One Legged Squats Hareketi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Sedif
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Sedif

Yeni Üye
Geçenlerde futbolcu bir arkadaşım bu hareketi kolay kolay kimsenin yapamayacağını iddaa etti, haketten de ortamdaki kimse yapamadı fakat kendisi rahatlıkla yapabildi.

Nedir bu hareketin sırrı?

https://www.youtube.com/watch?v=zjfDZF52TC8
(videoda adam 40 kglık bar ile yapabiliyorken ben barsız sadece kendi vücudumu dahi kullanarak yapamıyorum...)

evet bu hareketi bende bu yaz tatildeyken gördüm inanmıyıcaksınız ama 60 yaşındaki adam çocuk oyuncağıymış gibi yaptı bu hareketi tabi adam sportmendi.ama işin zor kısmıda o hareketi dalgalı denizde sallanan dubada yaptı.ayrıca bu hareket dizdeki eklemlere baskıda uyguluyor.

evet zor bir hareket, ayrıca zor olma sebeplerinden birisi her iki bacağın aynı anda ters yönlü çalıştırması... ikinci bir konuda esneklik gerektiren bir hareket

Men's Health'de de gösteriyorlar bu hareketi sık sık. Kalça ve göbeği küçülttüğüm gün deneyeceğim. :)

Bu hareketin ilginç tarafı şu. Elde ağırlık tutarak yapmak boş yapmaktan görece daha kolay. Elbette bu durum nispeten bacak kuvvetini geliştirmiş kişiler ve ağırlığı abartmadığınız durumlar için geçerli. Çünkü elde tutulan ağırlık dengenin sağlanmasına yardımcı olur. Bu hareketin en zor tarafı hareketi deneyenlerin de farkedeceği gibi vücudu dengede tutmak, arkaya doğru düşmemektir(Özellikle tam çökerken).
Elde ağırlık tutmanın avantajı ise; serbest yapılan duruma göre ağırlık merkezinizi daha öne çeker bu da gövdeyi dengelemeyi kolaylaştırarak arkaya düşmeyi zorlaştırır. Boş yapılan versiyonda ise bunu dengelemek için genelde kollar ve boştaki ayak öne uzatılır(pistol squat).

squatta vücut ağırlığının 2 katı ile çalışır gibi düşün
tek ayak tüm vücut ağırlığını taşıyo

Back
Yukarı