Omuz genişliği

Selam 15 yaşındayım 16 ya gireceğim boyum 173 kilom 64 falan normal bir yapım var iri falan değilim pek omuzlarımı ölçtüm 108 geldi ama bana dar geliyor nedense bu geniş omuzlar genetik midir? Benim geniş omuzlu olma şansım var mı? Boyum heralde biraz daha uzar 178 belki 80 omuzlarımda boyumla orantılı gelişir mi? Kas olarak geliştirebilir ama kemik olarak geniş olmasını istiyorum bi yardım edebilir misiniz

Genetik bir durum. Boyuna, yaşına ve spor geçmişin olmayışına göre omzun ideal. Spor yaptıkça epey genişler. Ama kapı gibi omuz genetik şansa bakıyor. Clavicula kemiğinin uzunluğu en büyük faktör.

Bu bi miktarı söyleyemezsin tabi ama kendinden örnek verebilir ne kadar gelişti büyüdükçe, ikinci olarak sporla ne kadar arttırdın ölçü olarak verebilirsen çok sevinirim
Yaşa bağlı artışı hatırlamıyorum.
Ama spora başladığımda 67kg civarıyken omuz ölçüm 113cm falandı. Şimdi 82kg civarıyken 128cm.

Her insanda farklıdır. Genetik dışında omuz genişlemez. Sporla omuz kaslarını büyütebilirsin. Kasların büyür kemiklerin uzamaz. Şunu da söylemek isterim geniş omuzlu biriyle dar omuzlu spor yapan bireyler arasındaki görüntü farkı kaçınılmazdır.

Selam 15 yaşındayım 16 ya gireceğim boyum 173 kilom 64 falan normal bir yapım var iri falan değilim pek omuzlarımı ölçtüm 108 geldi ama bana dar geliyor nedense bu geniş omuzlar genetik midir? Benim geniş omuzlu olma şansım var mı? Boyum heralde biraz daha uzar 178 belki 80 omuzlarımda boyumla orantılı gelişir mi? Kas olarak geliştirebilir ama kemik olarak geniş olmasını istiyorum bi yardım edebilir misiniz

Yukarıda arkadaşların söylediğine ek olarak omuz yana açış egzersizlerine önem verin. Bu kaslarınızın yana doğru daha şişkin durmasını sağlayacak olup görüntü açısından da biraz daha geniş gösterecektir. Genetik açıdan yaptığınız antrenman ve yediğiniz besin olarak ne kadar sürede gelişeceğide değişebilir. Ama her şey optimal düzeyde dikkatli ve doğru yapılırsa 3-4 aylık bir sürede gözle görülür bir omuz genişliğine sahip olursunuz. Ölçülere çok takılmayın. Önemli olan görüntü.

Yukarıda arkadaşların söylediğine ek olarak omuz yana açış egzersizlerine önem verin. Bu kaslarınızın yana doğru daha şişkin durmasını sağlayacak olup görüntü açısından da biraz daha geniş gösterecektir. Genetik açıdan yaptığınız antrenman ve yediğiniz besin olarak ne kadar sürede gelişeceğide değişebilir. Ama her şey optimal düzeyde dikkatli ve doğru yapılırsa 3-4 aylık bir sürede gözle görülür bir omuz genişliğine sahip olursunuz. Ölçülere çok takılmayın. Önemli olan görüntü.
Daha genişler mi kemik olarak yani

Daha genişler mi kemik olarak yani
Daha yaşın küçük ve büyüme dönemindesin. Bu sebeple kemiklerinde büyür. Ama kemiklerinin ne kadar büyüyeceği ancak genetiğine bağlı. Yalnız bu dönemde spor ve beslenmene dikkat etsen daha hoş bir görüntüyede sahip olursun. Ve evet yan omuz kasların geliştikçe eskisine göre daha geniş bir omuz görüntüsüne gözle görülür şekilde sahip olursun.

Back
Yukarı