Omuz Sakatlığımı İyileştirecek Supplement Hangisidir

Önceden sol omzumun arka kısmında sakatlık vardı evde otura otura nedense birden sağ omzuma birşey oldu hiç bişey yapmadan hemde sağ omzumu tam oynatamıyorum acıyor keskin bi acı geliyor hatta kapı kolunu açarken falan şuan bizim salonlar kapalı lakin iyileşmesi için hangi supplement en iyi destek sağlar evde glukozamin var lakin rotator cuff yırtılması gibi geliyor bana kemikle ilgili sıkıntı yok büyük ihtimal en hızlı şekilde nasıl iyileştirebilirim

Benim bilek ve omuz agriyor agir dumbel giremiyorum eskisi gibi gluzokamin kullandim %50 60 azaltti agriyi fakat agir kilo da bilekte agri yine oluyor bu anlamda bende kesin cozum ariyorum

SM-A750F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Benim bilek ve omuz agriyor agir dumbel giremiyorum eskisi gibi gluzokamin kullandim %50 60 azaltti agriyi fakat agir kilo da bilekte agri yine oluyor bu anlamda bende kesin cozum ariyorum

SM-A750F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
aga ben powerlifting yapıyorum güçlüyüm ve iriyimde normal insanlara göre ama sürekli omuzumda bi sakatlık çıkıyodu ağrıyodu sızlıyodu anneme sordum annemde 14 yaşında tendon zayıflaması varmış omuzlarında sürekli yay la hareket falan yapıyomuş omuzu oynuyomuş omuzları ağrıyomuş lan annemin kötü omuz genetiği bana gelmiş ya şansa bak arkadaş bende diyorum kendi kendime evde nasıl sakatlanıyorum salı gününe sıra aldı annem gidicez tüm derdimi anlatıcam diycem bu tendonları besleyebilen bişey varsa lütfen verin çocukluktan itibaren kullanakta bağlar gitmesin diycem

3 sene önce karşıdan karşıya geçerken bana yandan bir taksi çarpmıştı.Havada ters dönüp(uğraşsam yapamam) omzumun üstüne düşmüştüm.(Çok şükür ki bu kadarıyla yırttım)
Sonuç: Omuz çıkması ve rotator cuff yırtığı.

Omuz acil serviste yerine takıldı ve o korkunç ağrı geçti.

En az bir ay dinlenmem söylendi.Ben 18 gün sonra salona döndüm.Ve ilk iki hafta çok kontrollü çalıştım(Genellikle makinayla)

Bu arada protein tozlarını hiç kesmedim,et proteiniydi.Ek olarak her gün ilik suyu içtim.

3 ay sonra tam olarak (uyurken yastığın altını koluma koyarken ki malum ağrı) ağrılarım geçti,iyileştim.[DOUBLEPOST=1610237591][/DOUBLEPOST]"Şu iyi gelir,bu iyi gelir." demiyorum,sadece yaşadıklarımı yazdım.

Geçmiş olsun.

Öncelikle kesin teşhis için doktora görünmenizi tavsiye ederim. Şahsen bu tip sakatlıklar için supplement kullanmanın gerekli olduğunu düşünmüyorum. Doktor muhtemelen fizik tedavi önerecektir. Aktif - Pasif omuz hareketleri, codman egzersizleri uygulanması neticesinde rotator cuff bölgesinin yeniden toparlanıp, güçlenmesine ve omuz bölgesinde sıkışıklık var ise (katırdama vs.) bu rahatsızlığı giderecektir.
Arşivimde bu tip sakatlıklar için bir kitapcık vardı. Buraya eklemeye çalışacağım.
https://yadi.sk/i/RiRWupSwRADP6w

kan tahlili verdik d vitaminim eksik çıktı bundan olabilir büyük ihtimal neyse bide yanında glucosamine ve kolajen de alıyorum[DOUBLEPOST=1610879592][/DOUBLEPOST]
Öncelikle kesin teşhis için doktora görünmenizi tavsiye ederim. Şahsen bu tip sakatlıklar için supplement kullanmanın gerekli olduğunu düşünmüyorum. Doktor muhtemelen fizik tedavi önerecektir. Aktif - Pasif omuz hareketleri, codman egzersizleri uygulanması neticesinde rotator cuff bölgesinin yeniden toparlanıp, güçlenmesine ve omuz bölgesinde sıkışıklık var ise (katırdama vs.) bu rahatsızlığı giderecektir.
Arşivimde bu tip sakatlıklar için bir kitapcık vardı. Buraya eklemeye çalışacağım.
https://yadi.sk/i/RiRWupSwRADP6w
doktora gittim dizlerim omuzlarım eklemlerim güçsüz dedim sakatlanıyor dedim 2 dizimi elledi bişey yok dedi sonra kan tahlili verdik d vitamini eksik çıktı şuan d vitamini alıyorum birde evde glucosamine le kolajen vardı onları alıyorum iyileşecek inş

Sakatlanmanın sebebi yanlış hareket formu ve yanlış ağırlık seçimi. Çözümü de hareket formunu düzeltmek ve doğru ağırlık seçimi. Supplementlerin etkisi %5'in üzerinde değil.

Back
Yukarı