patlattın :D Yani genetiktir, bu yaşına kadar solu daha aktif kullanmışsındır vs. ama bu yaptığının etkisi minimal olur diyebiliriz.

Barfikste düşmesi ayrı, omuz presste aşağıda kalması ayrı durumlar. Barfiks için yeterince sıkmadığından olabileceğini söyleyebilirim. Çoğu insan çuval modunda yapıyor ama barfiks esnasında sırtı sıkıp, omzu hafif geri almak gerekiyor. Omuz press için güçten dolayı olabilir bilemedim. Sonuç olarak zamanla düzelir büyük olasılıkla, ne kadar sürer dersen onu bilemeyiz.
ya şimdi aslında hacimle alakalı pek bir sıkıntı yok, sıkıntı barfix çekerken sağ omzum sola göre daha aşşağı iniyor, shoulder presste isede aynı durum, basarken sağ omuz daha aşşağı iniyor valla şu soruna bi çözüm bulamadım sırf bunun için 500tl verip online pt almayı düşünüyorum.

Back
Yukarı