Omuz Sakatlığı Sonrası Spora Dönüş Nasıl Olmalı

Herkese merhaba.
1 aydır yaşadığım hafif hafif başlayan omuz ağrısı biraz artınca doktora çıkmıştım. Doktor yaptığı testler sonucunda omzumda ciddi bir sakatlık olmadığını sadece omuz eklemlerimde sağ ve solda olmak üzere, aşırı zorlamadan dolayı ödem oluştuğunu, spora devam edebileceğimi yalnız 1 hafta omuz çalışmamamı gerektiğini söylemişti. Voltaren sr 75 ilacını kullandıktan sonra, iyileşmenin olacağını söyledi. Şu an doktordan sonra 8.günüm ve ben ağırlıklara girmedim. Malum sırt çalışırken, barbelli tutarken, dumbelleri yerine koyarken ister istemez omzumuzu kullanıyoruz. Hele biceps çalışırken farketmeden yapacağım en ufak cheatte omzumu tekrar zorlarım sebebiyle ağırlık çalışmaları yerine kardiyo yaptım. Yaklaşık 2 haftadır ağırlık çalışmıyorum, omzum %95 iyileşti sayılır, fakat hala bir rahatsızlık ufakta olsa hissediyorum. Dostlar, omuz sakatlıklarından tecrübeli arkadaşlar, sakatlık sonrası iyileşmeden sonra ilk idmanlarını nasıl yaptılar? Kaçınılması gereken hareketler, ağırlıklar vs nasıl seçilmelidir? Tecrübelerinizi aktarabilirseniz çok sevinirim. İyi forumlar.

Forum da dolaşırken gördüm. Bende bi sakatlık geçiriyorum. Durumun nasıl? Nasıl başladın? Başlayınca tekrar ağrın oldu mu ? Nasıl bi süreçti? Bana yardımcı olabilir misin?

Back
Yukarı