omuzda acıyı hissediyorum,göğüste asla !

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan TurTaa
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

TurTaa

Yeni Üye
Merhabalar,
a) Ben 2 kademeli drop setler yapiyorum.Antrenmandan sonraki gün,elimle omuz bölgeme bastırdığımda acıyı hissediyorum ama.Aynı şey göğüs kaslarında olmuyor.Sanırım çalışırken başka yerlere bindiriyorum ağırlığı. Sizde de böyle mi ?

b) Ayrıca şu enseye çekiş ,göğse çekiş gibi sırt hareketlerini yaparkende sanki biceps çalışıyorum gibi daha çok kollarım kopacakmış gibi ! acıyor son tekrarlarda,nerede hata yapıyorum :(

benimkide tam tersi ne kadar nizami ve sert omuz çalışırsam çalışayım ağrımaz neden bilmiyorum tam tersine ne zaman göğüs çalışsam en az 3 gün o gelişim ağrısını hissederim
sırt için çekiş hareketlerinde biceps i kullanırız bu normal

Sırt hareketlerinde baş parmağını bara sarma.Böylece gerilimin çoğunu bicepsten ziyade kanatlara vermiş olursun.

Göğüste ağrı hissetmemen konusunda net bilgi veremem ama ben ne zaman göğüs çalışsam mutlaka bir sonraki günlerde göğüs ağrısı çekerim.Etkili çalışmadığından olabilir sanırım.Press yaparken göğüsleri hissetmelisin..Fly yaparken de göğüsün gerilmesini ve sıkışmasını hissetmelisin.

Ufak bir tavsiye programına mutlaka chin up hareketini katmalısın.Bicepslerini kuvvetlendirecek ve diğer sırt hareketlerini(pull up / latpulldown / rowing) daha kolay yapmanı sağlayacaktır.

Sırt hareketlerinde baş parmağını bara sarma.Böylece gerilimin çoğunu bicepsten ziyade kanatlara vermiş olursun.

Göğüste ağrı hissetmemen konusunda net bilgi veremem ama ben ne zaman göğüs çalışsam mutlaka bir sonraki günlerde göğüs ağrısı çekerim.Etkili çalışmadığından olabilir sanırım.Press yaparken göğüsleri hissetmelisin..Fly yaparken de göğüsün gerilmesini ve sıkışmasını hissetmelisin.

Ufak bir tavsiye programına mutlaka chin up hareketini katmalısın.Bicepslerini kuvvetlendirecek ve diğer sırt hareketlerini(pull up / latpulldown / rowing) daha kolay yapmanı sağlayacaktır.

Fly yani ,göğüs açma hareketinde hiç hissetmiyorum gögüs kaslarımı :S.Bir yükün altına girdiğimi biliyorum ve bunun eziyetini çekiyorum sadece.Daha çok omuza vuruyor...Üstelik 60 kiloda bench press yaparken ve tamamen indiirken göğüse bile hissetmiyorum o bölgeyi.

dostum fly ı hissetmemek mümkün değil büyük ihtimalle bir şeyi yanlış yapıyorsun dumbel fly yaparken dambel açışını göğüs hizasında açma dambel ı açarken dumbel başının hizasına gelsin yani kolları biraz daha geriye at ve kolları geri attığında göğsünü çıkar sonra tekrar kapa ertesi gün büyük ihtimalle göğsüne dokunduğunda hissedeceksin acıyı bench presdede ya dirsekler nizami değil yada çok geniş tutuyor olabilirsin o salonun hocasını çağır senin nasıl yaptığını bir kontrol etsin
diğer arkadaşın dediği gibi bende ne kadar ağır çalışırsam çalışayım bende omuzlarda hiç acı hissetmem ve sırt çalışırken bendede acı hiç olmuyor

clubberfree , bahsettiğim tutuş şekli barı kavramamak olcaktı ama uyku sersemliği biraz saçma anlatmışım.:) Resim ekledim elleri tam belli olmasada fikir verebilir.Latpulldown / pull up gibi hareketlerde bu tutuş şekli bicepslerdeki gerilimi azaltıp yükü daha çok kanatlara verecektir.:)

Eklentiler

• 213522_f520.jpg
    213522_f520.jpg
    40,4 KB · Görüntüleme: 458
yok sen saçma anlatmamışsın bende uyku sersemi olduğumdan ben tam anlayamamışım ama şimdi resimdende çözdüm olayı ilk sırt antremanımda bunu deniycem

bir komik anımı anlatmak isterim bizim partner geçen gün dumbel fly yaparken ortadan ikiye ayrılcaktı ben yerde 15kg lik ağırlık bırakmıştım piramit set çalışıyorduk 15 kg de bizim için ağır bir kilodur neyse sıra buna geldi buda farkında değil kg lerin 15 olduğundan artistlik bir şekilde yattı sehpaya aldı dumbelları hızlıca bir açtıı öncee ahhhh ondan sonrada gümm diye bir ses ondan sonra 15 dakka güldük ağbi dedi ortadan ikiye ayrılcaktım bende dedimki millette body çalışırken deri çatlağı oluyor senin göğüs ortadan direk çatlıyacak görenler kalp ameliyatı olmuşun sanacak çok güldük yaa paylaşmak istedim

İki sebebi olabilir. Ya hareketi yanlış yapıyorsun ya da çok ağır kiloların altına giriyorsun. Standartı olarak 8 ile 12 tekrarlı bir çalışma için tek seferde kaldırdığın ağırlığın yüzde 60'ı kadarı olarak tercih edilir. Yüzde 90 ve üstü çalışmalar özellikle eklem ağrıları ve adalelerde probleme sebep olabilir. Tabii yanlış çalışıyorsan bir şey diyemem, salona gidiyorsan bir hocanı başına alıp bir de hareketleri tekrarlamayı dene. Evde yapıyorsan bir video çekip koyarsan yine yanlış varsa nerede olduğunu buradan da söyleyebilinir.

teşekkür ederim arkadaşlar ... biraz daha hafif çalışıp,ağırlığı başıma doğru çekmeyi deneyeceğim.

bench de de biraz dar tutacağım bu seffer.

Back
Yukarı