Coleman
Üye
sizlere özbek pilav ının tarifini buldum ben bu pilavı çokkkkk seviyom manyak bişey yapın ve deneyin
İçindekiler Miktarı
pilavlık pirinç
2 su bardağı
su
3 su bardağı
sıvı yağ
Yarım çay bardağı
margarin
2 çorba kaşığı
kuzu eti
250 gr.
soğan
adet
havuç
2 adet
domates
2 adet
konserve bezelye
1 su bardağı
maydanoz
1 demet
Kekik
Karabiber
Tuz
Yapılışı
irinçleri iyice yıkayın ve süzün. Tencereye margarini koyup kuşbaşı doğranmış etleri ve küçük küçük kesilmiş soğanı da ilave edin. Etler suyunu bırakıp çekene kadar arasıra karıştırarak kavurun.
Ardından tavla zarı iriliğinde doğranmış havuçları tencereye koyun. Küp şeklinde doğradığımız domatesleri de ilave edin.Son olarak bezelyeleri, bir buçuk su bardağı suyu, tuzu karabiberi ve kekiği ekleyerek, etler yumuşayana kadar pişirin. Tencereyi ateşten almadan 1-2 dakika önce ince kıyılmış maydanozu da ilave edin.
Ayrı bir tencereye sıvı yağı koyup biraz kızdırın. Suyu iyice süzülen pirinçleri tencereye koyun. Şeffaflaşana dek kavurun. Sonra bir buçuk su bardağı sıcak su ilave edip tuzunu ayarlayın.
Pilavı 15-20 dakika demleyin ve sonra geniş bir servis tabağına alın. Ortasını havuz gibi açın ve hazırladığınız içi koyun. Servise hazırdır.
Afiyet Olsun.

İçindekiler Miktarı
pilavlık pirinç
2 su bardağı
su
3 su bardağı
sıvı yağ
Yarım çay bardağı
margarin
2 çorba kaşığı
kuzu eti
250 gr.
soğan
adet
havuç
2 adet
domates
2 adet
konserve bezelye
1 su bardağı
maydanoz
1 demet
Kekik
Karabiber
Tuz
Yapılışı

Ardından tavla zarı iriliğinde doğranmış havuçları tencereye koyun. Küp şeklinde doğradığımız domatesleri de ilave edin.Son olarak bezelyeleri, bir buçuk su bardağı suyu, tuzu karabiberi ve kekiği ekleyerek, etler yumuşayana kadar pişirin. Tencereyi ateşten almadan 1-2 dakika önce ince kıyılmış maydanozu da ilave edin.
Ayrı bir tencereye sıvı yağı koyup biraz kızdırın. Suyu iyice süzülen pirinçleri tencereye koyun. Şeffaflaşana dek kavurun. Sonra bir buçuk su bardağı sıcak su ilave edip tuzunu ayarlayın.
Pilavı 15-20 dakika demleyin ve sonra geniş bir servis tabağına alın. Ortasını havuz gibi açın ve hazırladığınız içi koyun. Servise hazırdır.
Afiyet Olsun.