Omzum Kırık Hareket önerisi

17 yaşındayım, 7 yaşındayken omzum kırılmıştı.

önceden çok sorun çıkarmıyordu fakat şu an sporda 6-7. ayımı dolduruyorum.

barfiks çekerken (sağ omuz) ağrıyor, lat pull down yaparken de ağrıyor.

bu 2 hareketin yerini tutacak ve omzu fazla zorlamayan + sırt geliştiren bir hareket var mıdır?

omuz kemiğine çok baskı yapmadan omuz kaslarını yıkacak bir hareket var mıdır?

Omuz kırıklığı bir şey ifade etmez.Özel bir belirtmede bulunursan yardımcı olabiliriz.Köprücük kemiğinde mi sorun var,kürek kemiğinde mi yoksa ikisinin birleştiği AC ekleminde mi sorun var,kapsülde de problem olabilir...Her bir problem belli başlı hareketlere engel olur.O yüzden bir spor hekimine gitmeni tavsiye ederim.

kardeşim eğer omzunu tam yerine oturttuysa kemik 10 sene de zate baştan aşağı kendini yeniler eskisinde daha sağlam olması gerekir ama yamuk kaynadiysa kemik sorun olur onun bilgisini bize verirsen yardımcı oluruz ama kemik tam anlamiyla yerine oturduysa ve eskisi gibi kaynadiysa oyle birşey yok rahatca yapabilirsin sporunu. sorun olan şeyleri siraliyim ben sana
1- tendon yirtilmasi
2- yamuk kaynama
3- kas lifinde kopma
4- sinir kopmasi ( kopan yer hareket etmez )

hmm, kemik kaynadı bi sorun olmaması lazım diye biliyordum bende.
ama niyeyse kırık olan sağ omzum hareketi yaparken sürekli çıtlıyor. hocaya söyledim eklemler arasındaki sıvı az salgılanıyodur yeşillik ye geçer dedi. geçmedi.
ve birde sol omuz gayet iyi sağ omuzda sıkıntı var.

sandalyeyi kaldırıyorum evde yine acıyor omzum. oysa ki 7.5 kg ile yanlara açış yapıyordum 12 tekrar 3 set.

kemik tam kaynadı sıkıntısız bir şekilde diye biliyorum

Back
Yukarı